Moderator: Anirysova
Aga-2 napisał(a): A rehabilitant nie wspominał o gimnastyce biernej? Jak Galwin znosi masaż? Przecież go to chyba musi jeszcze boleć...
inta2 napisał(a):Może była już o tym mowa, ale nie zdążę przeczytać teraz całego wątku.
Czy robiliście/polecacie prześwietlenie stawów przed ukończeniem wzrostu? Pytam, bo weterynarz zaproponował nam to, kiedy pies skończy 6 miesięcy. Oczywiście pod narkozą.
Natalia i Galwin napisał(a):Najbardziej zaskakuje mnie to, ze Galwin kreci sie nie podczas ruszania biodrem a kolanem. Pawel dzisiaj dopyta czemu tak jest.
Aga-2 napisał(a):Galwin może mieć zmiany w stawie kolanowym. Przy okazji warto prześwietlić kolano i sprawdzić co tam się dzieje, żeby wiedzieć jak postępować i żeby mu przypadkiem krzywdy nie zrobić.
Aga-2 napisał(a):U naszego Bena niestety coraz częściej pojawiają się dolegliwości związane z dysplazją łokciową. I tak długo się chłopak trzymał, ale ostatnio już było tak źle, że odmawiał jedzenia, nie chciał wstawać...Na szczęście jeszcze działają środki przeciwbólowe i pewnie trzeba będzie niedługo się zdecydować na wprowadzenie ich na stałe.
Natalia i Galwin napisał(a):Gdy tylko mogliśmy to przświetliliśmy wszystkie stawy, no i stawy kolanowe jak i skokowe są w zaskakująco dobrym stanie. Oczywiście są zmienione, ale właściwie trudno powiedzieć czy to efekt dysplastycznych bioder czy wieku.
Natalia i Galwin napisał(a):Aga-2 napisał(a):U naszego Bena niestety coraz częściej pojawiają się dolegliwości związane z dysplazją łokciową. I tak długo się chłopak trzymał, ale ostatnio już było tak źle, że odmawiał jedzenia, nie chciał wstawać...Na szczęście jeszcze działają środki przeciwbólowe i pewnie trzeba będzie niedługo się zdecydować na wprowadzenie ich na stałe.
Nic inngo się nie da zrobićKwas hialuronowy czy coś
Jakie leki przeciwbólowe dostaje
Borys dostawał przez jakiś czas zastrzyki (raz w miesiącu). Dawały super efekty, dużo lepsze niż np Caprodyl no i nie obciążały tak wątroby. Muszę sprawdzić jak się on nazywały.
Aga-2 napisał(a):Na razie nie ma tragedii, ale jak tak czytałam o Benie Meggi, to sobie uświadomiłam, że i na nas przyjdzie taki czas, że trzeba będzie podjąć tą ostateczną decyzję
Natalia i Galwin napisał(a):Aga-2 napisał(a):Na razie nie ma tragedii, ale jak tak czytałam o Benie Meggi, to sobie uświadomiłam, że i na nas przyjdzie taki czas, że trzeba będzie podjąć tą ostateczną decyzję
O kurcze![]()
Mimo wszystko mam nadzieje, że jego stan będzie dalej w miarę dobry i jeszcze wiele pięknych chwil przed Wami. Bardzo Wam tego życzę.
Natalia i Galwin napisał(a):A my 17 dni (i kolejnym dniu koszmaru z temperaturą 40.5C) po operacji chodzimy tak https://www.facebook.com/photo.php?v=60 ... 9455&saved . Mięśniak nam się robi
Powrót do - Choroby układu kostnego i aparatu ruchowego (stawy)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość