2kreski napisał(a):Coco- reaguje na "fe" ... jak jej się chce
A Morris wcale! My mówimy "nie"! Te żwacze robią robotę niesamowitą, choć nie odważyłabym się nosić ich ze sobą

Moderator: MartaD
2kreski napisał(a):Coco- reaguje na "fe" ... jak jej się chce
baksak napisał(a):
Męża natłucz za brak czujności i brak efektów!![]()
baksak napisał(a):2kreski Małż miał wleźć tam za psem i nie ma że boli![]()
[/quote]Zdaje się, że w przypadku małża wszystkie autorytety zalecają regularne obtłukiwanie. Tak mi Borsuk tłumaczy...
baksak napisał(a):Gwizdek jest ok, ale minus taki, że nie zawsze mamy pod ręką i wtedy kicha![]()
Czy Coco lubi gonić piłkę? Tarmosić sznurek? Można mieć ze sobą w kieszeni na takie ewentualności. Jak nie to ja bym zaczął jej uciekać, można przy tym wydawać jakieś dźwięki, klaskać - wszystko co odwróci uwagę od zdobyczy. Macie już smaczki za które ona da się pokroić?
Jak będziesz gonić psa z czymś w pysku to i tak nie dogonisz, a możesz spowodować, że pies będzie chciał to zjeść jak najszybciej. Wiem, że nie jest łatwo, ale...![]()
Jeszcze taki patent na psa-szukacza: wypełnić mu czas spaceru. Ćwiczyć komendy, bawić się, razem biegać - szczególnie przebywając w miejscach "podejrzanych". Nie ma tak, że pies sobie a opiekun sobie.
Albo spróbujcie linki
Skończyliście przedszkole?No to chyba ktoś się tu obijał...
![]()
baksak napisał(a):Gwizdek jest ok, ale minus taki, że nie zawsze mamy pod ręką i wtedy kicha![]()
Czy Coco lubi gonić piłkę? Tarmosić sznurek?
2kreski napisał(a):(...) Podejrzewam, że musi to być coś co ona wyczuje właśnie z odległości, żeby pomyślała, że jej się opłaca przyjść![]()
2kreski napisał(a):No to takie "niby gonienie " było ona się cofała trochę a małż podchodził i młoda finalnie zaczekała i puściła.
2kreski napisał(a):ale w życiu nie zamieni padliny na zabawkę
2kreski napisał(a):Dobre, ale nie na cały godzinny spacer. Ona się mega szybko dekoncentruje. Nawet na szkoleniu musiała mieć przerwy częściej niż inne psy.
2kreski napisał(a):Powinna/ my powinniśmy umieć więcej?
Zaliczyliśmy 16 spotkań ( tyle miała całość).
Shogun&Kama napisał(a):Wydaje mi się, że musicie spróbować wszystkiego i zostać przy tym co najlepiej zadziała.
Powrót do Problemy wychowawcze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości