Moderator: MartaD
MagdaMR napisał(a):beta68 napisał(a):Jak otworzy się brama Lucky wybiega na podwórko sąsiadki i biegnie do swoich ulubionych krzaczków.
A czy nie można jej po prostu na chwilę przytrzymać albo gdzieś zamknąć, kiedy otwieracie bramę?
Sami jakoś nie potraficie pomyśleć i wyciągnąć wniosków, a oczekujecie tego od psa...
beta68 napisał(a):Dzięki. myślalam, że opatentowaliście jakiś pomysl na wyuczenie psa. Wilczur mojego sąsiada mimo otwartej bramy nie wychodzi.
Agama napisał(a)::mrgreen:![]()
My przedzieliśmy teren na ten przed i za domem i jak ktoś ma przyjechać psy są w części za
AniaRe napisał(a):Tak, owszem, wyuczylismy. Moja sucz ma waruj -zostań tak zrobione, ze mogłabym otwierać przy niej brame. MOGŁABYM.
A mimo to jak otwieram bramę, sucz jest zamknięta albo ją trzymam. To tylko pies...
MagdaMR napisał(a):Agama napisał(a)::mrgreen:![]()
My przedzieliśmy teren na ten przed i za domem i jak ktoś ma przyjechać psy są w części za
Mam tak samo - bardzo praktyczne, polecam!
beta68 napisał(a):Dzięki. myślalam, że opatentowaliście jakiś pomysl na wyuczenie psa. Wilczur mojego sąsiada mimo otwartej bramy nie wychodzi.
beta68 napisał(a):No i dzięki Wam- wprowadzone zostały kategoryczne zakazy otwierania bramy (pilotem) wjezdzajac do domu, gdy Lucki jest na podwórku. Gdy wyjeżdżamy jest zamykana lub ktoś jest przy niej.
Powrót do Problemy wychowawcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości