niejadek

Moderator: Anirysova

Re: niejadek

Postprzez Ziolo11 » 2010-04-30, 14:51

Busola napisał(a):...
robiliście badania? To na prawde nie przelwki - radzę zrobić morfologię biochemię i ogólne badanie moczu (ja bym sie jeszcze nie powstrzymała od usg :roll: ) - psiak da wam znać o chorobie jak już bedzie bardzo chory.

Badań jeszcze szczegółowych nie robiliśmy i wiem, że to nie przelewki. W przyszłym tygodniu zrobimy krew i mocz i jeżeli będzie w wynikach coś niepokojącego to udamy się na USG. Na razie nie panikujemy. Dzięki za troskę.
Ania, Tomek i Neska
Ziolo11

Ostrzeżeń: 0
psy: Neska + Dolly
Hodowla: Ziołowy Zakątek

Postprzez panterka-23 » 2010-04-30, 14:52

śliczny chłopak!!!!!!!!
panterka-23

Postprzez Anna Rozalska » 2010-04-30, 15:14

Piękny bidulek, ma smutne oczka ale na pewno będzie lepiej. Trzeba w to wierzyć.
Anna Rozalska

psy: Lamia Aninbernus TM Inzaghi
Hodowla: Kamień Milowy

Postprzez daria » 2010-04-30, 15:42

Piękny chłopak,ucałuj go odemnie
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-30, 16:06

Anna Rozalska napisał(a):Piękny bidulek, ma smutne oczka ale na pewno będzie lepiej. Trzeba w to wierzyć.

Właśnie te jego oczy...serce się kraje , jak pomyślę ile jeszcze pięknych dni mogło być przed nim.Nagle tak posmutniał , spoważniał , jakby mu przybyło co najmniej 5 lat i to w ciągu niespełna tygodnia. Jeszcze tydzień temu bawił się z siedmioletnim chłopcem, wykonywał jego komendy: siad,podaj łapę, daj głos...Chłopiec,który wcześniej bał się psów; teraz był dumny,że taki duży pies się go słucha ;-) Noris uwielbia dzieci...
Agnieszka_Norisa

psy: Jim Morrison vel. Jimmy

Postprzez Majszczur » 2010-04-30, 16:38

Agnieszka_Norisa napisał(a):jak pomyślę ile jeszcze pięknych dni mogło być przed nim
Aga nie myśl o nim w czasie przeszłym! Noris jest i bedzie i jeszcze macie przed sobą wiele cudownych chwil!
Piękne mądre oczka ma Twój chłopaczek, ucałuj go gorąco od nas. Uszy do góry Norisiu! Pilnuj Pani żeby jej myśli nie zbaczały z walecznej drogi!
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez iwona_k1 » 2010-04-30, 16:39

Ziolo11 napisał(a):
Busola napisał(a):...
robiliście badania? To na prawde nie przelwki - radzę zrobić morfologię biochemię i ogólne badanie moczu (ja bym sie jeszcze nie powstrzymała od usg :roll: ) - psiak da wam znać o chorobie jak już bedzie bardzo chory.

Badań jeszcze szczegółowych nie robiliśmy i wiem, że to nie przelewki. W przyszłym tygodniu zrobimy krew i mocz i jeżeli będzie w wynikach coś niepokojącego to udamy się na USG. Na razie nie panikujemy. Dzięki za troskę.
Ania, Tomek i Neska

Sugerowałbym USG aby wykluczyć dysplazję nerek :roll:
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Busola » 2010-04-30, 16:40

Agnieszka, wysłałam Ci maila :)
Busola

Postprzez Ziolo11 » 2010-04-30, 18:42

Hej Agnieszko!- rozmawiałam z właścicielem Gunaro. To naprawdę poczciwy człowiek. To on zaraził mnie miłością do Berneńczyków, zawsze służył pomocą i radą. Mogę zadzwonić do niego o każdej porze dnia i nocy, jeśli mam wątpliwości dotyczące naszej Nesi. Jest mu bardzo przykro z powodu złego zdrowia Noriska. Chcę podkreślić, że Gunaro jest ojcem wielu pięknych, zdrowych psów. I należy też o tym pamiętać...
Obrazek
Ziolo11

Postprzez kerovynn » 2010-04-30, 19:05

Noris jest piękny - jak nadal mocno WIERZĘ, że z tego wyjdzie
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-30, 19:24

Ziolo11 napisał(a): Chcę podkreślić, że Gunaro jest ojcem wielu pięknych, zdrowych psów. I należy też o tym pamiętać...
Obrazek

Nigdy nie było moim celem kogoś urazić, chciałam tylko dobra szczeniąt z tego miotu , nie oskarżam nikogo i nie twierdzę , że to wina Gunaro.Dzwonił do mnie właściciel Gunaro i trochę zrobiło mi się nieprzyjemnie po tej rozmowie.Ale nie chcę o tym pisać.Piękna jest Wasza Nisia ;-) .Życzę dużo zdrówka ;-)
Agnieszka_Norisa

Postprzez Hekate » 2010-04-30, 19:30

Ja też uważam że nikt tutaj nikogo nie oskarża, chodziło tylko o informację że z tego skojarzenia tak się geny ułożyły i dla bezpieczeństwa reszty rodzeństwa należy je przebadać.
Agnieszko, wprawdzie nie wypowiadałam się wcześniej w tym wątku, ale wierzymy że Noris wyjdzie z tego i za was trzymamy.
Hekate

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-30, 19:50

Bardzo dziękuję za wsparcie.Dzięki temu forum poznałam wielu wspaniałych ludzi.Dzięki Wam nie czuje się osamotniona w swoim nieszczęściu i mam motywację do działania, a przede wszystkim wiem co robić.Dzisiaj np. dowiedziałam się , że Norisowi mogę dać biszkopty.Wkruszyłam mu do karmy i zjadł półtorej porcji :-)
Agnieszka_Norisa

Postprzez kreska » 2010-04-30, 19:56

Agnieszko nie przejmuj sie ta rozmowa, widac pan wlasciciel bardziej sie przeja swoimi finansami niz dobrem bernenczykow ;-)
Norisek jest piekny, taki puchatek :-D ja w jego oczach widze powage a nie smutek ;-) i widzę tez sile i wole walki :!:
Zaciskam mocno kciuki :!:
pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Majszczur » 2010-04-30, 20:50

Aga, olej tą rozmowę z jaśnie panem, skoro nie przejął się stanem psa i nie mogłaś liczyć na duchowe wsparcie, tylko nieprzyjemności bo pan trzesie się nad nadwątlonym dobrym imieniem reproduktora (bo zapewne tak odebrał Twoją troskę o rodzeństwo Noriska kiedy śmiałaś poinformować o chorobie) nie zasługuje na miano miłośnika rasy tylko producenta :evil: NIKT nie jest winny. Ani Ty, ani Guanaro, ani Genowefa Pigwa! Taki los. Cholerny.

Głowa do góry! Trzymajcie się ciepło. Teraz TWÓJ PSIAK jest najważniejszy, a nie cudze ambicje o nieskalanej linii hodowlanej...
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Busola » 2010-04-30, 20:51

o masz ci los, zaczyna sie, nie zauwazyłam by ktoś kogokolwiek o cokolwiek oskarżał.
Agnieszka, nie zrobiłas nic złego, nie przejmuj sie tą rozmową.
Norisek poza ojcem ma jeszcze matkę.

Tym co chcieliby przypadkiem na Agnieszkę "napadać" przypomnę moją Kojkę - rok po jej śmierci zmarł jej braciszek, nie zdołano go zdiagnozować - choroba postępowała błyskawicznie, anoreksję miał również.

Agnieszka, możesz chodzić z podniesioną głowa, ale teraz sobie jej głupimi gadkami nie zaprzątaj - masz Noriska do wyleczenia :->
Busola

Postprzez Ziolo11 » 2010-04-30, 20:55

kreska napisał(a):Agnieszko nie przejmuj sie ta rozmowa, widac pan wlasciciel bardziej sie przeja swoimi finansami niz dobrem bernenczykow ;-) ...

W tym miejscu muszę zaprotestować! Proszę nikogo nie oskarżać o takie rzeczy. Właściciel Gunaro to bardzo miły człowiek, który niezmiernie kocha Berny. Wszystkie "swoje" mioty po Gunaro odwiedzał parę razy zanim jeszcze opuszczały kojec, co świadczy o jego odpowiedzialności i zaangażowaniu w to co robi. Gunaro ma już 8 lat i nie jest reproduktorem więc finanse to ostatnia rzecz czym by się przejął. Przejął się natomiast bardzo całą sytuacją z Norisem ale to nie jego wina, że ten piesek zachorował a tak to właśnie odebrał po kilku telefonach od Agnieszki.
Agnieszko trzymaj się i lecz Noriska. Niech wraca szybko do zdrowia.
Ania i Tomek z Nesią
Ziolo11

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-30, 21:07

Wykonałam tylko JEDEN telefon do właściciela Guarano dopiero po tym , jak nie mogłam skontaktować się z właścicielką matki.Myślałam po prostu , że on ma na nią jakiś namiar . Ktoś tu koniecznie chce mieszać , ale nie wiem poco?
A tak w ogóle to dzisiaj jestem szczęśliwa , bo Noris pięknie jadł , a nawet miał ochotę na zabawę z Pestką(swoją kumpelką PONką) . a do mnie to nawet podbiegał na tych swoich trzech łapkach :-) jest kochany :-) :-P
Agnieszka_Norisa

Postprzez Barbel » 2010-04-30, 21:09

Piękny, puchaty misiulek!
wymiziaj go ode mnie koniecznie ( no i od jednej Chudej Szynki też)
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez Ziolo11 » 2010-04-30, 21:11

ok. Skończmy te dywagacje bo do niczego dobrego one nie doprowadzą. Najważniesze, że z Noriskiem lepiej. Poczochraj go od nas za uszkiem.
Ziolo11

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do - Choroby układu moczowego i układu wydalniczego (np. nerki, tarczka), gruczoły