Agama napisał(a):28 01 skończyły 9 miesięcyale w niczym nie przypominają szczeniaczków od dawna kto był w Sosnowcu wie o czym mówię
trzymam kciuki zeby oprocz urody, maluszki byly rowniez zdrowe

pozdr
Moderator: Anirysova
Agama napisał(a):28 01 skończyły 9 miesięcyale w niczym nie przypominają szczeniaczków od dawna kto był w Sosnowcu wie o czym mówię
Agama napisał(a):Każde krycie wymaga odwagi, a w tym wypadku przynajmniej mam już jakieś wyobrażenie;)
Chętnie poczekałabym, aż dożyją 8 lat w zdrowiu i oby więcej, ale...Alha będzie miała wtedy 13więc
sama rozumiesz
a tak poważniej to wiele cenionych hodowli powtarza krycie jeżeli jest zadowolona ze szczeniaków i jakoś nie zauważyłam takiego zainteresowaniaZresztą ty chyba o tym wiesz bo pamiętam że ogłaszałaś na forum młodsze rodzeństwo swojej Fibi Nie pamiętam żebyś wtedy pisała o odwadze
Agama napisał(a):Zapewniam Cię że mam wyobrażenie i odwagę o której pisałaś wcześniejjuż o dawna
![]()
A na zięcia wybrałam wspaniałego psa o którego pyta wiele hodowli - zagranicznych również i był to przemyślany wybór
Nie rozumiem skąd Twoje zainteresowanie, gdyż obecnie w planowanych miotach są trzy powtórzenia i moje było dopiero trzecie więc jeszcze raz baardzo dziękuję za wyróżnienie
Pozwoliłam sobie sprawdzić i jakże doznałam wielkiego zdziwienia, gdy okazało się, że Twoja suka miała 15 miesięcy gdy powtórzono krycie wiec chyba jeszcze nie można powiedzieć dużo więcej.
Ponieważ rzeczywiście nie do końca jest to wątek do snucia takich rozważeń pozwolę sobie za Agą 2 poprosić moda o przeniesienie ich do nowego wątku
kreska napisał(a):Z ta roznica Agnieszko ze mlodsze rodzenstwo Fibi, czyli powtorzenie tego samego krycia odbylo sie po przebadaniu pierwszego skojarzenia a nawet bonitacji/hodowlankiszkoda ze nie widzisz roznicy miedzy tymi dwoma powtorzeniami
wiele znanych hodowli powtarza krycia ale nie jedno po drugim tylko czeka az to pierwsze dorosnie ale to sa hodowle ktore maja wyobrazenie o tym co sie moze przydazyc powtarzajac krycia tylko ze wzgledu na urode
![]()
pozdr
W wieku 15 miesięcy można zrobić wiele, ale czy było zrobione ...
kreska napisał(a):Z ta roznica Agnieszko ze mlodsze rodzenstwo Fibi, czyli powtorzenie tego samego krycia odbylo sie po przebadaniu pierwszego skojarzenia
pozdr
Barbapapa napisał(a):kreska napisał(a):Z ta roznica Agnieszko ze mlodsze rodzenstwo Fibi, czyli powtorzenie tego samego krycia odbylo sie po przebadaniu pierwszego skojarzenia
pozdr
Jesteś pewna że były zrobione okulistyczne, serca, nerek, DM ?
If both parents are clear (N/N) then all of the puppies will be clear If one parent is a carrier (N/A) and one is clear (N/N) then roughly 50% of the puppies will be clear and 50% will be carriers If both parents are carriers (N/A) then roughly 25% will be clear (N/N), 50% will be carriers (N/A), and 25% will be affected (A/A) If one parent is clear (N/N) and one parent is affected (A/A) then all puppies will be carriers (N/A) If one parent is a carrier (N/A) and one is affected (A/A) then roughly 50% of the puppies will be carriers (N/A) and 50% will be affected (A/A) If both parents are affected (A/A) then all puppies will be affected (A/A)
kreska napisał(a):Aga-2, przepraszam ze kieruje do ciebie, nie wyrozniam cie i bron Boze nie sugeruje ze jest cos nie tak ale masz wyksztalcenie i doswiadczenie wiec moze pomozesz kolezance wyjasnic zagadnienie DMpozdr
Barbapapa napisał(a):kreska napisał(a):Z ta roznica Agnieszko ze mlodsze rodzenstwo Fibi, czyli powtorzenie tego samego krycia odbylo sie po przebadaniu pierwszego skojarzenia
pozdr
Jesteś pewna że były zrobione okulistyczne, serca, nerek, DM ?
Ja jestem otwarta na dyskusję i nie mam tajemnic.
Powrót do - Wszystko dot. rozmnażania i rozrodu. Dobór hodowlany. Inbreed.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości