GRANDA i... jej banda ;)

Galeria z ogólnym dostępem. Można się tu pochwalić swoją pociechą!

Moderator: Apcik

Re: Radość przez łzy

Postprzez kerovynn » 2010-05-21, 12:20

Domyśliłam się, że fotki przekłamują co nieco, ale za to jaki efekt :-D :-D :-D . Grandzia wygląda na nich jak mały Grizzly :-D :-D
A szczurki są super - teraz, kiedy nie mamy już Pirusa (bezwzględnego zabójcy ;-) ) mogłabym jej mieć, ale...
szynszylki zafundowały mi taka traumę, że odechciało mi się na razie małych futerkowców. Zgodnie żyjące przez kilka lat stado z dnia na dzień dokonało autodestrukcji. W ciągu miesiąca pozagryzały się nawzajem. Zostało mi tylko Killerów Dwóch, czyli Petrusia i Kitek, a poległo sześć, w tym mój ukochany przytulak Gapcio, mądra Misia. Nikt nie wie dlaczego. Weci kręcili głowami i nic. Grzesiek płakał, a ja razem z nim. Masakra. Przepraszam za offa, pierwszy raz o tym mówię. Jak poczytałam o Twoich szczęśliwych szczurkach to mnie tak jakoś ścisnęło.
Może kiedyś jeszcze będę je mieć i będzie super... :-) życie idzie naprzód :-D :-D
Buziaki w nochal dla Grandzi :-D :-D :-D :-D
kerovynn

Ostrzeżeń: 0
psy: DSPP Ester Czandoria Ogar Pl Nokturn Olfactus

Postprzez iwona_k1 » 2010-05-21, 17:17

A swoją droga, musiałam wczoraj wyglądać zabawnie z wierzgającym psem pod pachą, warczącym i prychającym transporterem oraz dwójką dzieciaków, z których Kacper wyfroterował całym sobą podłogę czołgając się od drzwi wejściowych pod stół w gabinecie, a Maja w skupieniu i napięciu śledziła każdy ruch wetki jakby chciała złapać ją na jakimś błędzie ;-)[/quote]

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Majszczur » 2010-05-24, 08:30

Wczoraj minął tydzień jak Granda zamieszkała z nami :-D
Niepokój związany z opuszczeniem gniazda poszedł w siną dal :mrgreen:
Poradziliśmy sobie z przyczyną niejedzenia :mrgreen:
W Grandę wstąpił nowy, zupełnie odmienny duch i sucza pokazała swoje drugie JA :shock: Coraz trudniej robić jej zdjęcia bo jest szybsza niż migawka w aparacie :lol: to już nie jest spokojna cichutka przesypiająca pół dnia psinka tylko DIABEŁ WCIELONY ;-) :roll: :mrgreen: non stop uśmiechnięty:

Obrazek

Czy mi się wydaje czy to jest to co miała pani Begerowa w oczach ;-) :?: :lol:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czasem leży sobie spokojnie i nagle ma niespodziewany spontaniczny zryw, biega biega biega jak wściekła wokół kanapy (która stoi na środku pokoju), a po 3-4 okrążeniach pada z wywalonym ozorem. Po szaleństwach ma wszysto głęboko w... nosie i się luzuje jak każdy szanujący się przedstawiciel tej rasy ;-)
Obrazek

Tylko odkurzacz na razie jest strrraaaaaszny :->
Obrazek

OT: czy ta galeria ładuje się długo? czy muszę pozmniejszać fotki? ale nie wiem jak :oops: :roll:
Ostatnio edytowano 2010-06-02, 23:47 przez Majszczur, łącznie edytowano 1 raz
Majszczur

psy: BPP: BERTA (*)... GRANDA (Princess Lovely Lady)

Postprzez Hekate » 2010-05-24, 09:09

fotki są w porządku ;-) a Granda tak ma to coś w oczach :lol: a ten stan nagłego zrywu i biegania w kółko nazywałam głupawką i jest to jak najbardziej normalne Obrazek
Hekate

Postprzez Apcik » 2010-05-24, 09:12

na zdjecia w tej galeri to moge czekac i czekac.. ;-)
mala ma diabliki w oczach :mrgreen:
Apcik
Moderator Działu

psy: Cezary

Postprzez kerovynn » 2010-05-24, 09:23

Hekate napisał(a):fotki są w porządku ;-) a Granda tak ma to coś w oczach :lol: a ten stan nagłego zrywu i biegania w kółko nazywałam głupawką i jest to jak najbardziej normalne Obrazek

Ma to coś w oczach, a nawet więcej :-D :-D :-D . Uśmiech ma piękny. Eśka też ma takie zrywy - ja to z poznańska nazywam, że dostała szwunga :lol: :lol: :lol: :lol:
kerovynn

Postprzez Wanda » 2010-05-24, 09:26

Ale fajniutka ta Grandzia, a najpiekniejsze te zdjęcia jak dzieciątko karmi dzieciątko, sama słodycz...
Wanda

psy: Beta(*),Dracoh(*),Basma,Ginnger,Hocus,Denzel,Lara
Hodowla: Szczęście Ty Moje

Postprzez iwona_k1 » 2010-05-24, 10:18

oj,skąd my znamy te zrywy :lol: ależ to szaleństwo było...Przecież berneńczyk to spokojna rasa-jak skończy 3 lata :mrgreen: a i to nie zawsze :-D
Uśmiech ma cudny-tylko całować tego buziaka-jeszcze raz powtórzę -taka jak Ursia :->
iwona_k1

Postprzez Apcik » 2010-05-24, 10:46

iwona_k1 napisał(a):.Przecież berneńczyk to spokojna rasa-jak skończy 3 lata :mrgreen: a i to nie zawsze :-D

taa spokojny, dywanikowy bern w wieku 3 lat ... to mojemu chyba jeszcze 3 trzeba :roll:
Apcik
Moderator Działu

psy: Cezary

Postprzez anula » 2010-05-24, 11:25

Potwierdzam berneńczyk to spokojna rasa...przy landku :roll: :lol:
anula

Hodowla: Astrolabium

Postprzez Majszczur » 2010-05-24, 11:35

Nauczona doświadczeniem przy nadwyraz energetycznej Bercie absolutnie nikomu, powtarzam NIKOMU nie dam się przekonać, że "one z tego wyrastają" ;-) :lol: :mrgreen: To wcale nie jest spokojna-dostojna rasa, to szatany :!:

Chciałam się pochwalić postawą mojego synka. Kacperek sam nie uczony wyrobił sobie poprawny odruch odwracania się do Grandy plecami jak ona na niego skacze i go podgryza. Jeszcze trochę piszczy i pokrzykuje "a siooo hau-hau" ale już sam zauważył, że uciekanie tylko pobudza Małą do polowania na niego. Zuchy maluchy :mrgreen:

(*) Bertusiu... cały czas pamiętam o Tobie... byłaś moją najwspanialszą pierwszą berneńską przyjaciółką i nic tego nie zmieni... rok temu uśmiechnęłaś się do mnie ostatni raz... a czuję jakby to było wczoraj... do zobaczenia psinko...
Majszczur

Postprzez Tańka » 2010-05-24, 12:52

Maryśka też się tego w końcu nauczyła, ale ona 15 kg to ważyła jak miała 5 lat :shock: A Yoki zawitał do nas jak miała 3. U nas problemem było to, że Yokuś małą przewracał-takie piórko. Teraz po trzech latach też się czasem zdarzy... :-D
Tańka

psy: Yokozuna z Deikowej Doliny (*), Echo mix

Postprzez kerovynn » 2010-05-24, 13:35

Ada najwidoczniej ma ADHD do sześcianu bo nawet potłuczone kolana nie nauczyły jej, że na podwórku z Eśką nie należy szybko biegać, bo psica nawet machnięciem ogona może ją przewrócić. Ostatnio jak wróciłam z pracy to Esia całe białe futerko na klacie miała lepkie, czekoladowo-kremowe. Jak chciałam "przeprowadzić śledztwo" kto podkarmia psa zakazaną czekoladą, to mąż mnie zbeształ, że się ciągle małej czepiam, ze pewnie Eska sama się pobrudziła. Może i tak :shock: , ale jak udało jej się poskromić apetyt i pół Kinder schować miedzy żeberka kaloryfera - i to jeszcze ładnie zawinięte w papierek. Zdolną mam sunię, nie ma co... :mrgreen:
kerovynn

Postprzez Wydra » 2010-05-24, 22:18

Magda! fotki łóżeczkowe-bezcenne :mrgreen:
Wydra

Postprzez Majszczur » 2010-05-25, 19:29

Tańka napisał(a):Maryśka (...) 15 kg to ważyła jak miała 5 lat :shock:

Moja starsza Maja (6,5) waży raptem 3 kg więcej niż dwuletni braciszek :lol: Kacperek jest po prostu mocnej budowy jak niektóre berny :mrgreen:

Roma napisał(a):Magda! fotki łóżeczkowe-bezcenne :mrgreen:
to nie łóżeczko :mrgreen: tylko sam kacperkowy materacyk zaanektowany pod leżysko Grandy. Twarda zasada - pies nie wchodzi do sypialni - miała być złamana, ale Krzysiek (małż) powiedział, że skoro Berta nie wchodziła to żadna inna po niej też nie będzie, bo byłoby nie fair. Pomijając aspekt wychowawczy to w sumie racja. A swoją drogą Grandzior szybko łapie - już potrafi na hasło "pies nie wchodzi" wyhamować w progu nawet jak jest rozochocona zabawą :shock: Mądra sunia :-D

Wczoraj wydarzyło się coś dziwnego...
Miałam chandrę rocznicową... oglądałam w kompie zdjęcia i filmy z Bertą, oczy mi się mocno spociły i posmarkiwałam troszku, a Granda przywlekła sobie skądś poduszkę pod moje krzesło i się tam położyła - nigdy wcześniej tego nie robiła.
Przesiadłam się na podłogę obok kanapy i patrzę na nią. Zwykle zaczyna szczekać na takie wyzywające spojrzenie, a tym razem wpatrywała mi się milcząco jakoś tak długo i dziwnie prosto w oczy, zlazła z poduszki, wpakowała mi się na kolana i zamiast zacząć podgryzać jak zwykle... zaczęła mnie lizać po rękach :->
Pierdułka mała słodka...

Może kerovynn miała rację pisząc, że w przypadki nie wierzy... nie wiem...
Obrazek

Potem jak w nocy troszkę pracowałam spała mi u stóp
Obrazek

:->

Dzisiaj już nie było tak metafizycznie :mrgreen:
Darła pyszczydło jak opętana :lol:
Obrazek

I zamordowała piłeczkę (btw ze wszystkich gryzaczków i psich gadżetów najlepiej sprawdzają się miękkie i szeleszczące zabawki z wczesnego dzieciństwa moich dzieci ;-) )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 2010-06-02, 23:48 przez Majszczur, łącznie edytowano 1 raz
Majszczur

Postprzez Madzia » 2010-05-25, 19:44

Strasznie jest mała podobna do Nerego (identiko z umaszczeniem)..
Superancka!
Madzia

psy: Duży Pies Szwajcarski - Nero ; Ciapek (*)

Postprzez iwona_k1 » 2010-05-25, 19:54

Bo to takie mądre psiaki są-jakie tam psiaki...Przecież breneńczyk to nie pies-i każdy o tym wie ;-) no nie?
One są troszkę takie metafizyczne i za to je kochamy :-)
iwona_k1

Postprzez Madzia » 2010-05-25, 19:56

Ogólnie psy Szwajcarskie to najukochańsza rasa :-) nie tylko dla mnie../nas
Madzia

psy: Duży Pies Szwajcarski - Nero ; Ciapek (*)

Postprzez iwona_k1 » 2010-05-25, 20:22

Tak,tak :mrgreen:
iwona_k1

Postprzez vkarel » 2010-05-25, 23:22

śliczności, niech się zdrowo chowa- gratulacje:)
vkarel

psy: Pegi, Ginger, Ellen, Gracja, Lucy, Nela, Niro
Hodowla: van St-Niklas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Galeria psiaków