Moderator: Halina
Ben napisał(a):Pewnie, popieraj mnożenie psiej biedy. Ląduje to potem w schroniskach albo na łańcuchu
Jest popyt to jest podaż - kasę można zrobić na wszystkim. Są chętni na takie kundle to są i ich producenci. Tylko po co to popierać?. Gdyby nie było takich jak Ty, to nie byłoby producentów i nie byłoby kundli w typie BPP. Tak przy okazji, do pilnowania to bern się kompletnie nie nadaje. ( Ostatnio przyszła do nas znajoma, którą moje berny widziały pierwszy raz na oczy. Weszła na posesję, podeszła do drzwi,a te pierdoły tylko radośnie machały ogonami ) Znacznie taniej jest założyć alarm, umowa z firmą ochroniarską kosztuje 80 zł/m-c i święty spokój. Żadnych weterynarzy, odżywek, karm, problemów ze zdrowiem, prześwietleń, operacji, problemów co zrobić z psem jadąc na urlop itd, itd.
Ben napisał(a): Tak przy okazji, do pilnowania to bern się kompletnie nie nadaje. ( Ostatnio przyszła do nas znajoma, którą moje berny widziały pierwszy raz na oczy. Weszła na posesję, podeszła do drzwi,a te pierdoły tylko radośnie machały ogonami ) Znacznie taniej jest założyć alarm, umowa z firmą ochroniarską kosztuje 80 zł/m-c i święty spokój. Żadnych weterynarzy, odżywek, karm, problemów ze zdrowiem, prześwietleń, operacji, problemów co zrobić z psem jadąc na urlop itd, itd.
Kasia napisał(a):Raju - to Wam ktokolwiek odważy się wejść na podwórko??![]()
u nas nie ma takiego odważnego..
Kasia napisał(a):Raju - to Wam ktokolwiek odważy się wejść na podwórko??![]()
u nas nie ma takiego odważnego..
JagOOdkaxd napisał(a):Mam pytanie, czy berneńczyki dogadują się z innymi zwierzętami, np. świnką morską. Bo pamietam, że jak kiedys był u nas stafford to on sie jej bał strasznie, był on szczeniakiem. Był u nas na jakis tydzien
Jak już wczesniej pisała
Powrót do Berneński Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości