na poczatek przekazujemy gorace pozdrowienia dla wszystkich forumowiczow i pociech od Barego
![:] :]](./images/smilies/icon_45.gif)

Pozdrowienia!!!
Moderator: Anirysova
kreska napisał(a):Od jakiego czasu ma tego guza?jest przyrośniety do tkanki czy jakby luźny pod skóra? zmienia rozmiar ale czy w pewnym okresie czasu zwiekszyl swoj rozmiar np. z 2cm do obecnego rozmiaru?Zazwyczaj zlosliwe zmiany rosna szybko..
Dla bezbieczenstawa zawsze warto udac sie do weterynarza , ktory specjalizuje sie w onkologii...to moze nie byc nic poważnego ale warto sie upewnic u specjalisty i wtedy bedziecie spokojnizdarzają sie tez takie "ropnie" .
U mojej Laty mamy taki guz z 6cm x 4cm na bocznej stronie w okolicy pachy, dosc nieciekawe miejsce ale to jest tluszczak, taki guz pod skora nieprzyczepiony ani do skory ani do miesni/kosci "pływający" od kilku lat ma ta sama wielkosc.
pozdr
Guza ma od 3 lat (kiedy ten czas minal?!) tzn. od czasow jego operacji i zabiegow. Wydaje mi sie, ze narosl jest przytwierdzona do tkanki ale nie jestem pewien. Od czasu kiedy sie pojawil na przemian rosl i malal jednak globalnie jego rozmiar sie z czasem powieksza. Moze rzeczywiscie poszukamy onkologa. Czy mozecie kogos polecic na dolnym slasku? I jak bardzo uciazliwym zabiegiem dla psa jest biopsja takiej narosli? Robiliscie kiedys cos takiego u swoich pociech?
Pozdrowienia!!!
kreska napisał(a):
U mojej Laty mamy taki guz z 6cm x 4cm na bocznej stronie w okolicy pachy, dosc nieciekawe miejsce ale to jest tluszczak, taki guz pod skora nieprzyczepiony ani do skory ani do miesni/kosci "pływający" od kilku lat ma ta sama wielkosc.
pozdr
Powrót do - Choroby skóry: (wysypki, hotspoty, łupież i inne)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość