Totalna załamka :-(

Moderator: Anirysova

Re: Totalna załamka :-(

Postprzez Natalia i Galwin » 2008-08-26, 15:52

Hmmm.. No niekoniecznie...
Trochę się pogubiłam.. U kogo leczysz psiaka :?:
Natalia i Galwin

Ostrzeżeń: 0
psy: Galwin (*)

Postprzez P.P. » 2008-08-26, 16:04

Adam trzymajcie się :!: Będzie dobrze :!: Walczysz o zdrowie Bonki jak lew ;-) to musi być dobrze :!: Dalej trzymamy kciukasy :-D
P.P.

Postprzez Gapcio » 2008-08-26, 16:18

Brożkin,
trzymamy kciuki cały czas. I - odpukać - cieszymy się, ze z łapkami Bony jest lepiej :-D
Najtrudniej o cierpliwośc w takiej sytuacji. Może po prostu trzeba czekać aż urośnie i wyrośnie z tego. Pewnie za miesiąc będziesz miał znowu lepsze wieści.
Klara tez teraz ma RTG jedno po drugim (nowotwór) i wiem, że najgorzej czekac na te etapy leczenia: juz by się chciało wiedzieć, na czym stoimy, jak wygladają nasze szanse... A tu figa :roll: Trzeba czekać np. kolejny tydzień...
Albo dwa...
Klarunia też daje sobie zrobić przeswietlenie spokojnie, niczego na uspokojenie nie trzeba jej dawać. ;-) Fajne sa te nasze kochane sunie ;-) Cierpliwsze od nas.
Pozdrawiamy i kontynuujemy trzymanie kciuków.
Gapcio

Postprzez Brożkin » 2008-08-26, 16:58

Natalia i Galwin napisał(a):Trochę się pogubiłam.. U kogo leczysz psiaka :?:

W klinice dr-a Wąsiatycza. Lekarzem prowadzącym jest dr Kinga Pękala - ortopeda.
Brożkin

psy: Bona, Tobi

Postprzez EwaM » 2008-08-26, 17:05

Cały czas trzymamy kciuki i łapki mocno zaciśnięte za zdrowie Bonki :-) Na pewno wszystko będzie dobrze :!: :-) Fajnie,że Bona ma właśnie Ciebie :-) Myślimy o Was cieplutko i wysyłamy pozytywne fluidy :-)
Adam,a myślałeś o homeopatii?
EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez Brożkin » 2008-08-26, 17:13

EwaM napisał(a):Adam, a myślałeś o homeopatii?

Przyznam, że nie. Może dlatego, że na mnie to nie działa. A masz jakieś pozytywne doświadczenia z homeopatią stosowaną u piesków?
Brożkin

Postprzez Ania Gd » 2008-08-26, 17:48

Jest bardzo fajna książka pt. "Homeopatia w leczeniu psów"
Polecam !!!!
No ale dysplazji to ty homeopatią nie wyleczysz.
Takich cudów to nawet w ERZE nie ma hi hi hi.

Ja jednak stwiam na to że te zdjęcia rtg były źle zrobione. I ze stawami Bony wcale nie jest tak źle.
Pewnie (jak sam pisałeś) weci chcieli cie naciągnąć na kilka zabiegów, ale że okazałeś się bardzo rozsądnym człowiekiem i konsultujesz się z innymi, to teraz ratują swój honor i mówią, że to taka poprawa, oczywiście dzięki ich leczeniu hi hi hi.

Przyznam Adam, że rano byłam bardzo wkurzona. Ale dobra widomość podziałała na mnie znacznie lepiej niż relanium hi hi hi. Musisz mi wybaczyć, bo zbyt często mamy sytuacje że gadamy, radzimy, mówimy, piszemy i to wszystko jak grochem o ścianę. Delikwent i tak robi swoje.
A że na ciebie ciut pokrzyczałam ? no cóż ? wg twojej zasady - WSZYSTKO DLA DOBRA PSA !!!!

Powodzenia !!!!!
Jesteś na dobrej drodze !!!
Ania Gd

Postprzez agusia » 2008-08-26, 18:51

Cieszymy się z poprawy :-) i nadal kciukasy trzymamy :mrgreen:
agusia

psy: Omena Szumiąca Knieja

Postprzez meggy » 2008-08-26, 19:01

Super ze jest lepiej :mrgreen:
Kciuki zcisniete :!:
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Brożkin » 2008-08-26, 19:04

Ania Gd napisał(a):Ja jednak stawiam na to że te zdjęcia rtg były źle zrobione. I ze stawami Bony wcale nie jest tak źle.
Pewnie (jak sam pisałeś) weci chcieli cie naciągnąć na kilka zabiegów, ale że okazałeś się bardzo rozsądnym człowiekiem i konsultujesz się z innymi, to teraz ratują swój honor i mówią, że to taka poprawa, oczywiście dzięki ich leczeniu hi hi hi.

No i tego właśnie troszkę się obawiam. Nie chcę tu oczywiście nikogo o nic posądzać, ale jeśli którykolwiek lekarz w ten sposób by postępował, nie byłby dla mnie lekarzem. Chciałbym, aby człowiek do którego idę z Boną był po prostu uczciwy. I muszę powiedzieć, że najlepsze wrażenie zrobiła na mnie pani dr, do której trafiłem na samym początku. Powiedziała, że ona nie ma takiej wiedzy i nie specjalizuje się w ortopedii, więc nie będzie mi opowiadać bzdur z palca wyssanych. Odesłała mnie do dr Pękali. Moim zdaniem bardzo uczciwe podejście.
Brożkin

Postprzez EwaM » 2008-08-26, 19:37

Ania Gd napisał(a): dysplazji to ty homeopatią nie wyleczysz.

Niczym chyba nie wyleczysz,ale skutki złagodzić można ;-)

Najbardziej znane i najczęściej stosowane są:
Traumeel S – następstwa urazów, wstrząśnienie mózgu, złamania, zwichnięcia, stłuczenia, oparzenia, pooperacyjny i pourazowy obrzęk tkanek miękkich, krwiaki. Procesy zapalne o różnej etiologii i lokalizacji, np. ropowica, ropnie, zapalenie zatok przyodbytowych, zapalenie ucha, skóry, spojówek, gruczołu mlekowego. Procesy zwyrodnieniowe przebiegające z odczynem zapalnym szczególnie w obrębie aparatu ruchu, zwyrodnienie stawów, zapalenie pochewek ścięgien, kaletek maziowych.

Zeel T – choroby zapalne i zwyrodnieniowe stawów, w szczególności zmiany zwyrodnieniowe wielostawowe, choroba zwyrodnieniowa kręgosłupa, zapalenie stawu biodrowego, przewlekłe zapalenie ścięgien, zapalenia okołostawowe, stany pourazowe.

Osteoheel S- choroby kości, chrząstek i tkanki łącznej właściwej. Odokostnowy wyrostek kości (nakostniak) szczególnie w źrebiąt i psów dużych ras (w okresie wzrostu), krzywica.
EwaM

Postprzez Mira » 2008-08-26, 19:50

Spróbuj może Traumeel S ( w kroplach), Mirek dostaje od 8 tygodni i mam wrażenie że pomaga :shock: , chociaż nigdy nie wierzyłam w takie kuracje :-P
Mira

psy: Miro Uśmiech Michała

Postprzez EwaM » 2008-08-26, 21:35

Podobno najlepiej działa w zastrzykach(podskórnych)
EwaM

Postprzez Brożkin » 2008-08-26, 22:03

Skany niestety nie wyszły. Tzn. zeskanować się dało, ale jakość jest na tyle słaba, że nie da się z tego nic odczytać... :(
Brożkin

Postprzez Anuta » 2008-08-27, 09:11

Potwierdzam, u nas Traumeel też poskutkował (nie kropelki tylko w tabletkach rozpuszczanych w kilku kroplach wody i podawany na fafel).
Anuta

psy: Astra(*), Nora(*) i Indi(*), Jumper, KeyRa

Postprzez asia78 » 2008-08-28, 11:06

Brożkin napisał(a):
Obrazek

Ale ci suńka urosła.
Cieszę się, że jest lepiej.
asia78

psy: Appenzellerka Amanda

Postprzez Betty i Bax » 2008-08-28, 11:21

Dobrze slyszec, ze jest lepiej. Kciuki zacisniete :!:
Betty i Bax

psy: Bax[*], Eddi[*], Kortez

Postprzez Brożkin » 2008-09-18, 21:50

Dziś byliśmy u dr-a Golca na konsultacji fotek RTG. Pan doktor potwierdził, że wszystko idzie w dobrym kierunku i że o żadnej operacji nie ma mowy! :mrgreen:
Wytłumaczył też dość szczegółowo dlaczego Bona kuleje i że niestety może to jeszcze "chwilę" potrwać. Co prawda jest już dużo lepiej, ale wciąż po spaniu Bona wstaje z trudem i kuleje. Potem jak się rozrusza jest lepiej. Niestety Bonka zaczęła nabierać ciała co natychmiast pan doktor zauważył. I w tym miejscu znów muszę się z Wami podzielić moim zażenowaniem. Podczas konsultacji z jednym lekarzem słyszę, że aby pies miał w jedzeniu wszytko czego mu potrzeba należy go karmić suchą karmą dobrych firm. Ja wybrałem Royala i zdaniem niektórych (znanych) wetów to cyt: "doskonały wybór!" Inni twierdzą, że sucha karma O.K, ale Royal akurat nie O.K. Dziś jednak usłyszałem, że mój pies jest otyły, bo suche karmy są jak McDonald's dla ludzi. Że dawka energetyczna w tych karmach jest za duża i że wiele schorzeń psów wynika właśnie z podawania suchych karm. Wybaczcie, ale wywołuje to we mnie zażenowanie, rozżalenie i niesmak. Nie może tak być! Ale to nie koniec. Jeden lekarz mówi mi, że konieczne jest robienie badań krwi na poziom wapna, drugi tłumaczy mi, że to tylko strata pieniędzy, bo poziom wapna we krwi nie ma nic wspólnego z wapnem w kościach, które z kolei "badamy" oglądając RTG.
Po prostu cudownie! Ja naprawdę nie jestem lekarzem i nie potrafię powiedzieć, który z nich ma rację. Ale tak już zupełnie na spokojnie, to czy można wydawać diagnozy różne o 180 stopni? Kurcze, skąd się to bierze?
Jak ja chciałbym, żeby Bona była zupełnie zdrowa i żebym nie musiał stawać przed dylematem komu wierzyć! Bo i jeden i drugi i trzeci i czwarty mówi bardzo mądrze i sensownie. Szkoda tylko, że każdy inaczej...
Brożkin

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-09-18, 22:16

Brożkin jedna na to rada po prostu bierz wszystko z przymruzeniem oka bo co innego mozna zrobic w takiej sytuacji
a wieczorkiem Bonkę przytul i powiedz ,,,,,,,,,,,,mała póki jeste ze mna to nie bój sie damy radyyyyyyyyyyyyy itego wam życzę z całego serca włącznie ze spartkami :-) :-)
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Natalia i Galwin » 2008-09-18, 22:19

Brożkin napisał(a): dawka energetyczna w tych karmach jest za duża i że wiele schorzeń psów wynika właśnie z podawania suchych karm.

Niestety to prawda. Czemu tak robią :?: Pewnie czysty marketing. Ja słyszałam ze psu powinno podawać sie 3/4 zalecanej dawki. Nie wiem na ile to prawda, bo Galwinowi raczej wciska się jedzenie :-D

Brożkin napisał(a):Jeden lekarz mówi mi, że konieczne jest robienie badań krwi na poziom wapna, drugi tłumaczy mi, że to tylko strata pieniędzy, bo poziom wapna we krwi nie ma nic wspólnego z wapnem w kościach, które z kolei "badamy" oglądając RTG.

No nie do końca strata pieniędzy. Takie badanie obrazuje nam co się dzieje w organizmie, czy przypadkiem jakiś pierwiastek nie wypłukuje z organizmu wapnia. Ogólnie czy cała gospodarka wapniowo-fosforanowa odpowiednio funkcjonuje. Przy leczeniu dysplazji jest to pierwsze badanie krtóe powinno się zrobić.

Co do Royala.. Słyszałam wiele złego na temat tej właśnie karmy. Nie wiem na ile jest to prawda, aczkolwiek wielu wetów twierdzi że przyczynia się ona do rozwoju dysplazji u młodych psiaków. Nie wiem z czym jest to związane, aczkolwiek ja sama zaobserwowałam u Galwina ogromna zamianę po odstawieniu karmy tej właśnie firmy.. Nie robię ty antyreklamy, ale moze ktoś coś tez o tym słyszał :?:

Ciesze się, że z Boną jest lepiej - oby tak dalej :!:
Natalia i Galwin

psy: Galwin (*)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do - Choroby układu kostnego i aparatu ruchowego (stawy)