Podejrzenie enteropatii jest juz od jakiegos czasu/dr.Neska/ ale...zazwyczaj nie objawia sie tak nagle i psy przychodza wychudzone a Lata trzymala wage

Zeby w 100% trafnie zdiagnozowac enteropatie, trzeba ciac

albo "leczyc" bez diagnozy sterydami, tyle ze jesli to nie jest enteropatia to mozemy zafalszowac prawdziwa przyczyne
Dzis rozmawialam z dr.Zmudzka, uwaza ze nalezy jeszcze sie wstrzymac z dalszymi krokami...wedlug niej to moze byc zapalenie sciany jelita, ktore sie nadmiernie rozprzestrzenilo i spowodowalo ogolne rozchwianie organizmu. Zeby wyciszyc taki stan podobno trzeba czasu i ten dajemy Latce do wtorku.Wtedy powtorzymy badania krwi ktore dzis wyszly nie najlepiej
Lukocyty poszly do gory 20,70 powyzej normy
Erytrocyty w dol 5,17 ponizej normy
Hemoglobina w dol 7,64
MCV do gory- 70
MCHC w dol - 21,1
Hematokryt w dol 0,36 ponizej normy
Plytki krwi znaczaco w dol ale sa powyzej normy - 690,00
Obraz krinek bialych:
Segmentowane b.z .- 2
Segmentowane w gore - 88,00 powyzej normy
Limfocyty w dol - 10 ponizej normy
Obraz krwinek czerwonych b.z.
Bialko calkowite w dol - 33 ponizej normy
Cholesterol 211,0
Albumina w dol - 12,00
Fosfor - 5,0
Wapn calkowity w dol 6,7 ponizej normy
TLI - 7,0
FT4 - 1,3
Jesli po wtorkowych badaniach nie bedzie zmiany na lepsze, bedziemy wkraczac z inwazyjnymi srodkami diagnostycznymi
Jestem skolowana do granic wytrzymalosci. O dziwo dzis Lata przy tych wynikach badan czuje sie calkiem niezle

wieczorem dostala wilczego apetytu

ale jedzenie musimy ograniczac

brzucho ma jakby normalne -nie nadete, rozwolnienia nie ma, gazow tez nie

roznica miedzy dniem wczorajszym a dzisiejszym popoludniem jest nie do opisania

Niestety caly czas duzo pije

no i schudla - 28kg
Mam od wczoraj lekkiego dola bo ciagle czytam i staram sie analizowac jej wyniki i oczywiecie doszukuje sie najgorszego

ale przeciez czasem tak sie zdarza ze blachostki leza u podstaw... i ta mysl mnie podtrzymuje na duchu
Dziekuje Wam bardzo za wsparcie i sugestie.
pozdr