przez Alaska2 » 2009-08-12, 21:27
A czy karmiliście Luposanem? Ta karma jest w dwóch wersjach: Sport dla aktywnych i młodych oraz Light dla starszych i mniej aktywnych. Zamówiłam teraz koledze dla młodych i jak narazie zachwycony, ma 2 spanielki i młodego pointera, który do tej pory był niejadkiem, kolega musiał mu dosmaczać karmę (jadł Bento Kronena tą lepszą linie i Bozitę) a Luposanem się zażera. Karma ma fajny skład, nie jest "paszą dla kur" czyli nie zawiera zbóż i jest polecana dla alergików (na forum krakvetu w dziale żywienie ma dobre opinie). Moja Sara narazie jest na Bozicie, ale jak mi się skończy, to spróbuje z Luposanem Light. Kolega mi mówił, że Luposan ma zupełnie inny kształt, wygląda jak smakołyki dla konia, czyli pewnie ma spore, podłużne granulki, jak dostanę od niego próbkę, to zdam relację co do wyglądu. Ja niestety nie jestem przekonana do Royala i Eukanuby, zresztą te karmy nie są tej jakości co 10 lat temu, jakoś nie mam zaufania, że Royal przez nas produkowany jest ok (fabryka jest koło Niepołomic, często przejeżdżam koło niej). Jak kupowałyśmy 5 lat temu rottweilerkę, to hodowczyni też nam nie polecała suchych karm, np. Royala I Eukanubę, swoje psy karmiła surowym mielonym mięsem z kośćmi, z warzywami i ryżem, i nasza rottka też w młodości była tak karmiona + dodatki na stawy - nie wiem czy żywienie miało na to wpływ, ale suka nie ma dysplazji. Myślę, że jak będę miec nowego psa, to zaryzykuję z Luposanem + mięso, ryż, warzywa
Basia