NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez Dagata » 2011-07-18, 23:24

<tak> wow! Gratulacje!
Dagata

Ostrzeżeń: 0
psy: Nemo, Noemi [*]

Postprzez kerovynn » 2011-07-19, 09:57

daria napisał(a):Jako starsza pani po trzydziestce

A ja zgrzybiała starowinka na progu "ryczącej czterdziestki" <hahaha> czytam
KasiaT napisał(a): po 10 latach małżeństwa
:shock:
patrzę na dziewczynę z buźką nastolatki
i zastanawiam sie usilnie, w której piaskownicy ślub Wam dawali???? <faja> <faja>
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez kreska » 2011-07-19, 15:23

kerovynn napisał(a):

i zastanawiam sie usilnie, w której piaskownicy ślub Wam dawali???? <faja> <faja>

:okok:
Kasko, nadrobilam zaleglosci i gratuluje dwunoznego w drodze :okok: zycze wam duzo zdrowka no i ciesze sie bardzo ze przybedzie na swiat kolejny rogaty koziorozec <okok>

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Halina » 2011-07-19, 21:24

Wielkie gratulacje z powodu powiększenia się rodzinki :-)
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez ani@ » 2011-08-03, 15:55

Ciekawe kiedy Obelix przerośnie księżniczkę :cwaniak:

ściskam i miłego grubienia ;-) (z jednej strony troszkę zazdroszczę 8-) )
ani@

Postprzez saba&mlis » 2011-08-03, 20:05

ani@ napisał(a):Ciekawe kiedy Obelix przerośnie księżniczkę :cwaniak:

Aniu z ktorej( czyzbys chciala rodzinke jeszcze powiekszyc? sory za offa ale nie moglam sie powstrzymac
A zeby nie bylo ze nie na temat to sie pytam co tak cicho u psiakow i gdzie sa ostatnie zdjecia ;-) ?
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez Elmo » 2011-08-03, 20:14

Właśnie, właśnie- co tak cichutko w tej świetnej galeryjce? <prosi> <haha>
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez ani@ » 2011-08-03, 20:24

Marysiu tylko mi bociana nie podsyłaj <faja>

moja czwórka daje mi już wystarczającą ilość czadu :mrgreen:
ani@

Postprzez Leszczyna » 2011-08-04, 08:50

Kasiu gratulacje - nie możesz się forsować ;-) :mrgreen: Dawno mnie tu nie było a dużo się działo. Buziak dla dzielnej Nefry i już wielkiego Obelixa :mrgreen: Rośnie wielki psistojniak ;)
Leszczyna

Postprzez Ola_Dora » 2011-08-04, 11:49

Gratulacje !!! :-D

dorciaj napisał(a):Nowy bernomaniak w drodze :mrgreen:

A jakżeby inaczej. :mrgreen:
Ola_Dora

psy: EYOWA Ered Luin [*]

Postprzez KasiaT » 2011-08-04, 13:11

Tyle czasu nie pokazywałam swoich tochmoleńców,to chociaż w końcu wypadałoby odpisać na posty :oops:
A więc zaczynam:
milla716 napisał(a):To i ja się przyłączę do gratulacji i życzeń wszystkiego dobrego dla Waszej trójki (z psami to chyba piątki) :okok:
a na tych zdjęciach z kanapy to nie wiadomo kto bardziej szczęsliwy <faja> :love:

Oczywiście,że na zdjęciach z kanapy najbardziej szczęśliwa jestem ja,mój SZM trochę mniej-bo nigdy nie ma gdzie posadzić dupci,a najmniej zadowolona jest kanapa-bo ciągle jest obślimaczona i obfluczona ]:->
A za gratulacje bardzo dziękuję <tak>

Dagmara napisał(a):Super zakręcona pozytywnie rodzinka :-D Przejrzałam całą galeryjkę chyba zajęło mi to ze dwie godzinki <hura> aż się zmęczyłam, ale warto było. :radocha2: Nefra śliczna panienka, Obelix księciunio jakich mało. No i przede wszystkim gratuluje z dwunożnego, oby wszystko potoczyło się jak najlepiej :-)
Mizianki dla psiaków, a was pozdrawiam bardzo gorąco :-) aaaaa no i nie pal <faja>

Zakręcona jak termos :mrgreen: -dzięki za obejrzenie całej galeryjki i za komplementy skierowane do moich tochmoleńców <tak> A z paleniem,mimo tego,że to było moje ulubione zajęcie -to stety lub niestety poszło w las i jak na razie nie planuję aby wróciło <tak>

allam napisał(a):Kasiu, gratuluję :-D :radocha2: :radocha2:
A może mogłabym Cię adoptować :?: Kuchnia, tak chcę być babcią, a te moje dwa lenie - nic. Już im nawet tłumaczyłam, że żeby mieć dziecko to nawet nie trzeba zakładać rodziny, ale oni matki nawet słuchać nie chcą <cry>
Fluidy ślę nieustannie, aż do stycznia i Wasze <winko> .

Allam na adopcję to juz chyba trochę za późno,bo ja stara dupa jestem ]:-> Zobaczysz,że i na twoje babciowanie jeszcze przyjdzie pora-wszystko w swoim czasie(ja od swoich rodziców przez 10 lat słyszałam ciągle,a kiedy,a może już,a czemu jeszcze nie teraz)Dzięki za kciuki i za fluidy <tak>

daria napisał(a):stadko się powiększy o kolejnego małego bernocholika lub bernocholiczkę :okok: :okok: :okok: <brawo> szczęśliwe to będzie dziecię mogące wychowywać się z berniołkami <tak>

dorciaj napisał(a):Kasiu - wielgachne gratulacje :okok: :love2:
Nowy bernomaniak w drodze :mrgreen:
Będą miały psiury Kogo pilnować :mrgreen:

Dagata napisał(a):<tak> wow! Gratulacje!

Za gratulacje serdecznie dziękuję <tak> -a rośnie mały bernomaniak :-D
Psiury od początku będą przyuczane do niańkowania-bo ja od małego byłam wychowywana z psami,kotami i różnymi innymi zwierzami i wiem,że to procentuje na przyszłość-bo nic tak nie uczy wrażliwości ,współczucia ,miłości jak psiaki <tak>

kerovynn napisał(a):

Moja droga nie w piaskownicy-bo jak brałam ślub ,to miałam 21 lat(i było to z wielkiej miłości,a nie z potrzeby ]:-> )A buźka nastolatki-no widzisz do tej pory paliłam mnóstwo fajek,miałam nieregularny tryb życia,nieprzespane noce (wynikające z charakteru mojej pracy),trudne warunki pracy z toksycznymi oparami leków-ale jest takie powiedzenie,że wędzone dłużej leży ]:-> ,więc i fajki i tryb życia robiły ze mnie konserwę-ale dziękuję bardzo za komplement,połechtało to miło moją próżność.

kreska napisał(a):Kasko, nadrobilam zaleglosci i gratuluje dwunoznego w drodze :okok: zycze wam duzo zdrowka no i ciesze sie bardzo ze przybedzie na swiat kolejny rogaty koziorozec <okok>
pozdr

Halina napisał(a):Wielkie gratulacje z powodu powiększenia się rodzinki :-)

Bardzo,ale to bardzo dziękuję za gratulacje :oops:

ani@ napisał(a):Ciekawe kiedy Obelix przerośnie księżniczkę :cwaniak:

Aniu nie ma czego zazdrościć,bo z tego co widziałam na zdjęciach to Twoje dzieciaczki są naprawdę cudne <buzki> Chociaż powiem Ci,że mój ojciec zawsze powtarzał,że jak chcemy mieć dzieci,to ja muszę wygonić psy z łóżka(i nie mówię tu tylko o swoich berniołkach,ale też o wszystkich poprzednich) i pozwolić SZM wejść do łóżka zamiast psów ]:-> A zazdraszczać nie ma czego-zawsze możesz zabrać się znowu do roboty :radocha:

saba&mlis napisał(a):A zeby nie bylo ze nie na temat to sie pytam co tak cicho u psiakow i gdzie sa ostatnie zdjecia ;-) ?

julka213 napisał(a):Właśnie, właśnie- co tak cichutko w tej świetnej galeryjce? <prosi> <haha>

Leszczyna napisał(a):Kasiu gratulacje - nie możesz się forsować ;-) :mrgreen: Dawno mnie tu nie było a dużo się działo. Buziak dla dzielnej Nefry i już wielkiego Obelixa :mrgreen: Rośnie wielki psistojniak ;)

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje <tak> I żeby na razie zakończyć temat mojego ciasta w piekarniku to zaraz wstawię posta o tematyce tylko psowej <tak>
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez KasiaT » 2011-08-04, 14:34

Dawno nie odświeżałam zdjęć,no ale jakoś tak wyszło.
U mojej Nefruni wszystko "zło" po zabiegu odeszło w niepamięć-rana pięknie zagojona,a Fruśka wróciła w końcu do pełni sił włącznie ze swoim ADHD-a ja w swojej naiwności i głupkowatości myślałam,że mam chociaż jednego spokojnego psa-ach cóż to było za niedopatrzenie z mojej strony <tak> ,ona po prostu po 1 cieczce źle się czuła i dlatego nie miała ochoty na zabawę,no ale wszystko wróciło do normy....i to aż za nadto....
Bilans plusów dodatnich i ujemnych zaistniałej sytuacji to ]:-> :oficjalnie oba psiaki są moje i tylko moje :mrgreen: (SZM może dla nich być ,ale nie musi);po chorobie Fruśki nie ma już śladu i mam u obu oficjalnie zdiagnozowane ADHD :mrgreen: (oczywiście wg mnie);Obelix non stop tłucze się z Nefrą ,a jak się nie tłuką to wspólnie ustalają zmianę aranżacji ogrodu ]:-> -dziury codziennie zakopywane w dziwny sposób na drugi dzień pojawiają się w tych samych miejscach,tujki-w sumie to można je było tak nazwać jakiś czas temu,a teraz są to dziwne twory wyrastające z ziemi ;> ;oczywiście nie ma lepszego miejsca do tochmolenia jak ściany-więc ich kolor daleko odbiega od pierwotnego-no ale mazańce niby są teraz modne ;>
I tak ,żeby rozładować to moje towarzystwo to codziennie zabieram je na kilkugodzinny spacer po lesie-a tak to dopiero wyprawia się istny cyrk na kółkach-normalnie między drzewami ,krzakami to tylko wióry lecą.Oczywiście nie mam możliwości uwiecznienia tego na fotkach ,bo w tym samym czasie łażę i zbieram grzyby-czyli w jednej ręce mam koszyk na grzybki,a w drugiej smaczki ze smyczami-a moje wariaty biegają sobie na luzaku <tak> (więc na aparat i uwiecznienie ich wybryków brakuje mi po prostu rąk-bo zawsze chodzę z nimi sama)
Tak więc wstawiam kilka zdjęć,ale z domowych pieleszy :mrgreen:

Ja i moje czorty
obrazek
Obrazek został zmniejszony.

Jak się tylko człowiek odwróci,to wióry lecą
obrazek

"Małe" pieski kanapowe
obrazek
obrazek

Słodziak Obelix
obrazek
obrazek

Moja śliczna Nefrunia :love:
obrazek
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez kerovynn » 2011-08-04, 14:43

No wiesz Kasia <mysli> teoretycznie Ci wierzę, z tymi latającymi wiórami i ADHD, ale ....

...fotki zdecydowanie temu przeczą!!!! <juhu> <juhu> <juhu> <hahaha> <hahaha> <hahaha>

No chyba, ze fociłaś cudze berny <tak> <tak> bo tak sobie patrze i patrzę a patrzę...a tu sama słodycz, spokój, przytulność...

może doły w ogrodzie kopie po nocach SZM - sfrustrowany :ojoj: nieposiadaniem psa? :roll:

;-) :-D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kerovynn

psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez Neda » 2011-08-04, 15:59

No wyglądają na misiowate przytulasy wylegujące się na kanapie :-D Takie aniołeczki ;)
Ja poproszę fotki tych aranżacji ogrodowych... może jakieś inspiracje będę czerpać ;) A tych grzybowych lasów to szczerze zazdroszczę... u mnie dookoła tylko pola ;) Ale zachciało się wyprowadzać z miasta to teraz mam :-D
Neda

psy: Neda

Postprzez ani@ » 2011-08-04, 16:15

Wesoło u Was na całego :mrgreen:

grzeczniutko to one tak dla zmyłki przez chwilkę siedzą na kanapie ;-)
ani@

Postprzez jbeata » 2011-08-04, 18:04

Fruśka piękna dziewuszka :-) Obelix już taki wielki chop, takie grzeczne <pies> ...aż nie chce się wierzyć w to co o nich piszesz <mysli>
My też już nie długo będziemy spacerować z naszymi suczętami po lasach...mam nadzieję.
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez Justynka » 2011-08-04, 20:37

Pozytywnie zakręcona rodzinka, bardzo wesoło tam u Was i pewnie wkrótce będzie jeszcze weselej ;)
Psiury przepiękne :-D Obelix tak wyrósł ..chętnie zobaczyłabym fotkę tego przystojniaka w pełnej okazałości, ciekawa jestem czy już przerósł Nefrę ;>
Futrzaka z ADHD to ja też mam i z pewnością mogę stwierdzić, że to schorzenie nie wyklucza bycia super słodkim, kochanym misiem przytulaskiem :mrgreen: wręcz nasila :mrgreen: Te słodkie, niewinne minki skąd ja to znam ;) Widać, że tochmoleńce są najszcześliwsze jak moga pilnować swojej Pani ;) Przyszłej mamusi życzę dużo zdrówka, trzymam kciuki <tak>
Justynka

psy: Pako

Postprzez dominikrac » 2011-08-06, 13:09

Widzę że braciszek z ciotką też takie dwa przytulasy a Obelix napewno nie jest mniejszy od braciszka no i za chwilę przerośnie Nefrunię
dominikrac

psy: Orson

Postprzez Elmo » 2011-08-06, 19:58

Ale słodziutkie miśki kanapowce <hahaha> :love2:
Elmo

psy: Etap i... :]
Hodowla: Majowy Skarbiec

Postprzez PaniBisiowa » 2011-08-06, 21:10

Właśnie widać to ADHD 8-) Kurczak nadal ma głowę ;-) Sympatycznie macie. Pozdrówki!
PaniBisiowa

psy: Biszkopt (ORLANDO Stoplandia)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków