NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: NEFRA -Kropelka i OBELIX-Leszczyna-"Nasza książęca para"

Postprzez Alicja i Spartki » 2012-01-31, 11:24

Witaj księżniczko :love: jesteś przecudna :love: .Rodzicom ogromne gratulacje :-D :-D
Alicja i Spartki

Ostrzeżeń: 0
psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Justynka » 2012-02-01, 19:35

już myślałam, że jakieś nowe wieści od Kasi i książęcego teamu z małą królewną na czele :-) a tu cisza
Justynka

psy: Pako

Postprzez meggy » 2012-02-01, 20:42

Gratulacje :-D
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez KasiaT » 2012-02-05, 12:38

Dziękuję bardzo za wszystkie trzymane kciuki i oczywiście za gratulacje z powodu urodzenia córeczki <tak>
Z tą pięknością Leny od razu po urodzeniu ,to bym polemizowała,bo jako wcześniak raczej przypominała wysuszonego staruszka z podpuchniętą buźką :mrgreen: ,no ale są gusta i guściki.Dopiero teraz po miesiącu wygląda jak bobas ,bo nabrała podściółki tłuszczowej.
Oczywiście,u nas jak nie urok to sraczka-najpierw nie chcieli wypuścić mnie ze szpitala, bo podejrzewali ropomacicze(dziękuję cioci 4mali za umieszczenie info o pomyślnym zakończeniu),a po 1,5 tygodnia trafiłam z Lenką do szpitala,bo okazało się ,że mała ma ostrą nietolerancję laktozy,no i mój pokarm, i sztuczne mleko robią w jej brzuszku straszne kuku :-/ (bo pomimo tego,że mam cyce jak donice i powinnam wykarmić całą wioskę ,to nie wiem czy wystarczyło by go dla kilku mrówek <tak> ).No ale jesteśmy już w końcu w domu i mam nadzieję,że wszelkie czarne chmury już od nas odeszły i w końcu zobaczymy na błękitnym niebie słońce.
Jak przystało na gwiazdeczkę urodzoną 06.01. mała jest 100 % "karalewną" :mrgreen:
No ale żeby nie przedłużać wywodów na temat mojego dzidziusia-bo jest to forum o psach ,a nie o dzieciach,to moje 2 czorty zachowują się wobec małej wzorowo.Nefra delikatnie podchodzi i czasami tycnie ją nosem,a Obelix po tygodniu dopiero zauważył jej istnienie <tak>
Obelix nie zdając sobie sprawy ze swojej masy najchętniej dawałby jej łapę lub przytulałby się całym sobą-więc muszę na gwiazdora mieć baczenie.jak na razie poznajemy się wszyscy na nowo i ustalamy zasady funkcjonowania w powiększonej rodzinie.

A oto kilka zdjęć:
Pilnujemy małego stworzenia
obrazek
Obrazek został zmniejszony.
Dumny Tatuś
obrazek
Nefra,Obelix-"do mnie' :mrgreen:
obrazek
Zmęczone pilnowaniem nianie
obrazek
Łapiemy każdą minutę na spanie
obrazek
Moja mała córeczka :love:
obrazek

Jeszcze raz dziękuje za wszystkie trzymane za nas kciuki i za gratulacje <tak>
A zaraz wyskrobię jakiegoś posta już tylko na temat psowatych <tak> ,i pomału zacznę nadrabiać zaległości,bo trochę się ich nazbierało-mam masę postów do przeczytania-może kiedyś uda mi się nadrobić zaległości.
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez KasiaT » 2012-02-05, 12:53

A oto moje psowate.
Nefra oczywiście w dalszym ciągu rządzi i robi z "małym" Obelixem co chce,a ten jak prawdziwy mężczyzna daje robić ze sobą wszystko :mrgreen: (chociaż z tym mężczyzną to z lekka przesadziłam,bo w dalszym ciągu szczy jak baba-za co wdzięczne są moje różnorakie krzaczki;i wcale nie ma popędu płciowego-za co Nefra i okoliczne sunie dziękują stwórcy :mrgreen: ).Obelix jak na maczo przystało próbując zaznaczyć teren ,nie podnosi nogi jak normalny pies,tylko robi ze swojego ciała kąt 30 stopni i na stojąco podlewa krzaczek,swoje nogi i wszystko po drodze,bo czasami też w zapominając się podczas zabawy poobszczywa się cały :mrgreen:
Tłukące się tłuki
obrazek
Zimowy Obelix
obrazek
obrazek
Frusława
obrazek
Czortosławy
obrazek
Obelix z "malutkim"patyczkiem
obrazek
Daj pomogę Ci ponieść :mrgreen:
obrazek
KasiaT

psy: Nefra-Kropelka i Obelix-Leszczyna

Postprzez anula » 2012-02-05, 13:28

Mała śliczna <buja_w_oblokach> psowate na pewno staną na wysokości zadania, będzie już tylko lepiej <tak> gratulacje jeszcze raz!
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Tańka » 2012-02-05, 17:43

Gratulacje z okazji narodzin córeczki :!: :love: :radocha2: Delektuj się każdą chwilą, czas tak szybko płynie <tak> Odkąd na świat przyszła moja córcia, a było to już 7 lat temu, zaczął się najpiękniejszy rozdział w moim życiu (Yokuś tylko go uświetnił ;) ), czego i Tobie życzę <tak> Książęca para śliczna <skromny> :love2:
Tańka

psy: Yokozuna z Deikowej Doliny (*), Echo mix

Postprzez Agama » 2012-02-05, 17:51

Psiury szczęśliwe to widać a ja życzę oby omijały Was niespodzianki szpitalne i każdy dzień był cudny
Jeszcze raz Gratulki:love2: :love2:
Agama

psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Postprzez Justynka » 2012-02-05, 17:57

mała jest śliczna ;) dużo zdrówka dla Was! oby teraz było już wszystko dobrze <tak>
a psiaki jak zwykle urocze..widać, że pilnowanie powiększonego stadka sprawia im przyjemność - w końcu wszyscy razem ;-)
Justynka

psy: Pako

Postprzez Milla » 2012-02-05, 18:40

Gratulacje, malutka Lenka jest prześliczna :love:
Fajnie, znów opluć monitor czytając opis Obelixa :lol:
I dobrze, ze teraz znów jesteście w, powiększonym, komplecie <haha>
Milla
Moderator

psy: Maja[*], Bonita oraz klan A&B&D

Postprzez saba&mlis » 2012-02-05, 22:34

Milla napisał(a):I dobrze, ze teraz znów jesteście w, powiększonym, komplecie <haha>

Troche nam Was brakowalo, fajnie tak poogladac dziecieco-psia galeryjke <buzki>
Duzo zdrowka dla malej Lenki, Mamusi Tatusia i Futrzakow
saba&mlis
Moderator Działu

psy: Buba

Postprzez Danka2208 » 2012-02-05, 22:54

Fajnie ze juz jesteś, widzę ze maleństwo ma super nianie, kudłaci będą mieli pełne łapy roboty, a Ty masz duże zaległości do nadrobienia w czytaniu forum :mrgreen:
Danka2208

psy: Frodo
Hodowla: Pamajo Canis Familiris

Postprzez jbeata » 2012-02-06, 09:16

Kasiu spisałaś się na medal <brawo> Lenka urocza :love: miło Cię znowu "widzieć" na forum :-) życzę Wam wszystkiego dobrego :-) miziaczki dla psiaczków.
jbeata

psy: Pola,Rose,Klara,Beauty,Phoebe,Rolex, Erotica (*)
Hodowla: Mocne Góralki

Postprzez Majszczur » 2012-02-06, 09:30

No i wszystko znów na swoim miejscu <hura> Pańcia w domu, foty książęcej pary na forum plus bonus w postaci ślicznej Lenki (btw piękne imię, które trzymam dla drugiej córy jakby mi się kiedyś ulęgłą)
pozdrowienia od Cielęciny :-D
edit/ cały czas zachodziłam w głowę dlaczego Nefra ma takie niesamowicie hipnotyzujące niemal ludzkie spojrzenie i wreszcie wiem: ona ma jasne oko, które generuje ten magnetyzm :idea: Tak jak niebieskie u hasiorów.
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Anirysova » 2012-02-06, 13:45

Gratuluję nowego dwunożnego członka stada, malutka jest śliczna :love:
Zdrówka dla wszystkich <tak>
Anirysova
Moderator

psy: Monia, Wiki, Banu, Sisi i Duma
Hodowla: Anirys Team FCI

Postprzez katty » 2012-02-06, 15:22

Malutka Lena jest piękną dziewczynką , a Nefrunia i Obelix zapewne teraz mają stałe zajęcie czyli pilnowanie malutkiej oraz Ciebie :-D :okok:
katty

psy: Katty (BPP)

Postprzez umala » 2012-02-06, 17:50

Kasiu bardzo cieszę się że obie już jesteście w domku i mam nadzieję że tak już pozostanie <tak>
Teraz to już żyjcie sobie zdrowo i spokojnie i opowiadajcie o waszym szczęściu <buja_w_oblokach>
Książęca para jak zwykle oszałamiająco urocza a Obeliks to już pewnie naszego Zenka przerósł :shock:
umala

psy: Zenit JR

Postprzez kreska » 2012-02-06, 21:23

Kasiu, duzo zdrowka i szczescia dla waszej powiekszonej rodzinki ;-) jeżu ile u was sniegu, moje sucze piszcza z zazdrosci ;-)

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Gosia1812 » 2012-02-07, 10:10

Maleńka jest urocza. Dużo zdrówka dla Lenki.
A psiury sprawiaja wrażenia bardzo dumnych i przejętych sytuacją, że mają takiego skarba :love: w domu.

Gosia z Kajką
Gosia1812

psy: DSPP Kajka
Hodowla: Z Chełmskiego Grodu

Postprzez KasiaT » 2012-02-08, 13:49

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje i ciepłe słowa <tak>
Anirysova napisał(a):Gratuluję nowego dwunożnego członka stada, malutka jest śliczna :love:

Mam nadziej ę,że urodę odziedziczyła po mamusi :mrgreen: ,ale charakterem niech podobna będzie do tatusia-bo 2 takie w domu jak ja + Nefra(ktora też na brak charakterku nie narzeka) to zdecydowanie stanowczo za dużo :mrgreen:

anula napisał(a): psowate na pewno staną na wysokości zadania

katty napisał(a): Nefrunia i Obelix zapewne teraz mają stałe zajęcie czyli pilnowanie malutkiej oraz Ciebie :-D :okok:

Gosia1812 napisał(a):A psiury sprawiaja wrażenia bardzo dumnych i przejętych sytuacją

Tańka napisał(a): Odkąd na świat przyszła moja córcia, a było to już 7 lat temu, zaczął się najpiękniejszy rozdział w moim życiu (Yokuś tylko go uświetnił ;) )

Agama napisał(a):Psiury szczęśliwe to widać

Justynka napisał(a):widać, że pilnowanie powiększonego stadka sprawia im przyjemność - w końcu wszyscy razem ;-)

Czy psiury staną na wysokości zadania to się jeszcze okaże-oczywiście mam taką nadzieję.Jak na razie schodzą małej z drogi,obwąchują ostrożnie,ale i tak najbardziej fascynuje ich niedawno odkryty smoczek-potrafią godzinę wpatrywać się na to ,co te male stworzenie memloli w buzi,a ich miny ciągle pytają czemu te małe coś się z nimi nie dzieli :mrgreen: .I faktycznie zgadzam się z tym,że ten etap mojego jestestwa jest fascynujący i zupełnie inny,przewartościowujący wszystko w moim dotychczasowym życiu <tak> .

Danka2208 napisał(a): a Ty masz duże zaległości do nadrobienia w czytaniu forum :mrgreen:

[/quote]
Oj zaległości to ja miałam ,oj miałam...Jak poczytałam i zapoznałam się z niektórymi tematami to ....(i tu nie będę kończyć).Bardzo ,ale to bardzo żałuje odejścia niektórych osób i rozpadu grupy pomocowej i zaprzestania jako Forum pomocy Szwajcarom-szkoda i to bardzo szkoda....

jbeata napisał(a): miło Cię znowu "widzieć" na forum ,miziaczki dla psiaczków.

Dziękuję ,a psiaki wymiziane <pies>

Majszczur napisał(a):edit/ cały czas zachodziłam w głowę dlaczego Nefra ma takie niesamowicie hipnotyzujące niemal ludzkie spojrzenie i wreszcie wiem: ona ma jasne oko, które generuje ten magnetyzm :idea: Tak jak niebieskie u hasiorów.

Faktycznie Fruśka ma piękne bursztynowe oczęta,jakże bardzo niepożądane wg wzorca rasy,ale jakie piękne :love: .Widać w nich wszystkie emocje począwszy od wielkiej miłości,aż do wściekłości(bo nasza sucz jest bardzo charakterna).A Nefra jak na prawdziwą suke przystało ,właśnie też tak się zachowała po moim powrocie do domu-w życiu nie widziałam takiego focha w jej wykonaniu,obrażenie pełną gębą,dopiero niedawno jej te fanaberie przeszłyi wybaczyła mi,że ją zostawiłam na tak długo :mrgreen: .

umala napisał(a):
Książęca para jak zwykle oszałamiająco urocza a Obeliks to już pewnie naszego Zenka przerósł :shock:

Oj Ula sama nie wiem czy przerósł-faktycznie jest duży,ma łeb jak sklep,tone futra ,tylko w porównaniu z Waszym Zenkiem brakuje mu zdecydowanie masy(jak przejeżdżam ręką ,to mam wrażenie,że są tam tylko sama skóra i kości)-nad czym usilnie próbuję popracować.Tylko mój czort ma apetyt dinozaura-więc mógłby zjeść od razu całego świniaka,cielaka beknąć i znowu prosić o więcej i udawać,że co najmniej od miesiąca niczego nie widziała jego miska(a porcje dostaje dwa razy większe niż Nefra)

kreska napisał(a): jeżu ile u was sniegu, moje sucze piszcza z zazdrosci ;-)
pozdr

faktycznie u nas śniegu jest tyle,że zastanawiałam się nad otwarciem interesu-chciałam go sprzedawać na tony,jednak z powodu braku chętnych interes nie wypalił,a dzięki temu moje tochmoleńce ciągle z wielką satysfakcją i radością korzystają z jego uroków <tak>.Nawet specjalnie dla nich na naszej działce mój SZM stworzył śniegową górę ,na której non stop się tłuką :mrgreen:

Milla napisał(a):
Fajnie, znów opluć monitor czytając opis Obelixa :lol:

Nie wiem czy to śmieszne czy nie,ale bardzo prawdziwe-Obelix to po prostu duuuuużżżżżyyyyy przerośnięty szczeniak,który nigdy nie dorośnie :mrgreen: Oczywiście z tego,że w dalszym ciągu szczy jak baba,to się bardzo cieszę,bo nie będę miała poobszczywanych krzaczków-i to jest plus dodatni zaistniałej sytuacji.Jednak plusem ujemnym :mrgreen: jest to ,że jak nie obszczywa to ciągle zajmuje się aranżacją ogrodu(nawet teraz w zimie)i próbuje wszystko przesadzać po swojemu :mrgreen: ,non stop kopiąc w różnych miejscach fundamenty pod nowy basen.Oczywiście wyspecjalizował się też znakomicie w aktorstwie i uważam,że to on w tym roku powinien dostać Oskara-nikt tak jak on nie potrafi udawać śpiącego i tak człowiek myśląc,że chłopaczek śpi(bo dochodzą taaakie chrapaki ,a fafluny latają na wszystkie strony)idzie na górę,a wtedy co słychać tłuczone szkło i latające talerze,bo Obelix bawi się w sprzątaczkę i kradzieja zmiatając wszystko co jadalne w zasięgu wzroku :mrgreen: Jednak jest tak kochany i uroczy ,z tym swoim wyglądem osiołka,że wszystko można mu wybaczyć <tak> ,bo jak spojrzy,jak się wtuli na kolanka dupcią (a łapy zostają na podłodze),jak chalaśnie po twarzy tym swoim ozorem i jak przywali z miłości łapą po twarzy(robiąc piękne sznyty),to aż się ciepło robi w serduszku.I tak na prawdę ,to nie jest on głupim psem(bo jest bardziej karny niż Nefra),on jest tak dobry,tak ufny i ma taaaaakie wielkie serduszko,że gdyby był człowiekiem to bez mrugnięcia oddałby wszystko nie pytając o nic,a jak ktoś by bił go w jeden policzek ,to nastawiałby drugi-prawdziwy berneński charakter :love: Fakt,że tacy jak on to w życiu mają przekichane,a Nefra robi z nim co chce -łącznie z wyrzucaniem go z budy,wyrzucaniem go z domu z jego posłania ,a nawet jak mu spuszcza łomot ,to on i tak patrzy na nią z miłością i wylizuje jej oczka.Obelix zawsze będzie "małym"szczeniaczkiem" nie zdającym sobie sprawy ze swojej postury i mocy,mającym czasami podczas zabawy z wyczuciem podłoża o koordynacją z łapami-bo jak się zapomni to każda mu lata w różne strony :mrgreen:
Natomiast Nefra to kawał suczy wiedzącej czego chce i jak to może zdobyć-ale i tak nie zamieniłabym jej na nic <tak> Tylko podczas mojej nieobecności w domu mój SZM zrobił z niej stolik do kawy-łatwiej ją przeskoczyć jak obejść-więc ma teraz przymusową dietę.
Ateraz jeszczę trochę moich futrzastych
Fochowa dama
obrazek
Daj nam w końcu spać
obrazek
obrazek
Osiołkowaty Obelix
obrazek