Bero I z Jaszówki( vel Ares) -ma Ludzi którzy go pokochali

Szczęśliwe zakończenia - czyli udane adopcje

Moderatorzy: Aga-2, Milla

Re: Bero I z Jaszówki( vel Ares) -ma Ludzi którzy go pokoc

Postprzez Danka2208 » 2011-06-07, 23:51

No przecież chłopak ma swój styl to wie w jakiej fryzurze mu najlepiej, nie czepiajcie się już go :mrgreen:
Danka2208

Ostrzeżeń: 0
psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez ppp.j » 2011-06-08, 16:17

Jak Moja Pani się dowiedziała że ja lubię ciasteczka to zaraz coś tam w kuchni zaczęła warczeć. I stała się rzecz dziwna. Wczoraj ciasto się skończyło a dzisiaj nastąpił ciąg dalszy przekupstwa.

Obrazek

Ten Duży coś tam mamrotał że jak dla niego to nie da rady upiec. Ja tam nie wcinam się w ich sprawy. Przecież to ciasto nie było pieczone specjalnie dla mnie. Czyżby zapomniał że środa to dzień pieczenia ciast domowych? A jeśli tak nie było to tak będzie od dzisiaj.
To „Złe” co siedziało w całym domu powoli zaczyna się wycofywać na piętro i już mogę chodzić po całym parterze. Jak leżałem koło Dużego w salonie przyszła sąsiadka. Wcale się na mnie nie patrzyła (tak nie patrzyła, to skąd wiedziała że jestem śliczny?) więc i ja udawałem że jej nie ma ale bacznie sprawdzałem co robi. Jak sobie poszła to i ja przeniosłem się do siebie. Tam jednak jest najbezpieczniej a też chłodno.
Potem nadeszła nad Jaszówkę olbrzymia burza. Grzmiało i błyskało się jak rzadko. Błyski do mnie nie docierały ale grzmoty były ogromne. Ten Duży chciał sprawdzić czy się boję burzy i zawołał mnie do salonu. Kto by tam się bał takich hałasów. Wyszedłem pochodziłem trochę i wykorzystałem zamieszanie.

Obrazek

Wydra napisał(a):Ale z Ciebie cwaniak :lol: Dobrze dedukujesz <tak> ciekawa jestem dokąd to Ciebie zaprowadzi <cwaniak> czy przypadkiem nie do czyjegoś łóżka :?: <luzik>

A właśnie że to nie jest łóżko tylko kanapa na której Moja Pani ucina sobie poobiednie drzemki jak jest chłodno ale fakt że zajść z niej nie chciałem.

Ares Bero the First.
ppp.j

psy: Bero, Czarek

Postprzez Wydra » 2011-06-08, 18:37

<hura> <hura> moje na wierzchu, ja wiedziałam, ze tak będzie :lol: :lol: :lol: :lol:
Wydra

Postprzez allam » 2011-06-08, 20:15

:radocha2: :radocha2: Nie tylko Ty :radocha2: :radocha2: :radocha:
allam

Postprzez dorciaj » 2011-06-09, 10:56

Bero - ty uważaj - na kanapy włażą wszystkie ozdoopki (czyli wiesz yorki i takie tam kurduple) - a jak się Duzi rozpędzą i będą ci chcieli kokardki przyczepiać ? Ja z chłopakami nie ryzykuję... wolimy dywan co by mojej Pańci nie prowokować 8-)
Nieźle się ustawiłeś <okok>
Pozdrawiam Fito :mrgreen:
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez ppp.j » 2011-06-09, 14:06

Wczoraj Ten Duży naśmiewał się ze mnie że spanikowałem przed burzą. A właśnie że nie. Trochę czułem się nieswojo to fakt ale to z powodu że „Złe” jeszcze się panoszy, a poza tym chciałem z Panią obejrzeć film z kanapy.
Dzisiaj listonosz przyniósł ciasteczka od Ewy Żółtowskiej. Ewuniu dziękuje bardzo, są pyszne. Duży jak zwykle „pies ogrodnika” nie pozwolił mi wszystkich zjeść. Jak nauczysz Moją Panią to ją poproszę by mi też takie robiła. Oczywiście najlepiej smakują gdzie?
Obrazek
Obrazek

Już widzę jak Roma zaciera ręce ale ona już taka jest.

Ares Bero the First.

PS. Zgadzam się nieodpłatną sesję fotograficzną reklamującą Ewy ciasteczka.
ppp.j

Postprzez ewazoltowska » 2011-06-09, 14:45

oj aż się zarumienilam tyle komplementow.....Bero to logiczne że najlepiej smakują od PAŃĆI na kanapie wiesz,że do kina teraz się chodzi z ciastkami ..............Zaczynasz być normalnym psem !!!!!!!!! :radocha2: <okok> <okok> <okok>
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez Wydra » 2011-06-09, 15:09

Agreściku kochany <tak> jeśli zacieram ręce, to tylko z radości, że kolejny bernuś trafił tam gdzie jego miejsce <tak> <hahaha> <okok> Jestem przekonana iż niebawem zobaczymy fotkę jak wylegujesz się z Dużym w jednym wyrku <juhu> <juhu> tak jak to bywa u nas :lol: :lol:

Pozdrowienia od rozleniuchowanego kumpla <figielek>

obrazek
Obrazek został zmniejszony.
obrazek
Wydra

Postprzez ppp.j » 2011-06-10, 17:10

Uf, nareszcie trochę chłodniej. Na spacerze tak mi się podobało że dostałem głupawki I biegałem po lesie jak oszalały. Pewnie dlatego że przy Dużym czuje się już całkiem pewnie i swobodnie. Przez te moje gonitwy to i zdjęcia nie wyszły. A może to te Ewy ciasteczka tak na mnie podziałały. Przy okazji, Ewuniu ciasteczka są wyśmienite. Duży się wstydzi prosić ale ja to bym jeszcze coś posmakował. Ten Duży to o swoje interesy umie zadbać a jak chodzi o moje smakołyki to się wstydzi. Jak mu chodziło bym przyszedł do niego to tak dziewczyny „bajerował” aż mu mnie przyznały a teraz co? Ewuniu proszę o jeszcze.
Moją Panią już przekonałem że trzeba takie coś piec ale muszą najpierw wyrwać się z tego lasu na zakupy. Duży siedzi teraz w Internecie i szuka drożdży paszowych.
Wydra napisał(a): <juhu> tak jak to bywa u nas :lol: :lol:

Pozdrowienia od rozleniuchowanego kumpla <figielek>

obrazek

Sądząc po wyposażeniu łóżka to nie bywa a jest i jeszcze czy u Jaśków poduszka psom nie przysługuje? A tak na marginesie Romo co Ty robisz że Dino ma tak pięknie wyczesany krawat. Mój w pół godziny po czesaniu wygląda jak jeden kołtun.
Teraz leżę tam gdzie Roma nie powinna widzieć i oglądam TV a moja Pani od czasu do czasu przynosi mi Ewy ciasteczka w ramach zaprzyjaźniania się.

Ares Bero the First.
ppp.j

Postprzez daria » 2011-06-10, 17:59

Berusiu,leż na łóżeczku niech pańcia podaje ciasteczka,tylko piwkiem nie popijaj,ja się przyznam że piwko uwielbiam ;) :lol:
Birmusia
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez ewazoltowska » 2011-06-10, 18:15

Berusiu twoja prośba zostanie spełniona już niedługo czekaj na listonosza.Uzgodnilam z Beyem,że w poniedziałek pójdzie na pocztę.Powiedz Dużemu ,niech idzie z toba sie pobawić a nie traci czasu na szukanie drożdży w interku /jak znajdzie to są tylko duże opakowania -dla krówek a z następnej dostawy mu wyślę/ Widzisz ja to dobrze pogadać z kumplami , takie domowe pieszczoszki potrafią dobrze podpowiedzieć.Bey też lubi piwo a TY ? miłych dni cierpliwości w oczekiwaniu na przesylkę.
ewazoltowska

Postprzez Wydra » 2011-06-10, 20:49

PPP.j napisał
Sądząc po wyposażeniu łóżka to nie bywa a jest i jeszcze czy u Jaśków poduszka psom nie przysługuje? A tak na marginesie Romo co Ty robisz że Dino ma tak pięknie wyczesany krawat. Mój w pół godziny po czesaniu wygląda jak jeden kołtun.
Teraz leżę tam gdzie Roma nie powinna widzieć i oglądam TV

Czy kolega Paweł nie widzi, że pan pies leży w nogach :?: podusia jest ale nie w tym miejscu ;)
Dino ma czysty krawat bo prawie codziennie zażywa kąpieli.woda to jego żywioł i wielka miłość.
Chętnie popatrzę w jaki sposób lękliwy piesek ogląda TV <tak>
Wydra

Postprzez Julian » 2011-06-10, 21:15

A w oczach zagościła radość i zaufanie ! O to chodzi! <cwaniak>
Poprawiłam! :love2:
Ostatnio edytowano 2011-06-11, 08:44 przez Julian, łącznie edytowano 1 raz
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Postprzez dorciaj » 2011-06-10, 21:21

Julian napisał(a):http://szwajcary.com/obrazky/795_1307629534.jpg
A w oczach zagościła radość i zaufanie ! O to chodzi! <cwaniak>

Jolu - to Dinuś Wyderki ;-)

Ale u Berusia już też widać ogromne zmiany :-D
dorciaj

Postprzez Julian » 2011-06-11, 08:42

Ups! Ale gafa z mojej strony! :sciana:
Julian

psy: Julian (*) ,Dumka (*) Berta ,Kronos

Postprzez Wydra » 2011-06-11, 09:04

:lol: :lol:
Wydra

Postprzez dorciaj » 2011-06-11, 09:07

Eeee jaka tam gafa ;-) - to wszystko przez to, że Dinuś uczy Bero włażenia do łóżka - a zdjęcie jest instruktarzowe :lol: :lol:
dorciaj

Postprzez ewazoltowska » 2011-06-11, 10:32

wiem z autopsji ,że z Dina dobry belfer i już niebawem Duży będzie miał dddduuuuuuuuuuużżżżżżżżżżżoooooooooooo mniej miejsca w łóżeczku <juhu>
ewazoltowska

Postprzez EwaM » 2011-06-11, 12:22

No nie wiem,czy to taki dobry pomysł kształcić Bero w tym kierunku :radocha: :radocha: Poczuje się pewnie w łożu Pańciostwa,a Duży może nie być zachwycony,że ktoś warczy na niego w jego własnym łóżku i wyprowadzi się do innej sypialni :mrgreen: <złezką> <złezką> (Znam jednego,co tak zareagował :radocha:)Rozkład małżeństwa będziemy mieć na sumieniu <tak> ]:-> :nonono:
EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez ppp.j » 2011-06-11, 18:00

W nocy gdy Oni idą spać na górę, mnie pozostawiają cały parter bym go pilnował. Jak tu upilnować będąc pod schodami. Najlepiej się pilnuje z kanapy. Dziś rano trochę zaspałem i Duży mnie nakrył jak wracałem do siebie pod schody. Starałem się poprawić narzutę na kanapie ale w pośpiechu trochę mi nie wyszło.
Przed spacerem musiałem posprawdzać czy wszystko w porządku wokół domu a Duży stał przy furtce i mnie wołał. Musiałem się spieszyć bo się niecierpliwił. On nie rozumie że najpierw obowiązek a potem przyjemność.

Obrazek

Na spacerze na początku naszej znajomości jak jeszcze nie bardzo wiedziałem czy Oni są moi to chodziłem za nimi krok w krok. Teraz gdy już jestem prawie pewien że Duży jest mój to biegam w koło niego swobodnie ale zawsze w zasięgu wzroku.

Obrazek

Ewo zaraziłaś ich ciasteczkami. Duży szperał po internecie, nawynajdywał przepisów że można by napisać psią książkę z ciastkami i tak długo kombinował aż wymyślił przepis na ciasteczka z tego co znalazł w domu czyli zrezygnował z własnego żółtego sera. Wyobrażacie sobie Dużego w kuchni jak kreci mikserem. Boki można zrywać. Wyszły też dobre ale Twoje chyba były lepsze a na pewno bardziej ozdobne.
dorciaj napisał(a): to wszystko przez to, że Dinuś uczy Bero włażenia do łóżka - a zdjęcie jest instruktarzowe :lol: :lol:

ewazoltowska napisał(a):wiem z autopsji ,że z Dina dobry belfer i już niebawem Duży będzie miał dddduuuuuuuuuuużżżżżżżżżżżoooooooooooo mniej miejsca w łóżeczku <juhu>

Wydra napisał(a):Chętnie popatrzę w jaki sposób lękliwy piesek ogląda TV <tak>

Życzycie sobie i macie. Co prawda nie było naszego ulubionego serialu ale program i tak interesujący. Ale fakt że Duży patrzy kosym okiem.

Obrazek

daria napisał(a):Berusiu,leż na łóżeczku niech pańcia podaje ciasteczka,tylko piwkiem nie popijaj,ja się przyznam że piwko uwielbiam ;) :lol:
Birmusia

ewazoltowska napisał(a):Bey też lubi piwo a TY ?

To jest demoralizacja nieletnich. Duży mówi że w tym lokalu młodocianym piwa się nie podaje więc nie wiem czy lubię.

Ares Bero the First.
ppp.j

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Już w nowych domach