Tańka napisał(a):Maryśka (...) 15 kg to ważyła jak miała 5 lat
Moja starsza Maja (6,5) waży raptem 3 kg więcej niż dwuletni braciszek

Kacperek jest po prostu mocnej budowy jak niektóre berny
Roma napisał(a):Magda! fotki łóżeczkowe-bezcenne

to nie łóżeczko

tylko sam kacperkowy materacyk zaanektowany pod leżysko Grandy. Twarda zasada - pies nie wchodzi do sypialni - miała być złamana, ale Krzysiek (małż) powiedział, że skoro Berta nie wchodziła to żadna inna po niej też nie będzie, bo byłoby nie fair. Pomijając aspekt wychowawczy to w sumie racja. A swoją drogą Grandzior szybko łapie - już potrafi na hasło "pies nie wchodzi" wyhamować w progu nawet jak jest rozochocona zabawą

Mądra sunia
Wczoraj wydarzyło się coś dziwnego...
Miałam chandrę rocznicową... oglądałam w kompie zdjęcia i filmy z Bertą, oczy mi się mocno spociły i posmarkiwałam troszku, a Granda przywlekła sobie skądś poduszkę pod moje krzesło i się tam położyła - nigdy wcześniej tego nie robiła.
Przesiadłam się na podłogę obok kanapy i patrzę na nią. Zwykle zaczyna szczekać na takie wyzywające spojrzenie, a tym razem wpatrywała mi się milcząco jakoś tak długo i dziwnie prosto w oczy, zlazła z poduszki, wpakowała mi się na kolana i zamiast zacząć podgryzać jak zwykle... zaczęła mnie lizać po rękach
Pierdułka mała słodka...
Może kerovynn miała rację pisząc, że w przypadki nie wierzy... nie wiem...

Potem jak w nocy troszkę pracowałam spała mi u stóp
Dzisiaj już nie było tak metafizycznie
Darła pyszczydło jak opętana

I zamordowała piłeczkę (btw ze wszystkich gryzaczków i psich gadżetów najlepiej sprawdzają się miękkie i szeleszczące zabawki z wczesnego dzieciństwa moich dzieci

)