Oseski Pod Szmaragdową Leszczyną MIOT ,,O,,

Re: Oseski Pod Szmaragdową Leszczyną MIOT ,,O,,

Postprzez Halina » 2011-03-02, 16:19

Leszczyna napisał(a):
Halina napisał(a):Kasia ty nie żartujesz ?????

A wogóle maluchy super !!!!

Halina nie jest mi wcale do żartów, ja piszę poważnie :-( Sama jestem w szoku i jedyne co mi poradziła moja wetka i zoopsycholog to zabrać ją z powrotem bo nic z tego dobrego nie wyniknie :-( Zresztą ja sama tak czuję że tak należy zrobić. Nie chcę żeby mieli żale że im się ,,trefna sztuka trafiła,, :roll:

Tak Opium szuka domku, no chyba że mój Adam się da namówić żeby została z nami - to zostanie. Co byście pomyśleli :?: Gdybyście mieli wybranego szczona...po jakimś czasie go zamieniacie na innego...a po tygodniu już mieszkania z nimi wraca do hodowli :?: Mi się nasuwa jeden wniosek a mianowicie hodowla do bani :-( Kiepskie szczonki. Strasznie jest mi przykro :cry:

Kasia ja się domyślam, że ci nie do śmiechu. Ja myslałam, że naprawdę już dużo widziałam. Wiem, że zdarzają się różne sytuacje. No ale , że ośmiotygodniowe szczenię wraca do hodowli bo sika ???? Cóż, już wiem, że i z tego powodu może wrócić.
Decyzja z twojej strony słuszna jak najbardziej. Primerka też do mnie wróciła po tygodniu. Nowi właściciele zresztą byli weterynarzami, niestety pieskiem jakoś nie bardzo umieli się zająć. Tłumaczenia były dziwaczne ale nawet nie za bardzo chciałam słuchać, kazałam małą przywieźć i już. I była to najsłuszniejsza decyzja, Prima ma się dziś świetnie, nowi właściciele dbają o nią jak o oczko w głowie a ona się odwzajemnia z nawiązką.

Życzę małej udanego życia , jak nie u was to w nowym domu.
Halina
Moderator

Ostrzeżeń: 0
psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez Barbel » 2011-03-02, 16:50

Odpadłam....
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez allam » 2011-03-02, 16:55

Leszczyna napisał(a):A jedna ,,Konica,, do nas wraca a mianowicie Opium :-P

Kasiu, bardzo Cię przepraszam, nie powinnaś sobie niczego wyrzucać. To wszystko moja wina :-(
Jest to jeden z niewielu wątków, które śledziłam (bo mnie maluchy kładą na łopatki) i jak przeczytałam, że zamienili jedną kluchę na drugą pomyślałam :"Ciekawe na jak długo :?: "
Jeszcze raz przepraszam, nie chciałam. Ale uważam, że postąpiłaś bardzo słusznie.
Niektórzy potrzebują szczeniaka od razu z tytułem naukowym, nie wiem czy mgr wystarczy :lol: :lol:
allam

Postprzez SwissW » 2011-03-02, 16:58

Halina napisał(a):
Leszczyna napisał(a):
Halina napisał(a):Kasia ty nie żartujesz ?????

No ale , że ośmiotygodniowe szczenię wraca do hodowli bo sika ???? Cóż, już wiem, że i z tego powodu może wrócić.

Mój szczeniak ma już 10 miesięcy i wciąż zdaża mu się sikać w domu , ale nawet przez myśl mi nie przyszło, żeby go oddać :-/ :shock:
SwissW

psy: Bobi i Riko

Postprzez Bernielovers » 2011-03-02, 17:04

Kasiu wiemy, że sikanie (myśle tu o tylko o siusianiu do posłania) Opiumki to jest najmniejszy problem... Ale bez sensu o tym pisać na otwartym forum.
Bernielovers

psy: Opium Szmaragdowa Leszczyna

Postprzez wiki1710 » 2011-03-02, 17:05

Kurcze.....szkoda.....dziwne to wszystko-oni byli najbardziej zwariowanymi, nie mogącymi się doczekać szczona ludzikami, jakich ostatnio zauważyłam na forum :-(
Z uśmiechem na twarzy czytałam ten wątek-aż mi było głupio, ze ja z takim utęsknieniem na swoją nie czekałam ;-)

Trudno...maleńkiej dobrego już jedynego domku życzę :-)
wiki1710

psy: Nelly (DSPP), Layla (BPP)

Postprzez umala » 2011-03-02, 17:13

:shock: :shock: :shock:
umala

psy: Zenit JR

Postprzez Vanilla Sky » 2011-03-02, 17:56

Ale zaskoczenie.. :shock: :-( :-(

Co byście pomyśleli Gdybyście mieli wybranego szczona...po jakimś czasie go zamieniacie na innego...a po tygodniu już mieszkania z nimi wraca do hodowli Mi się nasuwa jeden wniosek a mianowicie hodowla do bani Kiepskie szczonki. Strasznie jest mi przykro

W żadnym wypadku!!

Poczułam się winna Więc ja jako hodowca chcąc wyjść z tego z twarzą biorę ją znowu pod swoje skrzydła...Być może to moja wina i mój błąd hodowlany...nie wiem

a to właśnie świadczy o Tym jaką Pani jest hodowczynią! :-) :-> :-D Proszę się nie martwić!

A Opium ...? Kto wie może przekonam męża żeby została z nami Bo przecież piękna z niej dziewczyna

Trzymamy kciuki! :mrgreen:
Vanilla Sky

psy: FEDERICO Bene Vobis i VANILLA SKY von Romanshof

Postprzez Bijou » 2011-03-02, 18:12

Kasiu głowa do góry nie masz sobie nic do zarzucenia tak jak ty opiekujesz się i dbasz o bernolki to coś wspaniałego a co do hodowli to też uważam ze jest bardzo ale to bardzo w porządku.Myślę ze Opiumka znajdzie swoje miejsce i domek i napewno kochajacych ludzi.Trzymaj się ... ;-) całuski dla wszystkich :-D
Bijou

Postprzez meggy » 2011-03-02, 19:52

Leszczyna napisał(a):Konie konie... mam już ciężko nosić i co chwilę na dwór po tych schodach :mrgreen:
A jedna ,,Konica,, do nas wraca a mianowicie Opium :-P Non stop siusiu robi w domu i pan doktor weterynarz powiedział Darii i Pawłowi że ma problemy behawioralne bo sika pod siebie :-/ Poczułam się winna :-( Więc ja jako hodowca chcąc wyjść z tego z twarzą biorę ją znowu pod swoje skrzydła...Być może to moja wina i mój błąd hodowlany...nie wiem :-| Ale wiem że inne rodzeństwo takich problemów nie ma, nie sika do posłania. Nawet te które jeszcze są u mnie nie robią do posłania a kupka na dworze :mrgreen: Myślę że 8 tygodniowe szczenie dopiero zaczyna się uczyć, a Pani zoopsycholog wytłumaczyła mi że to tak, jakby wymagać od dwumiesięcznego dziecka sikania na nocnik. Przykro mi że Opium nie spełniła oczekiwać Darii i Pawła i może znajdą sobie lepszego szczeniaczka w innej hodowli. A Opium ...? Kto wie może przekonam męża żeby została z nami :-P Bo przecież piękna z niej dziewczyna :-D

Kasia ja nie mam w domu pontonów dla psów ,bo jak były szczeniaki ,to traktowały je jako kibelek!
U mnie nie pamiętam ,która laska , już w wieku miesięcy kilku potrafiła wskoczyć na łożko i tam się załatwić ! Gori -6m-cy i też zdarzy się wysikać na kafle! w domu .
co to znaczy NON -stop ? sika,może mała się podziębiła -no brak mi słów.
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Drixon » 2011-03-02, 19:59

dobrze że ma gdzie wrócić !
reszta nieważna jest ...
Drixon

Postprzez jaska » 2011-03-02, 20:12

Gdybyście mieli wybranego szczona...po jakimś czasie go zamieniacie na innego...a po tygodniu już mieszkania z nimi wraca do hodowli Mi się nasuwa jeden wniosek a mianowicie hodowla do bani

A ja myślę że to przedmiotowe traktowanie żywego stworzenia, że to tak jakby zabrać dziecko z domu dziecka i zwrócić go po tygodniu, że może trzeba jeszcze "dorosnąć" do decyzji posiadania psa, że potrzebna jest odpowiedzialność, że w sumie lepiej teraz niż później,że może nie wszystkie psy żyją z kotami w zgodze a sikanie tez moze być objawem stresu z tym związanego, że w sumie może nie wiemy wszystkich detali ale, że już mnie nic nie zdziwi....i że Kasia nie dołuj się!!!!!!
jaska

psy: B.B.,Darling & Dark Easter Mocny Akord
Hodowla: Mocny Akord

Postprzez asiaqu » 2011-03-02, 20:15

Kasiu nie przejmuj się , a ile jest takich psów które tak strasznie się cieszą (też posikują) jak wracają ich właściciele do domu albo jak przychodzi ktoś kogo lubią :?:

a co do sikania wiesz co zrobił mój Fado przyjechali do nas teściowie w odwiedziny ,teściu stał na środku pokoju a mój rodzynek podszedł podniósł łapke i chciał go osikać :lol: tylko teść zdążył odskoczyć i nigdy tego nie robił dopiero sobie pomyślał ale psa wychowała :!: ale ja mam to gdzieś

a maleńka znajdzie napewno kochający domek gdzie właściciele będą mieli troche więcej cierpliwości :mrgreen:
asiaqu

psy: Bogna,Ashantii,Labelle,Huba Buba ,Ferrari,Junior ,
Hodowla: Pamajo-Canis Familiaris

Postprzez Danka2208 » 2011-03-02, 20:43

Kasia , a może im chodziło o to ze maleństwo z toalety nie korzysta? :mrgreen:
Nie przejmuj się, szczonki są super, a Ty nie masz sobie nic do zarzuceni
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez Zuzanda » 2011-03-02, 21:01

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ja jak ognia unikam takich nadgorliwych chetnych
Kasia nie martw sie z Tobą jest wszystko ok :-D , A mała znajdzie naprawdę kochający dom pozdrawiam ciepło :-)
Zuzanda

psy: Laponia ,Tomek(*) ,Bleki
Hodowla: Black Velvet

Postprzez annasm » 2011-03-02, 21:08

Kasia nie przejmuj się - rób swoje.
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Postprzez PaniBisiowa » 2011-03-02, 21:32

Kaśka, Leszczyno, gałęzie do góry ;-) Widocznie ktoś inny czeka na Opium:-)

edit: Przecież taki szczonek to maluszek jeszcze. Widać niektórzy weci znają się na wszystkim, począwszy od anatomii, przez behawioryzm, szkolenie, a także jak spawać rury i sadzić palmy kokosowe.
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Postprzez Leszczyna » 2011-03-02, 21:38

Tak wygląda Opium :-D I jej rzekomo chore oczka. Temperatura ciała w porządku, ma guzka po przepuklinie ale jutro z rana jedziemy do wetki żeby to zobaczyła. Wpadła do chałupy, opyliła łapczywie michę jedzenia pobawiła się z rodzeństwem i śpi jak zabita :-D Jakoś nie widzę żeby co 5 minut sikała. W zasadzie to odkąd jesteśmy razem to w ogóle się nie zsikała ;-) :-D Cieszę się ze jest z powrotem z nami :-P
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
Leszczyna

Postprzez SwissW » 2011-03-02, 21:49

Naprawdę nie wygląda na chorą, no ale coż... Szkoda słów...

Pozostaje życzyć małej Opiumce kochanego i PRZEMYŚLANEGO domku.
SwissW

psy: Bobi i Riko

Postprzez Busola » 2011-03-02, 21:52

Kasiu, Opiumka jest śliczna ....te oczęta - miodzio

co do niedoszłych opiekunów... cóż, zawsze swoje własne błedy mozna zwalić na kogoś innego - łatwiejsze :roll:
a i jeszcze na forum są :-?
zawsze mnie zastanawia dlaczego ludzie gdy kupują telewizor to godzinami czytają instrukcję i ustawiają, kalibrują i Bóg wie co jeszcze, a kupując psa nawet nie pokwapią sie by dowiedzieć sie o wychowaniu szczonka :roll:

Kasiu, nie mogę sie powstrzymać ...ta podłoga drewnopodobna to ...drewno, kafle, panele cy cooo? ;-) - jest rewelacyjna :->
sorki za prywatę :oops:
Busola

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 2011