Będę wdzięczna za wszystkie informacje w tym temacie.
Dziękuję w imieniu własnym no i Belluni.

Moderator: Anirysova
PaniBisiowa napisał(a):Bernia, a coca cola w jakim celu ma być podawana? Pierwszy raz coś takiego słyszę. Pytam z ciekawości. U ludzi spotkałam się z sytuacją, że działa lekko przeczyszczająco.
Trzymamy, żeby Bella wróciła do zdrowia.
aga.s napisał(a):Dawno ,dawno temujakieś 30 lat temu mama kupiła książkę o chorobach psów ,która była tłumaczeniem wersji amerykańskiej .I tam było napisane ,ze na biegunkę podaje się psom colę i paluszki .Jest ,to jedyna rzecz która mi z niej utkwiła
Szczególnie ,ze cola była wtedy rarytasem hi,hi,hi.........
Wtedy ,to dowiedziałam się o takim cudownym zastosowaniu napoju bogów , prócz usuwania rdzy ze śrubek i rozpuszczaniu mleczakówNigdy tego jednak nie wypróbowałam ,ani na psach ,ani sobie ,ani na dzieciach
Daria + Chila i Luna napisał(a):aga.s napisał(a):Dawno ,dawno temujakieś 30 lat temu mama kupiła książkę o chorobach psów ,która była tłumaczeniem wersji amerykańskiej .I tam było napisane ,ze na biegunkę podaje się psom colę i paluszki .Jest ,to jedyna rzecz która mi z niej utkwiła
Szczególnie ,ze cola była wtedy rarytasem hi,hi,hi.........
Wtedy ,to dowiedziałam się o takim cudownym zastosowaniu napoju bogów , prócz usuwania rdzy ze śrubek i rozpuszczaniu mleczakówNigdy tego jednak nie wypróbowałam ,ani na psach ,ani sobie ,ani na dzieciach
ja na sobie probowalam i dziala
Cefreud napisał(a):PaniBisiowa napisał(a):Bernia, a coca cola w jakim celu ma być podawana? Pierwszy raz coś takiego słyszę. Pytam z ciekawości. U ludzi spotkałam się z sytuacją, że działa lekko przeczyszczająco.
Trzymamy, żeby Bella wróciła do zdrowia.
U dzieci rozgazowaną colę podaje się jako panaceum na odwodnienie ( co prawda w zestawie z krakersami)- chyba chodzi o zawartość cukru
Powrót do - Choroby układu moczowego i układu wydalniczego (np. nerki, tarczka), gruczoły
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość