Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje i ciepłe słowa
Anirysova napisał(a):Gratuluję nowego dwunożnego członka stada, malutka jest śliczna
Mam nadziej ę,że urodę odziedziczyła po mamusi

,ale charakterem niech podobna będzie do tatusia-bo 2 takie w domu jak ja + Nefra(ktora też na brak charakterku nie narzeka) to zdecydowanie stanowczo za dużo
anula napisał(a): psowate na pewno staną na wysokości zadania
katty napisał(a): Nefrunia i Obelix zapewne teraz mają stałe zajęcie czyli pilnowanie malutkiej oraz Ciebie

Gosia1812 napisał(a):A psiury sprawiaja wrażenia bardzo dumnych i przejętych sytuacją
Tańka napisał(a): Odkąd na świat przyszła moja córcia, a było to już 7 lat temu, zaczął się najpiękniejszy rozdział w moim życiu (Yokuś tylko go uświetnił

)
Agama napisał(a):Psiury szczęśliwe to widać
Justynka napisał(a):widać, że pilnowanie powiększonego stadka sprawia im przyjemność - w końcu wszyscy razem

Czy psiury staną na wysokości zadania to się jeszcze okaże-oczywiście mam taką nadzieję.Jak na razie schodzą małej z drogi,obwąchują ostrożnie,ale i tak najbardziej fascynuje ich niedawno odkryty smoczek-potrafią godzinę wpatrywać się na to ,co te male stworzenie memloli w buzi,a ich miny ciągle pytają czemu te małe coś się z nimi nie dzieli

.I faktycznie zgadzam się z tym,że ten etap mojego jestestwa jest fascynujący i zupełnie inny,przewartościowujący wszystko w moim dotychczasowym życiu

.
Danka2208 napisał(a): a Ty masz duże zaległości do nadrobienia w czytaniu forum

[/quote]
Oj zaległości to ja miałam ,oj miałam...Jak poczytałam i zapoznałam się z niektórymi tematami to ....(i tu nie będę kończyć).Bardzo ,ale to bardzo żałuje odejścia niektórych osób i rozpadu grupy pomocowej i zaprzestania jako Forum pomocy Szwajcarom-szkoda i to bardzo szkoda....
jbeata napisał(a): miło Cię znowu "widzieć" na forum ,miziaczki dla psiaczków.
Dziękuję ,a psiaki wymiziane
Majszczur napisał(a):edit/ cały czas zachodziłam w głowę dlaczego Nefra ma takie niesamowicie hipnotyzujące niemal ludzkie spojrzenie i wreszcie wiem: ona ma jasne oko, które generuje ten magnetyzm

Tak jak niebieskie u hasiorów.
Faktycznie Fruśka ma piękne bursztynowe oczęta,jakże bardzo niepożądane wg wzorca rasy,ale jakie piękne

.Widać w nich wszystkie emocje począwszy od wielkiej miłości,aż do wściekłości(bo nasza sucz jest bardzo charakterna).A Nefra jak na prawdziwą suke przystało ,właśnie też tak się zachowała po moim powrocie do domu-w życiu nie widziałam takiego focha w jej wykonaniu,obrażenie pełną gębą,dopiero niedawno jej te fanaberie przeszłyi wybaczyła mi,że ją zostawiłam na tak długo

.
umala napisał(a): Książęca para jak zwykle oszałamiająco urocza a Obeliks to już pewnie naszego Zenka przerósł

Oj Ula sama nie wiem czy przerósł-faktycznie jest duży,ma łeb jak sklep,tone futra ,tylko w porównaniu z Waszym Zenkiem brakuje mu zdecydowanie masy(jak przejeżdżam ręką ,to mam wrażenie,że są tam tylko sama skóra i kości)-nad czym usilnie próbuję popracować.Tylko mój czort ma apetyt dinozaura-więc mógłby zjeść od razu całego świniaka,cielaka beknąć i znowu prosić o więcej i udawać,że co najmniej od miesiąca niczego nie widziała jego miska(a porcje dostaje dwa razy większe niż Nefra)
kreska napisał(a): jeżu ile u was sniegu, moje sucze piszcza z zazdrosci
pozdr
faktycznie u nas śniegu jest tyle,że zastanawiałam się nad otwarciem interesu-chciałam go sprzedawać na tony,jednak z powodu braku chętnych interes nie wypalił,a dzięki temu moje tochmoleńce ciągle z wielką satysfakcją i radością korzystają z jego uroków

.Nawet specjalnie dla nich na naszej działce mój SZM stworzył śniegową górę ,na której non stop się tłuką
Milla napisał(a): Fajnie, znów opluć monitor czytając opis Obelixa
Nie wiem czy to śmieszne czy nie,ale bardzo prawdziwe-Obelix to po prostu duuuuużżżżżyyyyy przerośnięty szczeniak,który nigdy nie dorośnie

Oczywiście z tego,że w dalszym ciągu szczy jak baba,to się bardzo cieszę,bo nie będę miała poobszczywanych krzaczków-i to jest plus dodatni zaistniałej sytuacji.Jednak plusem ujemnym

jest to ,że jak nie obszczywa to ciągle zajmuje się aranżacją ogrodu(nawet teraz w zimie)i próbuje wszystko przesadzać po swojemu

,non stop kopiąc w różnych miejscach fundamenty pod nowy basen.Oczywiście wyspecjalizował się też znakomicie w aktorstwie i uważam,że to on w tym roku powinien dostać Oskara-nikt tak jak on nie potrafi udawać śpiącego i tak człowiek myśląc,że chłopaczek śpi(bo dochodzą taaakie chrapaki ,a fafluny latają na wszystkie strony)idzie na górę,a wtedy co słychać tłuczone szkło i latające talerze,bo Obelix bawi się w sprzątaczkę i kradzieja zmiatając wszystko co jadalne w zasięgu wzroku

Jednak jest tak kochany i uroczy ,z tym swoim wyglądem osiołka,że wszystko można mu wybaczyć

,bo jak spojrzy,jak się wtuli na kolanka dupcią (a łapy zostają na podłodze),jak chalaśnie po twarzy tym swoim ozorem i jak przywali z miłości łapą po twarzy(robiąc piękne sznyty),to aż się ciepło robi w serduszku.I tak na prawdę ,to nie jest on głupim psem(bo jest bardziej karny niż Nefra),on jest tak dobry,tak ufny i ma taaaaakie wielkie serduszko,że gdyby był człowiekiem to bez mrugnięcia oddałby wszystko nie pytając o nic,a jak ktoś by bił go w jeden policzek ,to nastawiałby drugi-prawdziwy berneński charakter

Fakt,że tacy jak on to w życiu mają przekichane,a Nefra robi z nim co chce -łącznie z wyrzucaniem go z budy,wyrzucaniem go z domu z jego posłania ,a nawet jak mu spuszcza łomot ,to on i tak patrzy na nią z miłością i wylizuje jej oczka.Obelix zawsze będzie "małym"szczeniaczkiem" nie zdającym sobie sprawy ze swojej postury i mocy,mającym czasami podczas zabawy z wyczuciem podłoża o koordynacją z łapami-bo jak się zapomni to każda mu lata w różne strony
Natomiast Nefra to kawał suczy wiedzącej czego chce i jak to może zdobyć-ale i tak nie zamieniłabym jej na nic

Tylko podczas mojej nieobecności w domu mój SZM zrobił z niej stolik do kawy-łatwiej ją przeskoczyć jak obejść-więc ma teraz przymusową dietę.
Ateraz jeszczę trochę moich futrzastych
Fochowa dama
Obrazek został zmniejszony.Daj nam w końcu spać
Obrazek został zmniejszony.
Obrazek został zmniejszony.Osiołkowaty Obelix
Obrazek został zmniejszony.Piękności