Linka12 napisał(a):tomy napisał(a):Po pierwsze, nie robię tego dla pieniędzy ( jezeli o to chodzi to mi nie brakuje ). Zadałem konkretne pytanie i nie potrzebuje wykładu na ten temat tylko konkretnej odpowiedzi. Aza kupiłem świadomie ( nie zostałem oszukany , wiedziałęm ze kupuje psa bez rodowodu ). Wiec mozecie darować sobie pouczanie mnie co mam robic, chcecie do odpowiedzcie na moje pytanie, nie to nie zaglądajcie na wątki zakładane przeze mnie !
Chcę wiedziec ( poniewaz nie mam wiedzy na ten temat ) czy juz dopuszczac psa czy jeszcze czekac ( chciałem sie dowiedziec w jakim czasie najlepiej to zrobic dla suki) .
W tej chwili Aza jest szkolona, następnie będą prześwietlenia i wystawy i będzie to pies w pełni rasowy. Raz jeszcze podkreślam ze nie będzie pies dopuszczany w celach zarobkowych ( a o szczeniaki sie nie martwie poniewaz juz mam chętnych na nie ).
Za komentarze dziękuję ale zastanówcie sie czasami co napiszecie zadufani "rodowodowi" właściciele. pozdrawiam!
Bardzo zgadzam się z panem. Mam wrażenie, że Wy wszyscy uważacie, że nierodowodowy znaczy gorszy! Takie coś to gadają ludzie o ego wielkości ślimaka i co nie mają co z pieniędzmi zrobić! I teraz w taki sposób chcecie przekazać, że co? Że ten kto ma nierodowodowego berneńczyka ma wyrzucić go na ulicę i kupić z rodowodem, bo lepszy?! A poza tym czym się róznią Wasze psy od m.in. mojego, pana Tomy'ego i pani Apcik?! Niczym!

załamka