Lista chetnych osob na wyklady o zdrowiu rasy (Klubowka- IX)

Moderator: Anirysova

podział pieniędzy pozostałych z organizacji wykładu, dotyczy tylko osób wpłacających na ten cel

Ankieta wygasła 2010-10-15, 12:00

moja część ma zostać przelana na konto SKARPETY
8
44%
moja część ma zostać przeznaczona na organizację następnego wykładu
10
56%

Liczba głosów : 18

Re: Lista chetnych osob na wyklady o zdrowiu rasy (Klubowka-

Postprzez kreska » 2010-08-20, 07:48

Hawa napisał(a):Ja nie doszłam do tego kiedy jest klubówka :)

wedlug mnie 12.09 -tj niedziela ;-)
pozdr
kreska

Ostrzeżeń: 0
psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez nugatika » 2010-08-20, 10:33

potwierdzam chęć uczestnictwa.

najlepiej wydaje mi sie, żeby ten wykład był w niedziele po klubówce.
nugatika

psy: Bystra, Nutka, niedźwiedz berneński Nugat {*}

Postprzez agusia » 2010-08-20, 11:53

Potwierdzam swoją obecność. A jak finansowo sprawa się przedstawia?? Dzień jest mi obojętny.
agusia

psy: Omena Szumiąca Knieja

Postprzez Aga-2 » 2010-08-20, 13:08

kreska napisał(a):(...)i pomysl na "przechowanie" psa w tym czasie :roll: ?pozdr

Jak to :?: Pies chyba będzie mógł uczestniczyć w wykładzie :?: Bo co z nim zrobić po klubówce :?:
A zresztą niech się też dokształca, a co :!:
Aga-2
Moderator

Postprzez Barbapapa » 2010-08-20, 13:10

Potwierdzam swój udział i mimo że nie będę wystawiać czworonoga, to raczej będę z psem.
Barbapapa

psy: Wobler(DSPP,Dublin(7/11/14);Znak Zodiaku(*14/8/10)
Hodowla: Barbapapa-psy

Postprzez Katarzyna Saganowska » 2010-08-20, 18:12

Sluchajcie,prawda jest taka, ze to, ile bedzie wynosic oplata jednostkowa, zalezy od tego ile osob sie zjawi. Im wiecej, tym mniej zaplacimy za jedna osobe. Nasze koszty to wynajem sali i honorarium dla dr Jagielskiego.
Czy ktos wie o ktorej mniej wiecej moze sie zakonczyc wystawa? Musze wiedziec na ktora mam planowac wyklad.
I jeszcze jedno - na WAT raczej nie beda nas chciec z psami.. Choc wynajem tam bylby jak najbardziej mozliwy (dzieki Dorota!) Szukam wiec czegos innego blisko WAT.
Katarzyna Saganowska

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2010-08-23, 11:11

Przyznam szczerze, że wstyd mi za nas. Za nas wszystkich. Kaśka jest zrozpaczona (trudno Saganka - zabij mnie!) - na średnio przewidywaną liczbę osób - ok. 40 - z dotychczasowej listy wynika, że na tzw. "mur-beton" będzie jakieś 5 (słownie: PIĘĆ) osób.

Czy my aby na pewno chcemy się dokształcać? Czy chcemy wiedzieć więcej o profilaktyce zdrowia u naszych kochanych psów? O chorobach, które je toczą? Przecież powtarzamy, że chcemy być świadomymi i odpowiedzialnymi właścicielami czy hodowcami. A kiedy nadarza się okazja, tak się "przepychamy", że jest nas całe 5 osób?

Pewne jest jedno - jeśli wykład dojdzie do skutku, to - gdy dr Jagielski zobaczy jakieś 5/8 osób - zabije nas śmiechem i będzie to jego pierwszy, a jednocześnie ostatni dla nas wykład. Bądźmy poważni! Chcemy - wpisujmy się, nie chcemy - nie zawracajmy chłopu (i Sagance oraz jej podobnym) głowy. To weekend - może więc lepiej będzie, jak przy grillu i piwku siądzie chłop na werandzie.

Przecież to dla nas wszystkich olbrzymia szansa!

Uprzedzając pytania - jestem chętna, nawet jeśli mnie nie będzie (prawdopodobnie w piątek przed klubówką będę miała zabieg chirurgiczny), deklaruję wpłatę do 50 pln, licząc jednocześnie na skrypt.
Vel_Pan_Rekin

Postprzez Dżiani » 2010-08-23, 11:28

Ja cały czas czekam na info czy będzie można wejść z psem. Mieliśmy być we 2kę, ale raczej będę sam z 2 psami, co nie zmienia faktu, że jak nie da się ich zabrać na salę to odpadam bo nie zostawię w aucie a waletuję w Otwocku więc też nie zdążę odwieść i wrócić...
Dżiani

psy: h. ARESIBO FCI

Postprzez Leszczyna » 2010-08-23, 11:47

Ja zgłaszałam chęć uczestnictwa 2 osób ja i córka - a na liście mnie nie ma :-( Dzień mi obojętny bo stacjonuje z psami w Pruszkowie. Nie ukrywam jednak że w dniu klubowej godzina ( nie za późno ) nie jest mi obojętna bo 5 godzin drogi do domu mnie czeka, pewnie będę zmęczona, a na drodze różnie bywa. No i nie zamknę w aucie psów więc musiałybyśmy z nimi wejść na wykład :-D
Leszczyna

Postprzez majawn » 2010-08-23, 11:49

To niestety ale staram sie aby moje słowo coś znaczyło, a bez informacji dokładnie który dzień i o której godzinie i czy można z psem nie jestem w stanie odpowiedzieć w sposób wiążący.

Maja
majawn

psy: bern, border i border

Postprzez Katarzyna Saganowska » 2010-08-23, 13:37

Rozwazam jeszcze jedna opcja, tak, zeby mozna bylo wejsc z psami - namiot (dzieki Alicja i Agatko :-D ) Jutro bede wiedziec wszystko, bo kierownik z WAT wraca i wyda zgody.
Katarzyna Saganowska

Postprzez Zuzanda » 2010-08-23, 14:03

majawn napisał(a):To niestety ale staram sie aby moje słowo coś znaczyło, a bez informacji dokładnie który dzień i o której godzinie i czy można z psem nie jestem w stanie odpowiedzieć w sposób wiążący.

Maja

Dokładnie ,za duzo niewiadomych
Zuzanda

psy: Laponia ,Tomek(*) ,Bleki
Hodowla: Black Velvet

Postprzez Katarzyna Saganowska » 2010-08-23, 14:10

MOi drodzy, to w gruncie rzeczy jest praca zespolowa. Problem polega na tym, ze za duzo zalezy od Waszej decyzji. Na przyklad godzina wykladu - ja moge ten wyklad zorganizowac chocby i o 9tej rano, ale jest wystawa. Zgodnie ze wstepnym harmonogramem ocenianie w ringach konczy sie o 15.30. Poniej sa konkurencje finalowe. Prosilam was, jako osoby wystawiajace, doswiadczone, o podanie godziny Wam pasujacej. Ja nie wystawiam, nie wiem, ile to trwa, o ktorej sie konczy. Druga rzecz - cena jednostkowa. Zalezy od liczby osob bioracych udzial w wykladzie, bo na ta liczbe rozklada sie koszt wykladowcy i sali/namiotu. ja takze nie jestem wrozka czarodziejka. A szkoda. W tym momencie przydaloby mi sie pare ponadnaturalnych zdolnosci. Pani Małgorzata Hałas bardzo chetnie nam pomoze, ale tez musi wiedziec, ile osob..

Kochani - czy ktos z Was nie ma dostepu do namiotu, duzego, wystawowego, takiego, ktory moglby nam sie przydac jako lokum na wyklad? Nie byloby problemu z zainstalowaniem go tam.. Natomiast cena wynajmu takiego namiotu ok 72metrowego to 1750 netto.. Duzo.. :-(
Katarzyna Saganowska

Postprzez Anna Rozalska » 2010-08-23, 19:40

No pewnie że drogo, a nie można by tego zorganizować na powietrzu be zadnego namiotu?
Anna Rozalska

psy: Lamia Aninbernus TM Inzaghi
Hodowla: Kamień Milowy

Postprzez meggy » 2010-08-23, 19:50

Potwierdzam zgłoszenie - z godzinami to niestety nigdy nie wiadomo do końca.Jak będzie plan sędziowania to wtedy można ustalić.
Fakt ,jakby było ładnie to mogłyby być kocyki pod tyłeczki i na świeżym powietrzu-odchodzi problem psów.
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez inbloom » 2010-08-23, 21:41

przykro mi, ale my musimy zrezygnowac z uczestnictwa
inbloom

psy: Bosman(*) Chaber (*) Felu

Postprzez majawn » 2010-08-24, 09:07

My byśmy mogli jeśli by był w niedzielę rano np.o 9:00, wlasnie przed ocenianiem.
Maja
majawn

Postprzez Busola » 2010-08-24, 09:17

Gosiu, kocyki pod poopcie to fajny pomysł - TEN weekend zazwyczaj jest piękny ...zazwyczaj
ale co jeśli będzie padać? Trzeba być przygotowanym na każdą pogodę. Stąd pomysł namiotu.
Wychodzi jednak na to że namiot to większy koszt niż wynajem sali na 2-3 godzinki :roll:

inna sprawa ...psy
czy aby na pewno obecność psów nie zakłóci wykładu?
Nie zrozumcie mnie źle...
wyobraźcie sobie stado bernów, każde o innym charakterze i innych upodobaniach: jeden szczeknie, drugi warknie, jeszcze inny popiszczy, pomruczy lub wlezie pańci na głowę ...i już połowa słuchaczy nic nie usłyszy.

oczywiście jest problem - co z psiakami zrobić w tym czasie :roll:
Busola

Postprzez majawn » 2010-08-24, 09:25

Na wystawach berny sa bardzo ściesnione często i nie widze zeby tam jakiś hałas był. jak bedzie na otwarym to każdy może sie tak rozlokować zeby nikt nikomu nie wadził.

Na wypadek deszczu to chyba wystawcy i tak biorą parasole i inne akcesoria przeciwdeszczowe.

Dla Pana Wykładowcy można po prostu rozłożyć takie samo cós co bedzie dla sędziów. Oraz jakiś mikrofon?

Maja
majawn

Postprzez Busola » 2010-08-24, 09:41

Majka, hałas jest , tylko się rozprasza na powietrzu (ringowa/y zawsze migdałki zdziera jeśli nawołuje kolejną grupę psów), problemy z dogadaniem sie psów też są, zwłaszcza wśród kryjący repro

a skąd ten mikrofon? prąd?
Busola

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do - Informacje o seminariach, konferencjach, odczytach itd