NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez KasiaT » 2011-05-27, 23:56

No dobra,jak poczytałyście mojego długaśnego posta i nie wymiękłyście,to może tym razem uda mi się załadować zdjęcia <tak> (i się udaje-widocznie poprzedni post z wypocinami był za długi)

Śpiące psiury

obrazek
Obrazek został zmniejszony.

Fircykowaty Ogr w podskokach

obrazek
obrazek

Moje dwa cudne,piękniste psiowate dzieciaczki

obrazek

Nefra jako ciumkający ciumkacz :mrgreen:

obrazek

A jako ciekawostka-moje psiury nie mają zbytniego kontaktu z małymi człowiekami,jedynie z 3-letnią sąsiadeczką,którą widzą od wielkiego dzwonu,ale jak już zobaczą to przechodzą pełną metamorfozę i z szalonych szczonków stają się bardzo delikatnymi stworzonkami wpatrzonymi w Martynkę i robią wszystko co mała chce-normalnie złote niańki :mrgreen: (a dodam,że nikt ich tego nie musiał uczyć,po prostu te psiaki maja chyba to we krwi wyssane z mlekiem matki <tak> )
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek

A tak jak obiecałam w poprzednim poście,następna fotorelacja mam nadzieję będzie bardzo ciekawa i różnorodna,bo czekają nas odwiedziny forumowych mafiozów i ich Panciostwa <hura> <haha> <hura>
KasiaT

Ostrzeżeń: 0
psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez mon04 » 2011-05-28, 00:52

Kaśka, ale superowe masz mini stadko :radocha: :radocha: :radocha: OBELIX śliczny,ale Ci chłopak rośnie <juhu> <juhu> <juhu> Kropelka cudna i taka dostojna :love: :love2:
mon04

psy: Agis[*],Hunter,Gabi,Arwena,Abrahms i Cannon:)
Hodowla: Wzgórze Agisa

Postprzez jbeata » 2011-05-28, 08:17

Te psy są idealne dla dzieci. Martynka widać też zadowolona ze spotkania <hura> choć lekko zawstydzona...
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez ruudzielec » 2011-05-28, 09:02

Ależ z Obelixa już duży chop <haha> Nefrunia i jej spojrzenie cudo :love: a jako niania to już w ogóle brak słów :love:
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez kerovynn » 2011-05-28, 09:06

KasiaT napisał(a):że córcia ma 10 m-cy,a synek 5 m-cy-no i wtedy zaczynają się gratulacje,że jaka ja laska po ciąży <hahaha>

A nikt nie pyta jak się udało takiego wcześniaka zdrowo odchować? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
KasiaT napisał(a):z pedantki stała się prawdziwą świnką ;>
:-D :-D :-D
- wbrew pozorom świnia to bardzo inteligentne i czyste stworzenie - jeśli ma odpowiednie ku temu warunki, zatem takie porównanie to dla Nefry... komplement :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

fajnie się czyta i patrzy na Wasze psie dzieci ale ciągle czuje niedosyt....
Więcej!!!!!!więcej!!!!!! więcej!!!!!!!
plizzzzz........................ <prosi> <prosi> <prosi> <prosi> <prosi> <prosi> <prosi> <prosi> <prosi> <prosi>
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Danka2208 » 2011-05-28, 11:56

Kasia a nie pytał nikt jak dałas radę urodzić dwojkę dzieci co 5 miesięcy? :mrgreen:
No widzisz jak chce to potrafisz zdjęcia wstawić :mrgreen:
Wetom Twoim to ja też współczuję ale dzieciaczki superowe
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez Bijou » 2011-05-28, 12:20

Księcino jest coraz piękniejszy chyba za nie długo przerośnie księżniczkę <haha> Księżniczka Kropelka poprostu przępiękna razem prezentują się cudnie :love: pozdrawiamy
Bijou

Postprzez daria » 2011-05-28, 12:25

Piękniaste te Twoje dzieciaczki :love2:

Moja Birma do obcych dorosłych nie podejdzie a dzieci to już zupełnie inna bajka,kocha wszystkie <tak> :-D berny są cudowne do współistnienia z dziećmi <pies>
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez ruudzielec » 2011-05-28, 12:37

daria napisał(a):Piękniaste te Twoje dzieciaczki :love2:

Moja Birma do obcych dorosłych nie podejdzie a dzieci to już zupełnie inna bajka,kocha wszystkie <tak> :-D berny są cudowne do współistnienia z dziećmi <pies>

A mój Viper jak widzi jakieś dziecko choćby drugi raz w życiu to aż się do niego trzęsie, a jak pod blokiem tylko zauważy swoich podwórkowych kolegów to zaraz wywraca się do góry kołami i czeka aż go zaczną miziać po brzuszku :mrgreen: widok rozbrajający, jak trzech chłopców trochę wyższych od niego klęczy na ziemi i każdy dwoma rączkami go mizia :radocha2: ale potem go ruszyć, żeby zechciał iść do domu <głupek>
ruudzielec

psy: Viper

Postprzez Neda » 2011-05-29, 07:49

No nareszcie mamy galerię :-D I tak patrzę i patrzę i nie wiem które ładniejsze :-D Może jak wrzucisz więcej fotek to będę się mogła zdecydować <haha>
A tak czytam i co do dzieci to moja sunia faktycznie też do nich lgnie, ale tak strasznie chce się bawić, że ja się obawiam, że im krzywdę zrobi <uoee> Dostaje małpiego rozumu i się na nie rzuca <uoee> No ale może z tego wyrośnie ;)
KasiaT napisał(a):.. córcia ma 10 m-cy,a synek 5 m-cy-no i wtedy zaczynają się gratulacje,że jaka ja laska po ciąży <hahaha>....

Dobre :lol: Chociaż, jak już ktoś wspomniał, czasowo niewykonalne ;)

KasiaT napisał(a):...i zadowolona z siebie wyciągnięta prze zemnie siła z całą garścią w paszczy kaczych piór,a cieszyła się tak z tego jakby jej kto w kieszeń najsrał :oops: ,a ja przepraszałam,przepraszałam-a Obelix siedział i patrzył na Nefrę jak na kosmitę,nie rozumiejąc czym się tak podnieca :mrgreen:)

Jak ja bym to chciała zobaczyć <rotfl> Aczkolwiek miałaś sporo szczęścia, że Obelix nie chciał pomóc Nefrze. Jakoś nie widzę wyciągania spośród ptactwa dwóch szalejących Beroli na raz ;) A swoją drogą... Obelix jest dla mnie coraz większym ideałem :-D Jest przeuroczy, jest estetą i na dodatek grzeczniutki, nawet jak towarzyszka szaleje za kaczkami :-D Czego można chcieć więcej...
Neda

psy: Neda

Postprzez katty » 2011-05-29, 15:22

piękne psiaki i sympatyczne ,razem stanowią świetny dwupak. Obelix ma extra długie podkolanówki :-D
katty

psy: Katty (BPP)

Postprzez allam » 2011-05-29, 16:23

KasiaT napisał(a):...a u nas na bernolach wcale się nie znają i wszyscy twierdzą,że Obelix jest idealny,a Nefra ma za mało bieli :mrgreen: (a pewne nękające nas małżeństwo mieszkające w okolicach mojej pracy za małego proponuje już 5 tyś ...

Kasiu :-) , że Obelix jest idealny - to święta prawda, więc po prostu wzorzec trzeba skorygować :!: :-D
allam

Postprzez KasiaT » 2011-05-30, 14:02

allam napisał(a):Kasiu :-) , że Obelix jest idealny - to święta prawda, więc po prostu wzorzec trzeba skorygować :!: :-D

:radocha: Ja też tak myślę,bo mały oprócz tego,że wyglądem i osobowością kradnie serca-i jest to fakt bez apelacyjny,to mimo tego,że wg wzorca rasy duuuużżżżo mu brakuje,to powinni na wystawach stworzyć oddzielny ring dla petów,żeby chociaż można było się pochwalić jego doskonałą domisiowatością :mrgreen:

Neda napisał(a):A tak czytam i co do dzieci to moja sunia faktycznie też do nich lgnie, ale tak strasznie chce się bawić, że ja się obawiam, że im krzywdę zrobi <uoee> Dostaje małpiego rozumu i się na nie rzuca <uoee> No ale może z tego wyrośnie

ruudzielec napisał(a): A mój Viper jak widzi jakieś dziecko choćby drugi raz w życiu to aż się do niego trzęsie, a jak pod blokiem tylko zauważy swoich podwórkowych kolegów to zaraz wywraca się do góry kołami i czeka aż go zaczną miziać po brzuszku :mrgreen: widok rozbrajający, jak trzech chłopców trochę wyższych od niego klęczy na ziemi i każdy dwoma rączkami go mizia :radocha2: ale potem go ruszyć, żeby zechciał iść do domu <głupek>

daria napisał(a):Moja Birma do obcych dorosłych nie podejdzie a dzieci to już zupełnie inna bajka,kocha wszystkie <tak> :-D berny są cudowne do współistnienia z dziećmi <pies>

jbeata napisał(a):Te psy są idealne dla dzieci. Martynka widać też zadowolona ze spotkania <hura> choć lekko zawstydzona...

A ja się nie chwaląc,to sama nie wiem skąd u nich tyle wyrozumiałości i ciepełka skierowanego do dzieci i to obcych małych człowieków,bo kontakt z małymi dwunożnymi mają znikomy,ale potrafią się oba zachować w taki sposób,że aż duma rozpiera moje serce <tak> i zarówno Obelix i Nefra przechodzą pełną metamorfozę i dosłownie chodzą na paluszkach <tak>

kerovynn napisał(a):
KasiaT napisał(a):że córcia ma 10 m-cy,a synek 5 m-cy-no i wtedy zaczynają się gratulacje,że jaka ja laska po ciąży <hahaha>

A nikt nie pyta jak się udało takiego wcześniaka zdrowo odchować? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Danka2208 napisał(a):Kasia a nie pytał nikt jak dałas radę urodzić dwojkę dzieci co 5 miesięcy? :mrgreen:

No widzicie nikt mnie o to nie pytał <hahaha> ,bo ja czasami twierdzę nie obrażając nikogo,że niektórzy studia kończą za "pół świniaka lub cielaka" i jak przychodzi do pomyślenia to jest zbytni poziom inteligencji i zaczynają się gubić :mrgreen: A pozostali moi współpracownicy twierdzą,że ja gadam jak nakręcona katarynka,i jak coś mówię nawet kogoś wkręcając to to wszystko co próbuje komuś wcisnąć brzmi tak wiarygodnie,że nikt nawet nie pomyślałby,aby zanegować moje słowa <hahaha> -grunt to dobra siła przebicia <hahaha>

Za pozostałe wszystkie ochy i achy i ciepłe słówka skierowane do moich psich dzieciaczków dziękuję serdecznie <tak>
KasiaT

Postprzez KasiaT » 2011-05-30, 14:47

Ostatnio mieliśmy najazd forumowych przyjaciół,czyli Zenka(Zenita),Aido oraz ich Panciostwa(4mala i umala).Niestety mafia przyjechała w okrojonym składzie-Vector i Koks zostali w domu-bo moja Nefra pachnąc jeszcze bardzo mocno cipnymi zapachami byłaby dla nich zbyt atrakcyjna i skończyłoby się to na pewno trykankiem :mrgreen: -a niechciana ciąża nikomu nie jest potrzebna :mrgreen:
Oczywiście psiury dogadały się znakomicie,tylko Nefra i Obelix jak zobaczyli potęgę i wielkość Zenka ,to ich odwaga schowała się za moją dupką :mrgreen:
Muszę też powiedzieć ,że Zenosław jest ogromny,a jego głowa wielgaśna-na prawdę piękny chłopak :love:
A mały Aido-jego nie da się opisać,bo jest tak piękny,uroczy,mądry,kochany i naajjjjjjj,że aż boli :love2: -cudny chłopak kradnący serca :love2: i odbierający rozum :mrgreen:

Cała czwórka w komplecie
obrazek

Zenek i Nefra
obrazek

A co to takiego jest :mrgreen:
obrazek

Piękny Zenek :love2:
obrazek

:love: Aido :love:
obrazek

Matrix reaktywacja :mrgreen:
obrazek

Może się trochę pobawimy
obrazek
obrazek

Mały piękniś
obrazek

Może odgryzę Ci pupę
obrazek

Zbiorowe czesanko
obrazek

Śliczny Aido :love:
obrazek

Dziękujemy bardzo Ani,Uli i Krzysiowi oraz ich superanckim psiakom za odwiedziny <papa>
KasiaT

Postprzez katty » 2011-05-30, 16:54

Super mieliście , takie spotkanie to świetny sposób na spędzenie czasu , zwłaszcza,że pieski poznały nowych przyjaciół. Aido jest słodki taki mały szkrab w porównaniu do bernów ,a jednocześnie taki puszysty :)
katty

psy: Katty (BPP)

Postprzez umala » 2011-05-30, 22:25

To my dziękujemy za zaproszenie <papa>
Nefra jak na prawdziwą księżniczkę przystało zachowuje się i porusza z gracją niezależnie od sytuacji :]
Obeliks lekko onieśmielony nie pokazał swoich możliwości wię liczymy że na drugim spotkaniu będzie odważniejszy ;P
Aido zauroczył wszystkich a nasz Zenuś jest w nim po prostu zakochany :love:
Jeszcze raz dziękujemy <buzki>
umala

psy: Zenit JR

Postprzez daria » 2011-05-30, 22:55

Ale fajowe spotkanie <juhu>
daria

psy: Cometa Balticanis (Birma)

Postprzez Vanilla Sky » 2011-05-30, 23:48

Ach... ale piękna ta Wasza książęca para!! :love: :love: Zakochać się można! :love2: (a raczej... wchodząc w ten wątek nie można się nie zakochać <haha> )

Nefrunia - dama pierwszorzędna! :mrgreen: Elegancka, dostojna, przepiękna!! :love: A futerka jak misiek, tylko pozazdrościć <rotfl>

Obelix - super facet z Niego rośnie <tak> :love:

I goście też super! Zenek cudny! :-D a mały świetny :cwaniak:

Pozdrawiamy Was cieplutko! :love2:
Vanilla Sky

psy: FEDERICO Bene Vobis i VANILLA SKY von Romanshof

Postprzez Daria2368 » 2011-05-31, 01:06

Super fotki ;)Wszystkie psiaki piękne a z Matrixa to śliczny misiaczek ;)
Daria2368

psy: Berneńczyk

Postprzez anula » 2011-05-31, 07:30

Fajne spotkanko, psiaki piękne... a Zenuś <buja_w_oblokach> <buzki>
anula

Hodowla: Astrolabium

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków