Moderator: Anirysova
dorciaj napisał(a):Obroża kiltix nadal jest - podobno działa do 7 miesięcy. Zmienię ją za dwa miesiące (czyli po 3 misiącach używania) tak na wszelki wypadek, bo jakoś sceptycznie podchodzę do tych 7 miesięcy.
Koko napisał(a):Jak chcesz wzmocnić to działanie - lekko ją rozciągnij.
meggy napisał(a):Jest sposób by kleszczy nie było choć we własnym ogrodzie .Należy podobno posadzić -dziurawiec.
No, jak tak robisz przy każdym czesaniu to faktycznie może po 3 miesiącach być do wymiany...dorciaj napisał(a):Co do rozciągania to oczywiście przy każdym czesaniu ją zdejmuję, myję wodą z detergentem i rozciągam. Zgodnie ze wskazówkami od producenta.
annanxo napisał(a):Obroże przeciwkleszczowe działają w taki sposób, że są w nich mikrootwory, przez które substancja czynna (ta, która działa na kleszcze) rozprzestrzenia się po sierści. Dlatego muszą być noszone cały czas. Dlatego też zalecane jest, żeby co jakiś czas przemyć obroże wodą z detergentem i rozciągnąć - otwory czasem się zatykają i takie zabiegi je odblokowują.
dorciaj napisał(a):I co ja teraz biedny żuczek mam zrobić? Jak sprzeczne info dostaję
dorciaj napisał(a):No staram się jak mogę.
i jak tu nie zwariować
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości