ORLANDO Stoplandia

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: ORLANDO Stoplandia

Postprzez Majszczur » 2011-05-07, 23:50

PaniBisiowa napisał(a): Bernusiowe ogony działają jak przekaźniki. Dzięki kitom przekazują sobie najczęściej niecne pomysły i informacje. Biśka ogon jest prawie cały czas zadarty. Innego wytłumaczenia nie znajduję :mrgreen:
Święte słowa z tą anteną. A niektóre ludzie zakłócają bernom ową łączność nadawczo-odbiorczą w imię... ekhm... pokrętnie pojmowanej estetyki. Znaczy - wg wzorca berna ogon nie powinien wyskakiwać ponad linię grzbietu, prawda? I rzeczywiście wygląda to elegancko. Chciałam żeby Granda tak go nosiła, a ona jak Bisz - wiecznie w kontakcie z wszechświatem - kita non stop ponad grzbietem. Zapytałam dziś na szkoleniu czy da się wyuczyć "poprawnego nowszenia ogona" niezwykle komunikatywnego psa (znaczy wywijającego chwostem we wszystkich płaszczyznach jakie zna współczesna nauka, a szczególnie tych ponad linią grzbietu) i włos stanął mi na głowie jak dowiedziałam się jakich praktyk niektórzy się dopuszczają żeby ogony ich podopiecznych nie unosiły się zbyt wysoko przed surowym sędziowskim okiem <boisie> szok :boszz:
Muszę się pogodzić z kundlowato zadartym ogonem mojej suczy ;-)

KasiaT napisał(a):No zdjęcie 2 słupów stojących w korycie rzeki powaliło mnie na łopatki :mrgreen:
Wracając do meritum, znaczy fotki słupów - w pierwszej chwili nie zaczaiłam o co chodzi i zaczęłam intensywnie szukać Biszona w zaroślach powtarzając w myśli jak mantrę "on na pewno gdzieś tu jest, on na pewno gdzieś tu jest" :mlotek: <rotfl>
Majszczur

Ostrzeżeń: 0
psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Cefreud » 2011-05-08, 07:33

Paula, niezły numer wyciełaś.Dopiero po kolejnych postach pojęłam,że tym razem nie o eksponowanie Bisza Ci chodzi a o polską myśl technologiczną :-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-08, 18:42

:mrgreen: Nie iweszczymy tym słupom długiego żywota. Rzeczka lubi wylać, zalać i podmyć brzeg, tak że niektóre słupy zażywają kąpieli łącznie z przewodami :-> Tak było w ubiegłym roku :-> Ale co zrobić - sarny lubią pooglądać wiadomości :mrgreen:

Majszczur napisał(a): włos stanął mi na głowie jak dowiedziałam się jakich praktyk niektórzy się dopuszczają żeby ogony ich podopiecznych nie unosiły się zbyt wysoko przed surowym sędziowskim okiem <boisie>

Lepiej chyba, że nie wiem :roll: Ale jak ktoś ma parcie na skóry darcie i letkie kompleksy :-> to się musi "wyżyć" na ringu kosztem psa, żeby móc troszkę ociekać fantastycznością. To się chyba leczy a przynajmniej powinno :-P
Z tym ogonem to jest różnie. Gdy psiut jest pobudzony, zainteresowany czymś to ogon stoi pionowo. Gdy wraca utytłany ze spacery albo nic-mu-się-nie-chce ;-) to kita raczej smętnie zwisa.

I bez kagańca ^^
obrazek
Obrazek został zmniejszony.

Rzeczny "bobsleista" ;-)
obrazek

Grzeczny byłem ^^
obrazek

Pozdrówki!
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez annasm » 2011-05-08, 20:54

Biszowata galeria super, Biszowate zdjęcia super, i ogon też.
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez allam » 2011-05-08, 22:26

PaniBisiowa napisał(a)::Grzeczny byłem ^^
obrazek

Pozdrówki!

Byłem... jestem i będę ... na swój sposób :-D I tak trzymaj Biszu :love:
allam

Postprzez Majszczur » 2011-05-08, 22:32

PaniBisiowa napisał(a): Lepiej chyba, że nie wiem :roll:
a ja żałuję, że zadałam to pytanie i wiem :-(

A Bisz... bez kraty... normalnie nie do poznania pies ;-) Dobrze, że utytłany w błocie - przynajmniej wiem, że on to on 8-) :lol:
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Neda » 2011-05-09, 07:06

Witam :-D Przwałkowałam całego bloga od deski do deski i muszę przyznać, że rewelacja :] Świetnie się go czyta, więc z pewnością będę częstym gościem. Bisz... jest po prostu boski i z każdą stroną zakochiwałam się w nim coraz bardziej :love: Jest piękniasty z każdej strony :]
Neda

psy: Neda

Postprzez kerovynn » 2011-05-09, 07:38

PaniBisiowa napisał(a):
I bez kagańca ^^
obrazek

Normalnie ocieka słodyczą, jak lizaczek, albo czekoladka :-D :-D :-D :-D :-D :-D
To inna wersja Bisza :-D :-D :-D :-D
edytowane:
Bisioladka? Bisioladek? Bisiaczek-Lizaczek?

w każdym razie mniammniuśny <pies>
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez KasiaT » 2011-05-09, 07:52

Oj oj oj jaki Bisz jest śliczniutki bez kratownika :love: A zmokły jak mokra kura wygląda tak niewinnie-i kto by pomyslał,ze może tak cudować i wyprawiać takie niestworzone rzeczy ;>
Biszowaty na tych fotach jest jak rurka z kremem i czekoladowe ciacho-piękny i niewinny :love:
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez saba&mlis » 2011-05-09, 11:32

kerovynn napisał(a):Bisioladka? Bisioladek? Bisiaczek-Lizaczek?
w każdym razie mniammniuśny <pies>

Piekny jest, a mina taka niewinna :mrgreen:
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez Hekate » 2011-05-09, 14:10

Wstyd się przyznać, ale dawno mnie tu nie było. Widzę że i Bisz już sezon wodny rozpoczął, a grzeczny jest niewątpliwie, Alto na pozwolenie wejścia do wody by nie czekał :roll:
Mój BiszoIdol :love2:
Hekate

Postprzez Kamil » 2011-05-09, 16:21

obrazky/1750_1304872366.jpg Aaaa topie się <wow> Pańcia ratuj :!: <hahaha> ]:->
Kamil

psy: Jantar i Atos

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-09, 22:23

Biszoladka :mrgreen: Jakie śliczne określenie :mrgreen: Sama go na tych zdjęciach nie poznaję :mrgreen: Tak mądrze wygląda.

Jakie ratuj?! Prędzej to ja bym poszła na dno, niż Bisiek "forsuję rzekę niczym czołg" ;-) A że mamy obstawę w postaci człowieka-ryby to możemy chodzić na rzeczkę. Z tym że musimy teraz odpuścić, bo się psiur przeziębił :-? Byliśmy oczywiście w Katowni, bo dziś B. dostał objawów. Nie minęło jeszcze sześć miesięcy.

Coś co mnie bardzo rozbawiło:
"Tato, patrz jaki szczeniak! (to o Biszu)
To nie szczeniak. To... pies" :mrgreen:

I coś co sprawiło, że rzuciłam spojrzenie nr. 7 czyli spopielenie żywcem:
"O k*** jakie bydle! Mieszkać z takim w domu to ja pi****ę!"
W sumie to mogłabym się czepić tego fragmentu z domem. W jakim domu? W bloku, ludziku :mrgreen:

Pozdrówki!

edit: Bisz wita nową "czytaczkę" ;-)
PaniBisiowa

Postprzez Neda » 2011-05-10, 06:13

Oj tak... zwierz wygląda smakowicie <rotfl> Nie można się napodziwiać :-D Zdecydowanie staję się Biszofanką. Czy może zakładał już ktoś fanklub? Chętnie dołączę, a jak nie to założę i poprezesuję trochę ;) a co! <cwaniak>

PaniBisiowa napisał(a):"O k*** jakie bydle! Mieszkać z takim w domu to ja pi****ę!"

No no... tekst z serii "bez komentarza". Ale z drugiej strony może to miało oznaczać: "Ojej, jaki duży pies! Mieszkać z takim w domu to ja bym bardzo chcial!" Bo kto by nie chciał pod swoim dachem takiego piękniastego Biszonka? :love2:

Swoją drogą zaczynają mnie fascynować opinie ludzi o Bernach. Co prawda nie słyszę ich zbyt często, bo ze względu na szczepieniowe sprawy nie bywamy wśród ludzi zbyt często. Ale w drodze do Weta... musieliśmy przejść jakieś 50m, dwie starsze panie zainteresowały się i jedna do drugiej: "O zobacz jaki śliczny! Teraz siedzisz sama to powinnaś sobie takiego kupić" <mysli>
Neda

psy: Neda

Postprzez kerovynn » 2011-05-10, 09:47

Neda napisał(a):dwie starsze panie zainteresowały się i jedna do drugiej: "O zobacz jaki śliczny! Teraz siedzisz sama to powinnaś sobie takiego kupić"... <mysli>

"...wtedy zamiast siedzieć, zaczniesz fruwać jak latawiec na końcu psiej smyczy. A jak Cię pies pogna, moja Droga, na spacer to będziesz długo żyć, bo Cie śmierć za cho..rę nie dogoni - no chyba, że się kosą dobrze zamachnie"
<hahaha> <hahaha> <hahaha> <hahaha> <hahaha> <hahaha>
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez PaniBisiowa » 2011-05-13, 21:18

Iiiiahahahahaha <hahaha>

U Bisza spokój i marazm :-P Uczy się od najlepszych, czyli ode mnie :-P

Po co myć zęby skoro można je wywietrzyć.
obrazek

Myślę...
obrazek

Pozdrówki!
PaniBisiowa

Postprzez dorciaj » 2011-05-13, 21:24

A o czym to tak Bisz rozmyśla na tej fotce co "Myśli..." ? :cwaniak: <hahaha>

Cosik mi tu dynamiką Kruszona zalatuje ;> 8-) - jakiś środek uspokajający dostał, czy co? :lol: :lol:
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez Leszczyna » 2011-05-13, 21:26

Paula...padam, nadrobiłam zaległości i szczena mnie boli <hahaha> Bisz jak zwykle wymiata <hahaha> Dobre...wietrzy paszczę...dobre <hahaha>
Leszczyna

Postprzez Danka2208 » 2011-05-13, 23:00

Myśliciel jest ekstra żeby tylko za długo nie myślał bo strzelba mu urośnie i myśliwym zostanie
Pycholek do wymiziania :love:
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez 4mala » 2011-05-14, 08:04

A ja ze wstydem przyznaje się, że na zdjęciu wodnym głowy Bisza nie zlokalizowałam i nie mogę nawet rozszyfrwać jego pozycji :boszz: a ze slupami to długo szukałam psiura ... bo jakoś myśl techniczna Polaków umknęła mojej, szybciej bym się zdziwiła,widząc dobrze wykonaną "inwestycje" ;> . No ale cóż każdy na zdjęciach szuka tego co chce zobaczyć <pies>

Paula bez dwóch zdań na dobry początek dnia odwiedziny w Waszej galerii, pobudzają jak mocna kawa :okok:
4mala

psy: Vector Szczęście Ty Moje

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków