Moderator: Halina
Brożkin napisał(a):(...) preparat na kleszcze, o którym pisze Natalia to w przypadku Bony 44zł/miesiąc (...)
annasm napisał(a):Oczywiście rodowód nie daje gwarancji zdrowia psa - ale daje gwarancję że rodzice mieli robione badania na dysplazję i testy psychiczne.
wesola napisał(a):Ale przecież nawet jeśli kupie psa z rodowodem, to wcale nie daje mi gwarancji, że pies bedzie zdrowy.
wesola napisał(a):Anno nie zgodzę się z Tobą, że każdy kto rozmnaża psy bez rodowodu nie liczy się ze zdrowiem i dobrem szczonków. Znam przypadek gdzie człowiek hoduje psy bez papierów i bardzo o nie dba...
AniRysTeam napisał(a):Ja bym radziła wybrać się z rodzicami na jakąś wystawę blisko was i pokazała berneńczyka na żywo, jak go pogłaskają, to powinni być kupieni![]()
Gdy jeszcze nie mielismy berneńczyków w domu, to też mi się wydawały duże, gdy kupiliśmy własnego szczeniaczka i potem był coraz większy, to mi się cały czas wydawało, że nadal jest mały.
Gdy teraz ktoś mówi, że mamy duże psy, to jakoś tego wcale nie widzę
Ania Swęderska napisał(a):[
Można pomyśleć żeby zaprosić rodziców do hodowli, z której chciałabyś mieć berna. Mieliby okazję porozmawiać z kimś doświadczonym, z kimś, kto ma dużą wiedzę na temat potrzeb, zdrowia tych piesków. A przy okazji mogliby zobaczyć na żywo te cudeńka i nie wierzę, że nie ulegną
AniRysTeam napisał(a):Ja bym radziła wybrać się z rodzicami na jakąś wystawę blisko was i pokazała berneńczyka na żywo, jak go pogłaskają, to powinni być kupieni![]()
Gdy jeszcze nie mielismy berneńczyków w domu, to też mi się wydawały duże, gdy kupiliśmy własnego szczeniaczka i potem był coraz większy, to mi się cały czas wydawało, że nadal jest mały.
Gdy teraz ktoś mówi, że mamy duże psy, to jakoś tego wcale nie widzę
Powrót do Berneński Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości