Chodziło mi o to, że chociaż wet z którym rozmawiała Beata powiedział wierutną bzdurę, to jednak jakieś ziarno prawdy się pod tym kryje

Moderator: Anirysova
meggy napisał(a):Jesli chodzi o pwrot do formy to jest on bardzo szybki ,jesli wszystko jest ok.Moja niunia mimo ze cycuszki jeszcze luznawe zachowuje sie jak zawsze ,chetna do spacerow i zabawya i o dziwo futerko ma nawaet niczego sobie (bo po pierwszych lysa jak kolano byla)
natomiast jesli chodzi o psychike ,to zmienila sie bardzo. Po pierwszych dzieciach ,stala sie bardziej zrownowazona ,dojrzalsza,spokojniejsza i uwaza ze moi przyjaciele sa rowniez jej przyjaciolmi ,przed dziecmi mialysmy rozne zdania co do przychodzacych osobdo tego jest bardzo grzeczna.
Natalia i Galwin napisał(a):Dlatego właśnie, wg mnie powinno się ograniczać ilość miotów danych zwierząt, bo co "a jeśli"...
Beata i Fiona napisał(a): Zastanawiało mnie tylko- skoro nie ma porwierdzonych przypadków, to dlaczego multum wetów nadal zaleca kryć chore suki?
Jak na mój gust to bezsensu, przecież weci powinni dbać o zwierzęta a nie narażać innych na nabycie szczeniaka, który w przyszłóści może mieć nowotwór
Wracajac do mojego pytania - Halinko, Bora ma za sobą 4 mioty.. Powiedz, czy widzisz u niej to, że np ciąże znosi coraz gorzej
Ania Gd napisał(a):Przecież im więcej chorych psów tym większe żniwa u wetów.
Boli ??????? Ale to prawda !!!
No chyba że ktoś przedstawi inne wytłumaczenie to z wielką przyjemnością zmienię zdanie.
Busola napisał(a):sabina napisał(a):Tylko oboje rodzice Azira zmarli z powodu problemów z nerkami, co często przytrafia się w tej rasie.
nie wiem jak Kaja, ale u Vito przyczyna śmierci- mocznica, była wtórna, a z pewnych źródeł wiem że informacja hodowcy na stronie jest prawdziwa, gdybym miała wątpliwości nie nabyłabym suni z tym psiakiem w rodo.
agapi napisał(a):Natalia i Galwin napisał(a):Dlatego właśnie, wg mnie powinno się ograniczać ilość miotów danych zwierząt, bo co "a jeśli"...
Dokładnie według mnie tak samo 2-3 mioty max....
anula napisał(a):Co w takim razie z reproduktorami? Psy mają zwykle znacznie większe możliwości, też 2-3 krycia?
Natalia i Galwin napisał(a):Berneńczyki dobrze jak przeżyją 8 lat, a nowotwory wychodzą w wieku już 5-6 lat (czy też niespełna roku jak w przypadku Freuda).
Nadal uważasz, że można to porównywać
Powrót do - Wszystko dot. rozmnażania i rozrodu. Dobór hodowlany. Inbreed.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości