niejadek

Moderator: Anirysova

Re: niejadek

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-29, 17:35

Podejrzewano u niego zapalenie stawów lub dysplazję stawu łokciowego.Dostawał zastrzyki,które jak się później okazało nie powinny być podawane przy niewydolności nerek.Jest to lewa przednia łapka.
Agnieszka_Norisa

Ostrzeżeń: 0
psy: Jim Morrison vel. Jimmy

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-29, 17:43

Dzwoniłam do właścicielki matki Norisa,niestety nie ma takiego numeru...Nie wiem jak skontaktować się z właścicielami innych piesków,było ich osiem.Skontaktowałam się z właścicielem reproduktora,on też nie ma kontaktu z tą panią.Może ktoś na forum wie coś o szczeniakach.Urodziły się 15.08.2009 we Wrześni , matka Gimi Królowie Nocy , ojciec Gunaro Top-Berner .Mój Noris ma tatuaż nr.N064.Bardzo bym chciała ,żeby rodzeństwo Noriska miało większe szanse...

ge
Agnieszka_Norisa

Postprzez Agama » 2010-04-29, 17:50

Aga Trzymaj się bardzo nam przykro ,ale wykorzystaj te chwile
Agama

psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Postprzez Cefreud » 2010-04-29, 18:02

wcięło mi posta.Napisz przydomek,to moze uda się jakoś trafić do właścicieli rodzeństwa
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez Nico » 2010-04-29, 18:40

Co prawda prędzej już czytałem że to szczenie z tej hodowli, ale nic nie chciałem pisać bo nic pewnego, ale jak chciałem kupić szczeniaka też znalazłem tą hodowlę ale nie kupiłem od nich ponieważ usłyszałem za duzo złych rzeczy na ich temat bardzo dużo aby od nich nie brać... Ale ile w tym prawdy nie wiem...
Nico

Postprzez Busola » 2010-04-29, 18:55

hmm, może właściciele Gunaro będą mieli do nich kontakt, oni pewnie też będą zainteresowani takimi informacjami
podaję link
http://bernenczyk.org/kontakt.html
psiaki miały przydomek Królowie Nocy wg info z tej stronki

Królowie Nocy Jarosław Kryński bernenczyki@kostrzyn.net 506022912

co do łapki, nie jestem pewna, ale wydaje mi sie że preparaty firmy Orling mogą być stosowane np. w cukrzycy (a zagrożenie niewydolnością nerek w cukrzycy jest spore), ma ktoś wiedzę na ten temat?
Agnieszka jeśli będziesz u Neski spytaj ją proszę o to - mam nieotwarte opakowanie GelacanFast - jeśli Norisek może to przyjmowac to migiem Ci to wysyłam, ale musimy miec pewność że mu nie zaszkodzimy.
skład preparatu:hydrolizat kolagenu, Boswellin®- ekstrakt z Boswellia Serrata, witamina E, witamina C, selenek sodu, aromat mięsny
Busola

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-29, 19:05

Rozmawiałam z właścicielem Gunaro , ma kontakt z jedną suczką z tego miotu,gdzieś ze Śląska.Podobno cieszy się świetnym zdrowiem,ma do nich zadzwonić,żeby koniecznie suni zrobili niezbędne badania.Mam nadzieję , że będzie wszystko ok.A co do leku to naprawdę jesteś kochana :->
Zadzwonię do Neski
Agnieszka_Norisa

Postprzez panterka-23 » 2010-04-29, 19:10

Trzymajcie się!!!!
Buziaki dla Noriska.
panterka-23

Postprzez Busola » 2010-04-29, 19:56

Agnieszka_Norisa napisał(a):Rozmawiałam z właścicielem Gunaro , ma kontakt z jedną suczką z tego miotu,gdzieś ze Śląska.Podobno cieszy się świetnym zdrowiem,ma do nich zadzwonić,żeby koniecznie suni zrobili niezbędne badania.Mam nadzieję , że będzie wszystko ok.A co do leku to naprawdę jesteś kochana :->
Zadzwonię do Neski

Agnieszka, jeszcze nie dziękuj, pogadaj z Neską, ten preparat zawiera hydrolizat kolagenu, kolagen to białko, białko przy chorobie Noriska jest beee :-? dlatego ważne by wet "pozwolił" na to.

buziaki w nochalek dla Noriska
Busola

Postprzez marzena » 2010-04-29, 21:50

Na forum zalogowali się kiedyś właściciele suczki z tego samego miotu co Norisek, może można w ten sposób - poprzez forum - nawiązać z nimi kontakt
viewtopic.php?f=1&t=4233
marzena

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-29, 22:21

Dziękuję bardzo - wysłałam do nich maila.
Agnieszka_Norisa

Postprzez Ziolo11 » 2010-04-30, 02:25

Witaj Agnieszko. Dziękujemy serdecznie za maila z ostrzeżeniem. Przeczytałem cały wątek o Norisku i jest mi brdzo smutno z powodu jego zdrowia. Trzymamy kciuki za niego i mamy nadzieję, że wyzdrowieje (z jedną nereczką też można żyć). Jeśli Cię to pocieszy to nasza sunia (Nesia) ma się całkiem dobrze i odpukać jeszcze nie miała kłopotów ze zdrówkiem. Nesia na początku była trochę wychudzona ale szybko nadrabiała i teraz waży już 34kg. Nie poddawaj się Aga - będzie dobrze. Poprostu musisz pomalutku doprowadzić Norisa do formy i huhać później na niego. Powodzonka
Ostatnio edytowano 2010-04-30, 15:17 przez Ziolo11, łącznie edytowano 1 raz
Ziolo11

psy: Neska + Dolly
Hodowla: Ziołowy Zakątek

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-30, 07:58

Witaj Ziolo.Cieszy mnie bardzo , że Wasza sunia jest zdrowa.Masz rację, że te szczeniaczki nie były trzymane w zbyt dobrych warunkach.Nawet przez moment zastanawiałam się , czy nie zrezygnować ze szczeniaka. Ale tak się do człowieka garnęły...No cóż, Noris taki się urodził , ktoś musi się nim zaopiekować.U nas ma cały dom miłości.Jest nas pięcioro i wszyscy go kochamy . Ma ogród , gdzie może wychodzić na wolniutkie spacery i kumpelkę PONkę , która się do niego przytula i całuje go w pyszczek ;-)
Agnieszka_Norisa

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-30, 08:18

Noris znowu nie miał ochoty na jedzenie , choć myślę , ogólne samopoczucie nie jest złe.Posypałam mu chrupki żwaczami wołowymi suszonymi - prawie wylizał miskę :) Mam nadzieję że może je jeść.
Agnieszka_Norisa

Postprzez Busola » 2010-04-30, 08:51

Agnieszka_Norisa napisał(a):Noris znowu nie miał ochoty na jedzenie , choć myślę , ogólne samopoczucie nie jest złe.Posypałam mu chrupki żwaczami wołowymi suszonymi - prawie wylizał miskę :) Mam nadzieję że może je jeść.

Agnieszka, z tymi żwaczami bądź ostrożna,bo moga zwierać sporo soli, a sól dla Noriska jest beee (no chyba że jest to wyciąg ze żwaczy w tabletkach). spróbuj, by Norisek nabrał sił, troche mu słodzić wodę, daj galaretkę, herbatniki, ogólnie słodkości (oczywiście bez czekolady)
Czy dostaje jakieś płyny dożylnie?Glukozę, płyn Ringera, ...? Co właściwie dostaje?

Zioło, ciesze sie że Wasza sunia jest zdrowa
robiliście badania? To na prawde nie przelwki - radzę zrobić morfologię biochemię i ogólne badanie moczu (ja bym sie jeszcze nie powstrzymała od usg :roll: ) - psiak da wam znać o chorobie jak już bedzie bardzo chory.
Busola

Postprzez Majszczur » 2010-04-30, 09:05

i biszkopty!
klasyczne biszkopty są lekkie i neutralne przy tego typu kłopotach, poza tym chyba każdy piesiu je lubi.
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-30, 10:45

Dziękuję bardzo za cenne rady . Jest dużo lżej na duszy i weselej , jak spotyka się tylu wspaniałych ludzi :->

co do łapki, nie jestem pewna, ale wydaje mi sie że preparaty firmy Orling mogą być stosowane np. w cukrzycy (a zagrożenie niewydolnością nerek w cukrzycy jest spore), ma ktoś wiedzę na ten temat?
Agnieszka jeśli będziesz u Neski spytaj ją proszę o to - mam nieotwarte opakowanie GelacanFast - jeśli Norisek może to przyjmowac to migiem Ci to wysyłam, ale musimy miec pewność że mu nie zaszkodzimy.
skład preparatu:hydrolizat kolagenu, Boswellin®- ekstrakt z Boswellia Serrata, witamina E, witamina C, selenek sodu, aromat mięsny[/quote]
Pisałam do Neski w sprawie leku , odpisała , że można go podać . Więc jeśli masz go na zbyciu , chętnie skorzystam . Napiszę ci maila z adresem . Jeszcze raz serdeczne dzięki.
Noris dostaje teraz :famogast,verter,alusal,enareanel,kwas foliowy,calium glukonikum,kroplówki PWE , co drugi dzień z miligamma.
Agnieszka_Norisa

Postprzez Aga-2 » 2010-04-30, 11:21

Obserwuję Wasz wątek od kilku dni. Bardzo mocno trzymam kciuki za Norisa. Z jedną nerką da się żyć. Trzeba tylko tą drugą wykurować i tego Wam życzę z całego serca :!:
Aga-2
Moderator

Postprzez kerovynn » 2010-04-30, 11:47

Powiadają, że wiara czyni cuda, więc z całej siły, najmocniej jak potrafię WIERZĘ, że nerka Noriska wyzdrowieje i psiak przeżyje jeszcze wiele pięknych lat.
Całuski w Noriskowy nochalek a dla ciebie Agnieszko dużo siły, wytrwałości i niegasnącej nadziei
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-30, 13:38

Norisek korzysta dziś z pięknej i przyjemnej pogody i wyleguje się pod choinkami w ogrodzie. Korzystając z okazji zrobiliśmy mu małą sesję foto.

http://img192.imageshack.us/img192/3192 ... pestka.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/4444/noris2.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/9899/norisl.jpg
http://img580.imageshack.us/img580/3513/norisek.jpg
Agnieszka_Norisa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do - Choroby układu moczowego i układu wydalniczego (np. nerki, tarczka), gruczoły