pies reproduktor i nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że krył sukę mając 15 miesięcy, a w wieku gdy miał 17 mies. urodziły się szczenięta po nim, które otrzymały metryki. Jakim więc cudem Związek dopuścił do tego??? Czy to znaczy, że dla Związku jedni są równi, a drudzy równiejsi? Czy liczy się tylko pochodzenie psa, z jakiej jest hodowli ( bo inny pies nie dostał takiej dyspenzy)??? Mało tego obecnie ta sama suka, która w czerwcu ubiegłego roku miała szczeniaki, ma znów szczenięta, została pokryta po pół roku od urodzenia poprzedniego miotu. Czy to nie nazywa się " wykorzystywaniem suki" jak to pisaliście. Nie wspomnę tu o tym, że ten sam hodowca w grudniu ogłaszał się, że sprzedaje szczenięta z metrykami i bez. Poza tym w dziale wystawy na tej stronie możemy przeczytać, że ten pies otrzymywał tylko doskonałe oceny, lecz prawdą jest iż część wystaw została zatajona, czyli tam gdzie otrzymał bdb, lub jak np w Opolu - nie do oceny za złe zachowanie na ringu i nie chciał pokazać zębów.
moim zdaniem:
jak "Gość" ma problem to powinien go rozwiązac u źródła, czyli w Związku, u właściciela psa . Można wystosowac pisemko , bądz telefonik i się dowiedzieć co i jak.
[shadow=red]Tylko nie życzę sobie[/shadow] aby wciągano w to moją hodowlę, nie mam nic wspólnego z tym że Bruce krył w tak młodym wieku(zresztą jakby "Gośc" nie wiedział to nie jest odosobniony przypadek), nie mam nic wspólnego z tym ze to były dwa krycia pod rząd, i nie mam układów w Zwiazku i nie przyszło by mi do głowy zeby uczestniczeyć w takim procederze. Jestem jak najbardziej za tym zeby pies był " pełnoletni", a suka kryta raz w roku- i to takim praktycznym a nie tylko teoretycznym!!!
A to co kto pisze na swojej stronie to chyba jego sprawa, czy coś zataja czy nie-" Gośc" chyba spadł z choinki, twierdząc ze to jedyny taki przypadek, albo-w co bardziej jestem skłonna uwierzyć, przeszkadza mu coś, moze ktoś....
Tak sobie czytając wypociny "Goscia" myslę ze chyba spotkaliśmy się w Opolu na wystawie co??????
Podaj " Gosciu" swój adres www, może zweryfikujemy braki?
Przepraszam że jestem tak wredna i zaśmiecam tak ważny wątek jak przygotowanie do porodu, ale "Gośc" nie zostawił maila i nie mogłam z nim pogadać w " cztery rece"