"Śledzie po berneńsku"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Białostocki dwupak :)

Postprzez marieanne » 2012-08-17, 21:51

Barbel napisał(a):
marieanne napisał(a):Bo wiesz, my to i woda, i góry, i pies wszędzie z nami, i nie leżymy cały dzień na kanapie, i nie mamy obsesji na punkcie trzymania psa pod kloszem.... w pewnych kręgach możemy być uznani za niebezpiecznych :mrgreen:

Serio, serio! Przecie Lucjan tys łazi non stop, czasem tylko paputki mu za dużo liściorów łapią.
Dla osłody - pamiętna fota

Spoiler:

No dobra.... to co się z takim Leosiem robi? :mrgreen:
Bo ja bym od razu goliła na krótko :mrgreen:
Spoiler:

baksak napisał(a):Mi właśnie Borsuk nakupił szpeju... <bezrady2>
W przyszłym tygodniu mam testować, a póki co ćwiczę węzeł ratunkowy... <załamka>
Cichaczem mam nadzieję, że może uda mi się z dziadkami pojechać lanovką i się spotkam z Borsukiem na górze :(

Ty nie bądź lamus! Jeszcze zobaczysz, jak Ci się spodoba i zimą będziesz jęczał Borsukowi i Kudłatemu o wyjazd w stronę Rumunii z 2 bernami i 2 wariatami z dalekiem północy :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Ostrzeżeń: 0
psy: BPP x3: Bohun, Zuzia i Bromba :)
Hodowla: Śledzikujący Bern FCI

Postprzez Barbel » 2012-08-17, 21:56

marieanne napisał(a):No dobra.... to co się z takim Leosiem robi? :mrgreen:
Bo ja bym od razu goliła na krótko :mrgreen:
Spoiler:

Namacza i spłukuje wybierajac gałazki, broń boże obcina.
Fajnie z tymi daliami - u mnie wytłukł grad i nie wiem jakie mam :P
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez marieanne » 2012-08-17, 22:16

U mnie nic nie wytłukło, bo jako, że póki co (do grudnia) nie posiadamy własnego ogródka, to mieszkają w wielkiej donicy na balkonie - więc osłonięte od wszystkiego :mrgreen:

I co, z takiego spłukiwanego Leosia te gałązki wyłążą do czysta? :>
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Barbel » 2012-08-17, 22:29

marieanne napisał(a):
I co, z takiego spłukiwanego Leosia te gałązki wyłążą do czysta? :>

Po godzinie dłubania - owszem :mrgreen:
Barbel
Moderator

Postprzez marieanne » 2012-08-18, 04:05

A tak dobrze mi szło z przekonywaniem TŻta......... :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez KasiaT » 2012-08-18, 08:24

O żesz Bohun wygląda na tej fotce jakby nie wszyscy byli u niego w domu :mrgreen: ,ale to mały szczegół,bo na zdjęciu wygląda jakby ważył co najmniej 60 kg i miał 75 w kłębie :mrgreen: -a Ty narzekasz,że masz niejadka .... :mrgreen:
A co do cavisia-widzisz,to nie tylko moje zdanie,że by Wam pasowała,a i zdjęcia Barbelowej udowadniają,że do waszych górskich wypraw super by się nadawał :mrgreen: (zapewne Bohun byłby w 7 niebie)
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez marieanne » 2012-08-18, 09:00

Tylko wiesz.... nie wiem, czy Bohunowa miłość do maleńkich piesków by nie była dla cavisia na dłuższą metę zbyt wielka.... :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Cefreud » 2012-08-20, 11:19

Berenkowa ma stado psów pracujących w tym w ramach rozrywki dla psów sensownej postury biegają w tym stadku 2 cavisie. Widziałam na FB że nie dosć że wysokogorskie z nich psy to i po drabinach łażą, wieźniów socjalizują ( bądź resocjalizują) oraz pływają w ramach " psich ratowników", tak że wymówka górska myslę,że jest kiepska :-)
Za to patyki wygrzebywane z sierści ....owszem . Wiem co mówię, bo w tym roku zacznę ubiegać się od dotację ze wspólnoty za odpiaszczanie chodników :-)
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez marieanne » 2012-08-20, 17:43

Wiesz, tak zupełnie serio mówiąc - ja (ani TŻ) nie miałam nigdy małego psa. Więcej - najmniejszy pies to był ONek. Obawiam się, ze byłoby mi ciężko przestawić się na życie z takim maleństwem -choćby musiałoby się skończyć nocne chodzenie do lodówki po ciemku. Jak na Bohuna czy Zuzkę stanę, to najczęściej nie zauważą... a takiemu maluchowi moznaby krzywdę zrobić. Za mało delikatni jestesmy na jakiegokolwiek małego pieska - choc cavisie mi się podobają straszliwie :-)
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Barbel » 2012-08-20, 18:45

Ania - mupeta sie nie nadeptuje - jego sie zrzuca z głowy/szyji/kołdry.... :mrgreen:
Barbel
Moderator

Postprzez marieanne » 2012-08-20, 19:16

Wiesz, po tym jak 2 tygodnie temu próbowaliśmy zrzucić 2 berneńczyki ze śpiworów w namiocie (oczywiście musiały ułozyć się centralnie na naszych przygotowanych śpiworkach - upomnienia słowne nie działały, pogłębione upomnienia słowne również nie [czyli groźny głos :-D], zadziałało wzięcie na rączki i odłożenie każdego na bok - nie zmieniło to jednak faktu, że Bohun w środku nocy postanowił nam się położyć na głowy)... hm, to mogłaby być miła odmiana w kwestii zrzucania czegokolwiek skądkolwiek :mrgreen:
Tylko no właśnie - oboje mamy w głowach coś, co nam mówi, że taki piesek u nas zostałby zadeptany...
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Elmo » 2012-08-20, 20:03

marieanne napisał(a):taki piesek u nas zostałby zadeptany...

Ja tam bardziej bałabym się nadepnięcia przez któregoś z ofutrzonych.
Nie zapomnę, jak podczas ćwiczeń, niezauważenie, podpełzła do nas mini miniaturka jorka. Ważyła może z półtora kilograma, takiego maleństwa jeszcze nie widziałam <luzik> Stanęła sobie pod Borysem akurat, gdy wydałam komendę SIAD. Nasze szczęście, bo w mgnieniu oka odskoczył, jak poczuł, że coś wierzga mu się pod pupą. ;>
P.S. A gdzie zdjęcia Bohuna i Zuzki? Coś dawno ich tu nie widać... <tak>
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez marieanne » 2012-08-20, 20:06

Elmo napisał(a):

Nie zapomnę, jak podczas ćwiczeń, niezauważenie, podpełzła do nas mini miniaturka jorka. Ważyła może z półtora kilograma, takiego maleństwa jeszcze nie widziałam <luzik> Stanęła sobie pod Borysem akurat, gdy wydałam komendę SIAD. Nasze szczęście, bo w mgnieniu oka odskoczył, jak poczuł, że coś wierzga mu się pod pupą. ;>

Hm, wiesz, Borys poczuł. Ja jestem mniej wrażliwa :mrgreen:
Bo Bohun to przez swoje zamiłowanie do maleńkich piesków na pewno by nie zadeptał - jest bardzo delikatny. Zuzka mniej, ale to Zuzka - ona jest trochę... hm, beztroska :mrgreen:

A fotek nie ma, bo Pańcia psia uwaliła w sesji egzamin i siedzi w książkach, co by kampania wrześniowa była skuteczna :mrgreen: a jeszcze w weekend wystawa... trochę na zakrętach nie wyrabiam, żeby coś sensownego pstryknąć ;-)
marieanne
Moderator Działu

Postprzez baksak » 2012-08-20, 20:21

marieanne napisał(a):
Elmo napisał(a):

(...) A fotek nie ma, bo Pańcia psia uwaliła w sesji egzamin i siedzi w książkach, co by kampania wrześniowa była skuteczna :mrgreen: a jeszcze w weekend wystawa... trochę na zakrętach nie wyrabiam, żeby coś sensownego pstryknąć ;-)

Ktoś tu się mętnie tłumaczy... ;> A my przecież zadowolimy się nawet czymś mniej sensownym ;>
A Kudłaty mówi, że badania naukowe dowodzą, że nic tak nie pomaga w nauce, jak zrobienie przerwy na małą sesję zdjęciową z berneńczykami... <tak>
baksak

psy: Expert [*] i Gerda (Majowy Skarbiec)

Postprzez marieanne » 2012-08-20, 20:24

baksak napisał(a):Ktoś tu się mętnie tłumaczy... ;> A my przecież zadowolimy się nawet czymś mniej sensownym ;>
A Kudłaty mówi, że badania naukowe dowodzą, że nic tak nie pomaga w nauce, jak zrobienie przerwy na małą sesję zdjęciową z berneńczykami... <tak>

To zapraszam, Kudłaty może pouczyć sie za mnie :mrgreen:
Z 800 stron podręcznika zostało mi jeszcze jakies.... hm, 700 :mrgreen:
marieanne
Moderator Działu

Postprzez baksak » 2012-08-20, 20:32

Kudłaty mówi, że nie trzeba się tak bardzo przejmować, bo ostatnie 100 stron to bibliografia... ;>
Więc zostaje tylko 600 do przeczytania. Jak odliczyć od tego wszystkie "już starożytni Grecy..." to będzie 550.
A za oszczędzony w ten prosty sposób czas poprosimy o zdjęcia. Mogą być komórką ;)
baksak

Postprzez marieanne » 2012-08-20, 20:39

Niestety, bibliografii nie mam skserowanej... wiec to naprawdę 800 stron :mrgreen:
Ale ok, jutro (albo we środę :mrgreen: ) postaram się może coś futrzakom zrobic...... ]:->
marieanne
Moderator Działu

Postprzez Elmo » 2012-08-20, 21:30

Borys także uwielbia wszelkie malutkie zwierzątka. Ostatnio matkował śwince morskiej. Szczegół, że później była cała w ślinie... :mrgreen:

marieanne napisał(a):Z 800 stron podręcznika zostało mi jeszcze jakies.... hm, 700 :mrgreen:

Toś mi Julkę przeraziła! Ona też chciała iść na medycynę, ale chyba to zbyt wielki leń, jak widać... ;>
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez m_u » 2012-08-20, 22:41

My mamy teraz "miniaturowego", 3,5 miesięcznego yorka na przechowanie. Też, mimo zwiększonej uwagi, czasem w niego wdepniemy. Dantemu, mimo, że tak dużo większy nie jest, też się zdarza. Kwestia przyzwyczajenia chyba ;-)
m_u

psy: cavalier Dante, wkrótce będzie berneńczyk

Postprzez baksak » 2012-08-20, 23:38

Elmo napisał(a):Borys także uwielbia wszelkie malutkie zwierzątka. Ostatnio matkował śwince morskiej. Szczegół, że później była cała w ślinie... :mrgreen:

marieanne napisał(a):Z 800 stron podręcznika zostało mi jeszcze jakies.... hm, 700 :mrgreen:

Toś mi Julkę przeraziła! Ona też chciała iść na medycynę, ale chyba to zbyt wielki leń, jak widać... ;>

To powinna już znać ten stary kawałek o studentach medycyny i książce telefonicznej... no i o rozkładzie jazdy... ;>
baksak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków