Cefreud napisał(a):przepraszam, nie chciałam wprowadzać w błąd.
Nic nie szkodzi.
Moderator: Anirysova
Cefreud napisał(a):przepraszam, nie chciałam wprowadzać w błąd.
gosiakds napisał(a):Mam pytanie, czy ktoś może wie gdzie oprócz USA można wykonać testy na DM
Beata i Fiona napisał(a):gosiakds napisał(a):Mam pytanie, czy ktoś może wie gdzie oprócz USA można wykonać testy na DM
w Laboklinie
materiał oddajesz u swojego weta, on wysyła do Wa-wy, a stamtąd do Berlina. Wyniki są po miesiącu, koszt ok. 300 zł (zależy od prowizji weta, i czy wynik ma być z certyfikatem czy bez)
Barbapapa napisał(a):Beata i Fiona napisał(a):gosiakds napisał(a):Mam pytanie, czy ktoś może wie gdzie oprócz USA można wykonać testy na DM
w Laboklinie
materiał oddajesz u swojego weta, on wysyła do Wa-wy, a stamtąd do Berlina. Wyniki są po miesiącu, koszt ok. 300 zł (zależy od prowizji weta, i czy wynik ma być z certyfikatem czy bez)
Jesteś pewna że warszawski Laboklin wysyła próbki do Berlina?
Aga-2 napisał(a):Cefreud napisał(a):to ja poproszę o wyjaśnienie. Jeśli suka jest nosicielem a pies jest nie przebadany to skąd wiemy jakie jest ryzyko zachorowania?
W wypadku kiedy oboje są nosicielami wyglądało by to tak:
osobnik chory, osobnik nosiciel i osobnik wolny.
Po co w takim wypadku wykonywać badanie z którego potem nie korzystamy?
Karola, jeśli chodzi o Tarę, to Ty już wiesz po rozmowie ze mną, ale inni pewnie nie. Otóż wyniki Tary otrzymałam, jak już była pokryta.
Pytasz, po co robić badanie? No, po to, żeby mieć pewność, że nie rozmnażamy psa chorego, czy narażonego na tą chorobę. Do następnego krycia już się inaczej przygotuję, bo teraz już wiem.
anula napisał(a):Jaki jest koszt badania? Rozumiem, że można je wykonać w każdym wieku i pobrać materiał do badania u każdego weta?
Szam napisał(a):http://www.vetdnacenter.com/canine-disease-degenerative-myelopathy.html
Powrót do - Przypadłości neurologiczne, padaczka, babeszjoza, borelioza
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości