Moderator: Anirysova
Aga-2 napisał(a):Trzymamy mocno za Bena![]()
Opisane przez Ciebie metody leczenia Obcego są nagminnie przez wetów stosowane w każdym nierozpoznanym przypadku. Nie wiadomo jeszcze z czym walczymy, ale już jest antybiotyk. Jeśli nie działa antybiotyk, to wprowadzamy steryd... Ja tego w ogóle nie rozumiem. Czy w dobie XXI wieku nie ma metod diagnostycznych, które są w stanie wykryć NAJPIERW z czym w ogóle się walczy?
Ben napisał(a):Aga-2 napisał(a):Trzymamy mocno za Bena![]()
Opisane przez Ciebie metody leczenia Obcego są nagminnie przez wetów stosowane w każdym nierozpoznanym przypadku. Nie wiadomo jeszcze z czym walczymy, ale już jest antybiotyk. Jeśli nie działa antybiotyk, to wprowadzamy steryd... Ja tego w ogóle nie rozumiem. Czy w dobie XXI wieku nie ma metod diagnostycznych, które są w stanie wykryć NAJPIERW z czym w ogóle się walczy?
Niestety jak podane jest w linku, który przytoczyłem "Obcy" to wielki imitator. Na początku nie bardzo było wiadomo co się własciwie dzieje. Jedynym parametrem odbiegającym od normy były poziom leukocytów ( 19tyś )
Reszta parametrów krwii była w normie. Fakt, że weci popełnili błędy. Błędem było zlecenie oznaczenia tylko obecności przeciwciał na boleriozę bez analizy czy są to "stare" przeciwciała, czy jest to zakażenie.
Dopiero dr Novak wpadł na pomysł żeby zbadać płyn stawowy. Błędem było też podanie małej dawki sterydu ( 40mg/dobę ) Możliwe, że gdyby dostał dawkę uderzeniową (160mg/dobę ) to efekt byłby lepszy.
Właśnie dzwoniłem do Czech. Sypie się również hemoglobina poniedziałek 103, wczoraj 96, norma 120
i hematokryt poniedziałek 32, wczoraj 30, norma 45
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości