Expert i Gerda Majowy Skarbiec

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Expert Majowy Skarbiec

Postprzez Barbel » 2011-11-23, 23:31

Expertowe panciostwo - moze w dziale "Zdrowie" znajdziecie potrzebnych specjalistów, dodatkowe porady ??? Jak znajdziecie czas i siły - opiszcie perypetie - moze sie komuś przydadzą...
Barbel
Moderator

Ostrzeżeń: 0
psy: Barnaba (*),

Postprzez Justynka » 2011-11-23, 23:42

Trzymaj się Experciku i łykaj ładnie lekarstwa pozdrowionka dla Ciebie od Pako ](który uwielbia wszystkie lekarstwa nawet te które ciężko połknąć, z chęcią pomógłby Ci ;-) )
Justynka

psy: Pako

Postprzez Dagata » 2011-11-24, 00:17

Chłopaki zdrówka! Expert trzymamy kciuki!!!
Dagata

psy: Nemo, Noemi [*]

Postprzez umala » 2011-11-24, 17:08

Nasz Zenuś ma leniwą trzustkę ;-) i nie produkuje proteazy. Przed każdym posiłkiem podajemy mu enzymy ( tabletka w pasztetową i łyka jak złoto) i tak będzie do końca życia.
Trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrówka <tak>
umala

psy: Zenit JR

Postprzez Milla » 2011-11-24, 18:17

A kilka dni temu widziałam Experta maszerującego z Panem dziarsko chodnikiem i chciałam już pisać, że chyba i Jemu i Kudłatemu lepiej...
Ty się chłopie nie poddawaj tak bez walki, co Ci tam jakaś trzustka? <faja>
Milla
Moderator

psy: Maja[*], Bonita oraz klan A&B&D

Postprzez baksak » 2011-12-03, 10:16

Obrazek

Się trzymam. <tak>
Tylko nie mogę się do końca zdecydować kogo mam się trzymać. Pewniej było by trzymać się Borsuka, ale z kolei Kudłaty ma zdecydowanie większą masę. Byle wietrzyk go nie ruszy. Prawdę mówiąć nawet Borsuk ma kłopoty z poruszeniem Kudłatego. Zwykłe komendy słowne: "wyrzuć śmieci", "poodkurzaj", "idź po zakupy" wcale na niego nie działają. A przecież mina Borsuka wyraźnie wskazuje, że to nie żarty... ;>

Za to podobno żartem jest to, że ciągle nie ma śniegu. Nie wiem co to jest "śniegu", a Borsuk nie kwapi się z wyjaśnieniami. Myślę jednak, że jest to coś brudnego, bo Borsuk kupił mopa. Takie coś na kiju, którego nie wolno mi gryźć. Kudłatemu ten mop się też nie podoba. Tym bardziej, że Borsuk każe mu myć tym mopem podłogę. Kudłaty bardzo się wzbrania. Chowa się po kątach, udaje, że coś dłubie w szafie. Ale Borsuk go i tak zawsze znajdzie. Przez jakiś czas Kudłaty utrzymywał, że nie potrafi takiego mopa obsługiwać. Że to musi być jakiś model dla zaawansowanych, że nie ma instrukcji, że on nie wie gdzie naciskać i co robić jak się wyświetli error. Wtedy Borsuk dał Kudłatemu ścierkę i powiedział, że jak woli to może jej używać. Kudłaty znowu zaczął coś marudzić, ale to skończyo się tak, że Borsuk zdzielił Kudłatego ścierką przez łeb. Co było dalej to nie wiem, bo mnie Borsuk wygonił z pokoju, żebym nie był świadkiem przemocy domowej. W każdym razie Kudłaty był cały mokry i grzecznie jeździł na mopie... ;>

Milla napisał(a):A kilka dni temu widziałam Experta maszerującego z Panem dziarsko chodnikiem i chciałam już pisać, że chyba i Jemu i Kudłatemu lepiej... (...)

Nie wydaje mi się, by Kudłaty mógł dziarsko maszerować. On raczej tak truchta, potykając się o własne nogi. Zresztą czy może być inaczej skoro przypomina otyłego nowofunlanda na jamniczych łapkach. ;> Za to ja maszeruję wyjątkowo dziarsko. Ale jakoś Cię nie wyniuchałem... :( Szkoda.

umala napisał(a):Nasz Zenuś ma leniwą trzustkę ;-) i nie produkuje proteazy. (...)

Ja to się pewnie tym lenistwem trzustkowym zaraziłem od Kudłatego, tylko czemu padło mi akurat na trzustkę? <mysli>

Barbel napisał(a):Expertowe panciostwo - moze w dziale "Zdrowie" znajdziecie potrzebnych specjalistów, dodatkowe porady ??? Jak znajdziecie czas i siły - opiszcie perypetie - moze sie komuś przydadzą...

Ja im powiem. Ale Borsuk na pewno wszystko przeczytał o trzustkach i innych takich... A Kudłaty raczej się do tego nie nadaje. On myśli, że trzustka to coś co wydaje trzaski... ;>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez Elmo » 2011-12-03, 19:43

Nadal mocnooo trzymam kciuki Expert, ale już jest trochę lepiej, tak? :]
Wiesz, z tym trzymaniem ;-) Trzymaj się tego, kto ma kiełbaski, chyba, że zdrowiejesz w diecie, to lipa <załamka>
Wstaw może jakieś zdjęcie, pełnej berneńskiej okazałości <prosi>
Etap MS :] :papa:
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez Milla » 2011-12-03, 21:06

Expert, a niby jak mnie miałeś wyniuchać przez tą kupę żelastwa, zwaną czasami tramwajem? <faja>
Ale z przyjemnością bym sie dała wyniuchać, przy jakiejś okazji bycia w okolicy :mrgreen:
Nie wiem które z waszej dwójki maszerowało dziarsko, a które z trudem truchtało, ale wyglądaliście razem na całkiem zadowolonych ze spacerku <okok>
Milla
Moderator

psy: Maja[*], Bonita oraz klan A&B&D

Postprzez luna » 2011-12-04, 11:18

Expertos wrócił! Piesku piękny wrzucaj tysiąc swoich boskich zdjęć :)
luna

psy: Luna BPP

Postprzez jbeata » 2011-12-04, 20:01

My też czekamy na foty Expercika :-)
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez fabiolola » 2011-12-09, 20:03

dawno tu nie zaglądałam a Wy nawet w chorobie potraficie poprawić humor jak widzę :-D no a tak szczerze, to w tej chorobie najbardziej żal Borsuka :zalamka: zdrowia życzymy
fabiolola

psy: Fabio i Lola

Postprzez baksak » 2011-12-11, 20:05

Obrazek

Ciekawe czy napisaliście już listy do Śniętego Misiołaja. Ja napisałem. Z początku nie wiedziałem co powinno być w takim liście, ale Kudłaty mi pomógł... Nie do końca wiem po co mi nowy obiektyw do aparatu i termometr do wina, ale Kudłaty mówi, że to się tak zwyczajowo umieszcza na początku. A dalej to już można pisać o innych rzeczach: o wołowinie, nie za tłustej, o kostkach takich do kąsania... <tak>
I podobno to wszystko ma być pod choinką. Ja już nawet sprawdzałem pod choinkami w parku, ale nic tam jeszcze nie było. Widocznie trzeba jeszcze poczekać, ale będę sprawdzał codziennie. Na wszelki wypadek. <tak>

Obrazek

Czuję się już całkiem dobrze, chyba te proszki co mi je Kudłaty zawija w mięsko pomagają. Tylko, że będę je musiał brać bardzo długo. Ale póki Kudłaty będzie mi je tak podawał jak do tej pory, to może być. Kudłaty za to ciągle rzęzi. Borsuk mówi, że to chyba ze starości. Ciocia Ania dodaje przy tym, że czas na zmiany. Ale to się Kudałtemu chyba nie podoba, bo zaczyna wtedy tak dziwnie pufać. ;>
Zresztą ja już się cieszę, bo ona (ciocia Ania) będzie miała jakiś zaległy urlop. I na pewno co dziennie będzie przychodzić i łazić ze mną po parku. Wprawdzie jeszcze o tym nie wie, ale czyż to nie oczywiste? Po cóż innego mógłby być urlop? ;>

Obrazek

Bardzo się ostatnio opuściłem jeśli idzie o zdjęcia. Spróbuję troszkę nadrobić... <haha>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

fabiolola napisał(a):(...) a tak szczerze, to w tej chorobie najbardziej żal Borsuka (...)

Borsuk ma się brylantowo. Jak widać...
Choć bardzo jest ogacony. ;> Borsuki to zmarźluchy. <tak>

Obrazek
baksak

Postprzez meggy » 2011-12-11, 20:25

O :shock: rany ,ale sie chłopie zmieniasz .
Babcia sie cieszy że ze zdrówkiem lepiej :] .
Życzę samych wspaniałości po choinka :lol:
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Kasia1989 » 2011-12-11, 22:36

Super zdjęcia, normalnie się zakochałam :love: Przykro mi, że piesia organizm się buntuję, ale na pewno będzie dobrze, trzeba myśleć pozytywnie. :okok: Oby mój pies też był taki fotogeniczny, bo mój Gizmo (Shih tzu) nie znosi aparatu i ucieka :mrgreen: Widzę, że przedszkole wygląda super, sama już dzwonię i się dowiaduję, bo chce swojego zapisać, a Twoje posty przekonały mnie, że to bardzo dobry pomysł.
Pozdrawiam i życzę duuużo zdrówka
Kasia
Kasia1989

psy: Riko
Hodowla: Ciepła Ostoja

Postprzez fabiolola » 2011-12-12, 00:11

Borsuk musi być ogacony i to solidnie, bo jeśli Borsuk polegnie w chorobie to koniec świata będzie <tak>
fabiolola

psy: Fabio i Lola

Postprzez baksak » 2011-12-17, 11:56

Borsuk wpadł w szał przedświątecznych porządków. Zawzięcie tropi ślady kurzu, pastuje podłogi (fuj!) i poleruje wannę. Robi to z takim zacięciem, że prawdę mówiąc aż się boję gubić sierść. Siedzę więc w kącie i udaję, że mnie nie ma. Tylko nie wiem jak długo tak wytrzymam... <uoee>

Kudłaty też ma swój udział w świątecznych przygotowaniach. Pojechał po świąteczne zakupy. Dostał od Borsuka długą listę zapisaną na karteczce.
Ale chyba coś mu się nie do końca udało. Borsuk patrzył na niego bardzo nieufnie, gdy okazało się, że pierwszą rzeczą jaką przytaszczył z samochodu była zgrzewka piwa.
Później było już tylko gorzej...
- Chyba zgubiłem tę karteczkę - sapie Kudłaty - ale najważniejsze rzeczy chyba kupiłem... - mamrocze.
- Gdzie masz te ryby do smażenia? - pyta Borsuk przetrząsając torby.
- Ryby? - dziwi się Kudałty - no tu są mówi i wyciąga puszkę sałatki z makreli.
Borsuk bardzo głośno wciąga powietrze i zatrzymuje je w płucach jak by bił rekord w nurkowaniu bez butli. Stoi tak dobrą chwilę, powoli rozluźniając zaciśnięte pięści. Wreszcie z głośnym westchnieniem wypuszcza powietrze. Przeszukuje dalej torby, wyciągając różne rzeczy, wprawiające go w osłupienie jak chińskie zupki czy dżem truskawkowy.
- A flaków nie było? - pyta wkurzony Borsuk.
- Były - mówi Kudłaty ucieszony i wyciąga słoiczek.
Wtedy nawet dla mnie stało się dla mnie jasne, że święta spędzimy u babci... ;>

Wszystkim życzę spokojnych i wesołych Świąt! Dokładnie takich, jakich by sobie sami życzyli! <haha>

Obrazek
baksak

Postprzez kerovynn » 2011-12-17, 12:20

Maluchu dorodny i przepiękny- dużo zdrówka!!!!!! i fajnych prezentów pod choinką. A sobie zyczę jak najwięcej Twoich opowieści :-D
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez jbeata » 2011-12-17, 23:28

Expert - ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT dla Ciebie i Twojego Pańciostwa. Nie objedz się za bardzo :-)
<buzki> od Poli <buzki> od Brendy.
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez luna » 2011-12-18, 15:31

Expertos jesteś boski! piękności futrzana, pozujesz jak prawdziwy Pro ;) Lunka się w Tobie podkochuje trochę :)
cudowności świątecznych dla Was!
luna

psy: Luna BPP

Postprzez Sokół1994 » 2011-12-18, 23:55

Cudowny jest!! Chyba najładniejszy bern na całym forum;]
Sokół1994

psy: Dylan. Miś

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków