Witam!:)

Jeżeli dopiero dołączyliście do grona Użytkowników naszego Forum zapraszamy do krótkiej autoprezentacji.

Moderatorzy: saganka2, Barbel

Re: Witam!:)

Postprzez Barbel » 2011-06-27, 00:27

BlackSpark napisał(a):Z pseudohodowlami sie nie wygra, ale trzeba wiedzieć, że nie każda hodowla w której sie sprzedaje szczeniaki bez rodowodu jest zła, zaniedbuje psy itp itd.

My nie krzywdzimy psa tym, że kupujemy go i zapewniamy mu dom, opiekę i dajemy mu nasza miłość.
Jestem ogromną miłośniczką psów i rozumiem zdenerwowanie tym, że są źle traktowane, wyrzucane, schroniska są pełne itd. ale ludzie są nieodpowiedzialni niestety.. ale nie można nazwać nieodpowiedzialnym człowieka który kupuje psa rasowego bez rodowodu, bo nie każdemu zależy na wystawach, czy rozmnażaniu go.

Normalnie mnie szlag jasny trafi...
I za taki tekst stały użytkownik Forum jeszcze bana nie dostał????
Dziwne.
Barbel
Moderator

Ostrzeżeń: 0
psy: Barnaba (*),

Postprzez BlackSpark » 2011-06-27, 00:29

Stało sie, Dina jest ze mną, co mam z nią teraz zrobić, żeby wam pokazać ze nie popieram tego z jakich warunków ją zabrałam co? ... błagam, bo zaczynam ja wątpić w zrozumienie ludzkie... Owszem mogłam ją tam zostawić, mogla męczyć sie dalej, albo zabrałby ją ktoś kto by nie miał do niej cierpliwości i nie chce wiedzieć co by sie z nią dalej działo.
BlackSpark

psy: Dina-BPP oraz mixy Luna i Bella:)

Postprzez parvati71 » 2011-06-27, 00:32

To dlaczego skoro nie tylko my je łamiemy, to dlaczego aż tak bardzo się to na nas skupiło? Czytałam posty ludzi na tym forum którzy też nie mają psów z rodowodem i nie mieliście dla nich przygotowanych wylewnych wypowiedzi na ten temat.
parvati71

psy: AtOs

Postprzez allam » 2011-06-27, 00:38

BlackSpark napisał(a):Stało sie, Dina jest ze mną, co mam z nią teraz zrobić, żeby wam pokazać ze nie popieram tego z jakich warunków ją zabrałam co? ... błagam, bo zaczynam ja wątpić w zrozumienie ludzkie... Owszem mogłam ją tam zostawić, mogla męczyć sie dalej, albo zabrałby ją ktoś kto by nie miał do niej cierpliwości i nie chce wiedzieć co by sie z nią dalej działo.

Nie wypisuj bzdur j.w. i nie staraj się "być dobrą koleżanką". Pokaż, że zrozumiałaś i już nigdy nie kupisz psa z pseudo.
Inni też mają, ale ... ale wiedzą, że popełnili błąd i są zaangażowani w akcję r=r.
Ponadto większość nierasowych na forum to psy uratowane, z adopcji.
allam

Postprzez Wydra » 2011-06-27, 00:41

parvati71 napisał(a):To dlaczego skoro nie tylko my je łamiemy, to dlaczego aż tak bardzo się to na nas skupiło? Czytałam posty ludzi na tym forum którzy też nie mają psów z rodowodem i nie mieliście dla nich przygotowanych wylewnych wypowiedzi na ten temat.

Bo nie chcecie zrozumieć, że to jest złe i próbujecie nam wmawiać, że to my jesteśmy oszołomy.Rejestrując się na tym forum nie miałaś jeszcze psa i mimo naszych przestróg zakupiłaś psa z pseudo i z takim podejściem do tematu my się nie zgadzamy i stanowczo temu protestujemy.Schroniska są pełne niechcianych psów .
Wydra

Postprzez BlackSpark » 2011-06-27, 00:43

to nie są bzdury, tylko to co myślę o tym całym zamieszaniu...
BlackSpark

Postprzez ewazoltowska » 2011-06-27, 00:43

piękny maluszek ,niech ci się zdrowo chowa i daje ogrom radości.
ewazoltowska

psy: Bey w typie BPP

Postprzez Barbel » 2011-06-27, 00:45

BlackSpark napisał(a):Stało sie, Dina jest ze mną, co mam z nią teraz zrobić, żeby wam pokazać ze nie popieram tego z jakich warunków ją zabrałam co? ... błagam, bo zaczynam ja wątpić w zrozumienie ludzkie... Owszem mogłam ją tam zostawić, mogla męczyć sie dalej, albo zabrałby ją ktoś kto by nie miał do niej cierpliwości i nie chce wiedzieć co by sie z nią dalej działo.

Masz nie głaskać po głowie tych, którzy świadomie nabyli psa z pseudo, mówić , ze jest cacy i ze rozumiesz decyzję. Hasło - moja suka miała "tylko' jeden miot to proste równanie z jednej suki przecietnie 7 szczeniakow, z miotu co najmniej 3 to suczki - po roku 3x7 = 21, zakładając, ze 10 to suki po trzech latach 70 szczeniaczków - słodkie co? wszyskie domki czułe i kochające. niedawno wkleił ktos linka do aukcji allegro - facet sprzedawał szczeniaki i kilka kilkuletnich suk po 100 za kazda. Nie kupiła bym, choć psice wygladały tragicznie - za te 400, które dostanie od ludzi litujących sie nad byłymi matkami , kupi tanio z kolejnej pseudo producentke szczeniąt.
Napisałas, ze nie wszystkie pseudo i bezpapierowe mioty sa budne, zawszawione itp. Ok - nie wszystkie, ale przesłanki jakimi sie kieruja sa z załozenia złe. Zwierzaki sie na swiat nie prosza, my, ludzie myślacy je tutaj sprowadzamy i winnismy im opiekę. Gdyby nie hodowcy, nie byłoby rasy, ktorej eksterierem i psychika sie zachwycamy. Jak czegos nie potrafie poprawic - to przynajmniej nie psuje.
Mój 7-letni papierowy bern, mający uprawnienia repro, pracujacy od 6 lat w dogo nie ma inie bedzie miał dzieci.

A zachwyty nad szczeniakiem przyjdzie czas.
Barbel
Moderator

Postprzez Barbel » 2011-06-27, 00:49

parvati71 napisał(a):To dlaczego skoro nie tylko my je łamiemy, to dlaczego aż tak bardzo się to na nas skupiło? Czytałam posty ludzi na tym forum którzy też nie mają psów z rodowodem i nie mieliście dla nich przygotowanych wylewnych wypowiedzi na ten temat.

wiesz, jestem uczestnikiem forum od kiedy istnieje, byłam jeszcze na poprzednich. ŚWIADOMIE zatwierdziłas regulamin. Nie czytałas go?
Owszem, jest na forum kilka osób, które mają psy bez rodowodu, niektórzy sa nawet adminami. Wszyscy sa zwolennikami akcji r=r i jezeli kiedykolwiek nabęda jakiegos kolejnego psa to bedzie to pies albo z adopcji albo "papierowy".
Barbel
Moderator

Postprzez allam » 2011-06-27, 00:51

allam napisał(a):Nie wypisuj bzdur j.w.

Pisząc to miałam na myśli tę Twoją wypowiedź, tylko cytowanie mi nie wyszło:
"BlackSpark napisał(a):
Z pseudohodowlami sie nie wygra, ale trzeba wiedzieć, że nie każda hodowla w której sie sprzedaje szczeniaki bez rodowodu jest zła, zaniedbuje psy itp itd.
My nie krzywdzimy psa tym, że kupujemy go i zapewniamy mu dom, opiekę i dajemy mu nasza miłość.
Jestem ogromną miłośniczką psów i rozumiem zdenerwowanie tym, że są źle traktowane, wyrzucane, schroniska są pełne itd. ale ludzie są nieodpowiedzialni niestety.. ale nie można nazwać nieodpowiedzialnym człowieka który kupuje psa rasowego bez rodowodu, bo nie każdemu zależy na wystawach, czy rozmnażaniu go
."
allam

Postprzez BlackSpark » 2011-06-27, 00:52

ok, rozumiem.
BlackSpark

Postprzez parvati71 » 2011-06-27, 00:57

A więc dobrze,macie racje...Popełniłam błąd...Już więcej tak nie zrobię...Ale pieska się nie pozbędę...
parvati71

Postprzez Barbel » 2011-06-27, 01:05

parvati71 napisał(a):A więc dobrze,macie racje...Popełniłam błąd...Już więcej tak nie zrobię...Ale pieska się nie pozbędę...

Życie, szkoda, ze sie mleko rozlało, teraz tylko trzeba powycierać, znaczy sie wyciagnać wnioski.
A teraz z innej beczki - pytano cie o imiona rodowodowe rodziców, bo w umowie sprzedaży szczeniaka w wiekszosci przypadków jest punkt o tym, ze pies w przyszłości, jeżeli spełni wymogi hodowlane, bedzie rozmanazany "legalnie". I jezeli ktos ten punkt umowy łamie i funduje swojej suce szczeniaki co pół roku to... No, krótko mówiąc nie postepuje zgodnie z tym, co w umowie. Wierze, ze forumowi hodowcy woleli by być ostrzezeni przed tego typu nabywcami. A jeżeli któremuś z "forumowych szczeniaków' dzieje sie w dorosłym zyciu krzywda to.....
Barbel
Moderator

Postprzez parvati71 » 2011-06-27, 01:11

Z miejsca z którego wzięłam pieska suczka nie ma szczeniąt co pół roku...tam naprawdę o nią dbają...
parvati71

Postprzez allam » 2011-06-27, 01:15

Olu, ale powinni Ci dać choćby ksero rodowodu matki Twojego pieska, żebyś miała pewność, że chociaż matka miała rodowód. Dali :?:
allam

Postprzez parvati71 » 2011-06-27, 01:18

Nie...ale to dziwnie prosić dobrych znajomych...wierzę im...
parvati71

Postprzez Barbel » 2011-06-27, 01:20

parvati71 napisał(a):tam naprawdę o nią dbają...

Olka, nie dbają! Rozmnazaja bez badań!
To, ze fizycznie wyglada ok to nie znaczy , ze jest cacy. Jezeli ja rozmnożyli raz - to moze im spróbój pokazac moja wczesniejszą kalkulację, jezeli rozmnazają co roku...... Pomysl ile szczesliwych i kochajacych domków da rade znakeźć dla berna..
Mój Barbel nie miał dzieci ale - ma przeswietlenie bioder, ma badane serce. A teraz to juz nie mówie - bo on ma badana krew co 3 mies a ja - nie pamietam kiedy...
Barbel
Moderator

Postprzez allam » 2011-06-27, 01:24

parvati71 napisał(a):Nie...ale to dziwnie prosić dobrych znajomych...wierzę im...

:sciana: :zalamka: :kulka:
Czy będzie to duży nietakt, jeżeli zapytam ile Ty masz lat :?:
allam

Postprzez parvati71 » 2011-06-27, 01:27

Tak będzie:]
parvati71

Postprzez Barbel » 2011-06-27, 09:07

Zacytuje Danke Frodową " Mam fotke z Wodeckim i powiem Wam, ze to mój tato, uwierzysz mi? "
Ola, ze zrobili szczepienia szczeniakowi/ odrobaczyli tez im wierzysz na słowo, czy chciałas ksiazeczke ze stosownym wpisem?
Barbel
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Przedstawiamy się!