niejadek

Moderator: Anirysova

Re: niejadek

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-04-30, 21:15

Oczywiście , że go poczochram i mocno przytulę :-) Oby jutro też był taki cudowny dzień :-)
Agnieszka_Norisa

Ostrzeżeń: 0
psy: Jim Morrison vel. Jimmy

Postprzez Hekate » 2010-04-30, 21:16

Agnieszka_Norisa napisał(a):Oby jutro też był taki cudowny dzień :-)

Wierzmy że tak będzie, a kolejne jutro będzie jeszcze lepsze ;-)
Hekate

Postprzez Cefreud » 2010-04-30, 22:48

[quote="Ziolo11 Wszystkie "swoje" mioty po Gunaro odwiedzał parę razy zanim jeszcze opuszczały kojec, co świadczy o jego odpowiedzialności i zaangażowaniu w to co robi. Gunaro ma już 8 lat i nie jest reproduktorem więc finanse to ostatnia rzecz czym by się przejął. Ania i Tomek z Nesią[/quote]

Czekaj-ja nie rozumiem.Skoro Guanaro nie jest reproduktorem to o jakich miotach piszesz? :shock: :shock: :shock: :shock:
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez iwona_k1 » 2010-04-30, 23:15

dziedziczna choroba nerek dziedziczy się autosomalnie recesywnie. Raczej muszą spotkać się dwa geny,żeby pies był chory.Rodzice tylko przenoszą... http://www.psy24.pl/1925-Dziedziczna-ni ... nerek.html
http://www.e-bernenczyki.pl/index.php?page=zdrowie_2
Ostatnio edytowano 2010-05-01, 15:29 przez iwona_k1, łącznie edytowano 2 razy
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Ziolo11 » 2010-04-30, 23:37

Cefreud napisał(a):[quote="Ziolo11 Wszystkie "swoje" mioty po Gunaro odwiedzał parę razy zanim jeszcze opuszczały kojec, co świadczy o jego odpowiedzialności i zaangażowaniu w to co robi. Gunaro ma już 8 lat i nie jest reproduktorem więc finanse to ostatnia rzecz czym by się przejął. Ania i Tomek z Nesią

Czekaj-ja nie rozumiem.Skoro Guanaro nie jest reproduktorem to o jakich miotach piszesz? :shock: :shock: :shock: :shock:[/quote]

Źle to napisałem - Gunaro skończył 8 lat i nie jest JUŻ reproduktorem :) - to był jego ostatni miot.
Ziolo11

psy: Neska + Dolly
Hodowla: Ziołowy Zakątek

Postprzez kerovynn » 2010-05-01, 07:21

Agnieszko - kolejnego miłego, pięknego i cudownego dnia Wam życzę. Niech ich będzie jak najwięcej. Cały czas trzymamy kciuki i mocno WIERZYMY (Esia po swojemu też), że Norisek wyjdzie z tego.
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Wiola&Nero » 2010-05-01, 14:52

Buziaki dla Noriska od Nerusia! Trzymamy za niego kciuki i łapki i WIERZYMY, że będzie lepiej :-)
Wiola&Nero

psy: Nike(*), Gina i Nero-BPP

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-05-02, 02:34

Busola napisał(a):
annasm napisał(a):Gdzieś czytałam taka piękna opowieść o psach - dlaczego Bóg stworzył je tak że żyją tak krótko - po to żeby nauczyć nas miłości i przemijania, radości i cierpienia....

Pewnego razu Pan Bóg przechadzał się po Rajskim Ogrodzie. Nagle za krzaka wyszedł Diabeł:
- Słyszałem, że stworzyłeś człowieka... - zagadnął Szatan.
- Tak, już żyje na Ziemi. Może mieć partnera i dzieci, na razie uczy się rozpalać ogień i budować miejsce na nocleg, ale za tysiące lat będzie władcą całego globu.
- I co z tego - prychnął Diabeł- nawet za te tysiące lat i tak będzie SAMOTNY.
Zasępił się Pan Bóg, podrapał w długą, siwą brodę i powiedział:
- Więc stworzę mu przyjaciela! Wybiorę jedno ze zwierząt, które uczyniłem, aby go strzegło i było mu poddane, ale jednocześnie oddało mu całe swoje serce.
- To niemożliwe! - Diabeł się roześmiał i gdzieś przepadł. Pan Bóg natomiast zwołał zwierzęta z każdego gatunku i wybrał PSA.

- Odtąd będziesz ogrzewał człowieka swoim ciepłem, uspokajał spojrzeniem, kochał z całego serca, nawet, kiedy on Cię znienawidzi.
- Dobrze - odparł dobry pies.
- Chociaż będziesz musiał znosić wszystkie upokorzenia, staniesz się też jego najlepszym przyjacielem. To bardzo zaszczytna rola.
Niestety Twoje serce będzie musiało bić dwa razy szybciej i nie będziesz mógł żyć długo - najwyżej 15 - 20 lat.
- Ale powiedz mi, czy człowiek nie będzie cierpiał, gdy odejdę do Ciebie?
- Właśnie o to chodzi.
- Jak to? - zdumiał się pies.
- Będzie cierpiał i będzie wiele dni nie utulony w bólu. Ale to Ty nauczysz go odchodzenia i przemijania, Ty nauczysz go kochać i odchodząc zostawisz wielką miłość w jego sercu.
Jesteś aniołem, którego powołałem, aby niósł radość i nadzieję, ale także uczył wiecznego prawa przemijania, aby ludzie wierzyli, że po ich życiu, jest życie TUTAJ. Kiedy to zrozumieją, nie będą płakać, bo będą wiedzieć, że spotkają Ciebie znów.

I w ten sposób Pies stał się aniołem, który przybrał skórę zwierzęcia i trafił na ziemię, aby uczyć Człowieka miłości, wierności i przyjaźni, ale także przemijania. Nauczyć, że jest TU i TERAZ, ale także TAM i POTEM. Odchodząc zostawia ból i pustkę, ale także nadzieję na to, że znowu go spotkamy
Agnieszka_Norisa

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-05-02, 02:49

To jest przypowieść o Berneńczykach , to jasne . Tylko czemu Noris nie dożyje 15tu lat? Czy Bóg chce mnie czegoś nauczyć - jeszcze?
Agnieszka_Norisa

Postprzez iwona_k1 » 2010-05-02, 09:28

Agnieszko...niestety,żaden berneńczyk nie dożyje 15 lat.... :-( no może jeden na ile?No właśnie.Ja osobiście znam 2 przypadki... :-(
Jak Norisek dziś się czuje?
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Majszczur » 2010-05-02, 10:05

niestety,żaden berneńczyk nie dożyje 15 lat.... :-(
może kiedyś... za 1000lat będzie taka szansa... jak niektórzy hodowcy oprzytomnieją i przestaną traktować choroby jak temat tabu... i zamiast się oburzać na właścicieli za rozmowy na bolesny temat, zaczną robić użytek z tych informacji.

Agnieszko, jak Norisek ?
Myślimy o Was nieprzerwanie i wysyłamy pozytywną energię...
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-05-02, 11:00

Noris bez zmian .Jest nieźle. Wiadomo - jest słabiutki i raczej ma temperament sędziwego pieska , ale mi to wystarcza . Niech tak będzie... długo , jak najdłużej . :-)
Agnieszka_Norisa

Postprzez kerovynn » 2010-05-02, 13:49

Agnieszka - my też cały czas o Was myślimy i trzymamy kciuki. i cały czas WIERZYMY bardzo mocno, że nerka wyzdrowieje i Norisek jeszcze przez wiele lat będzie tworzył z Wami szczęśliwą rodzinkę :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Wydra » 2010-05-02, 16:26

kerovynn napisał(a):Agnieszko - kolejnego miłego, pięknego i cudownego dnia Wam życzę. Niech ich będzie jak najwięcej. Cały czas trzymamy kciuki i mocno WIERZYMY (Esia po swojemu też), że Norisek wyjdzie z tego.

Przyłączam się do życzeń Ani :-D
Wydra

Postprzez Busola » 2010-05-02, 19:24

Agnieszko, Gelacan czeka u Zuzy pod adresem jaki podałam w mailu :)
Busola

Postprzez daria » 2010-05-02, 19:31

Aga,każdy dzień jest darem,życzę Wam aby z tego wyszedł na ile można bo przecież z jedną nerką można żyć
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Zuzanda » 2010-05-02, 20:57

Zdrówka życzymy ,uśmiechniętego pycholka .
Gelacan już odebrany n a zdrowie
Zuzanda

psy: Laponia ,Tomek(*) ,Bleki
Hodowla: Black Velvet

Postprzez Agnieszka_Norisa » 2010-05-03, 14:08

Busola napisał(a):Agnieszko, Gelacan czeka u Zuzy pod adresem jaki podałam w mailu :)

Lek jest .Bardzo dziękujemy :-P
Agnieszka_Norisa

Postprzez Agama » 2010-05-03, 14:18

To teraz zbierajcie siły i trzymajcie się
Agama

psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Postprzez mirka » 2010-05-03, 15:02

Ja także trzymam kciuki za Noriska.Doskonale wiem przez co teraz przechodzisz moja sunia miała pół roku kiedy usłyszałam diagnozę-niewydolność nerek.Też myślałam że to koniec ale trafiłam na świetnego lekarza (chociaż niektórzy na tym forum pewnie znowu się ze mną nie zgodzą ale ja wiem swoje i już)i moja sunia żyła 4 lata przestrzegaliśmy ścisłej diety i nauczylismy się żyć z jej chorobą i wiem że mój pies chociaż był chory był bardzo szczęśliwy.Życzę Ci dużo siły i wiary.Trzymajcie się i wymiziaj malucha.Pozdrawiam Mirka
mirka

psy: ASHANTIA Z CICHEJ GÓRKI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do - Choroby układu moczowego i układu wydalniczego (np. nerki, tarczka), gruczoły