Marta a w jakim wieku była Santa?
Zresztą egzamin można poprawiać. (Tylko potem się nie chce)
My i tak mamy zapłacone do lutego, więc drugi egzamin nam się należy.
Sama nie wiem.
Moderator: DolceVita
lewka napisał(a):Zasadniczo nie wiem czy na pewno za 2-3 lata bedzie mi sie chciało, czy czas i zdrowie pozwolą.....
Dlatego przede wszystkim chce psa towarzysza dla siebie. Takiego nie uciazliwego dla mnie i otoczenia. Poniewaz staram sie szanowac ludzi, którzy psów nie lubia.
Mój pies nie moze ganiac rowerzystów, oszczekiwac przechodniów, ganiac kotów i innych zwierzat.
Nie chcę, zeby był agresywny do innych psów i ludzi.
Od lat cos tam robie z moimi psami i nie wyobrazam sobie innego wspólnego zycia.
Lubię obedience i tropienie. Z uwagi na mój wiek i gabaryty nie lubię agillity (no chyba, ze tylko rekreacja i nauczyłabym wysyłania psa na odległość).
Zajmuje sie tez dogoterapią i byłoby bardzo fajnie gdyby mój pies móg brac udział w niektórych zajęciach.
Tak naprawdę marzy mi sie IPO - nie miałam okazji ćwiczyc tego sportu (nie liczac kilku treningów z moim onem).
Jest jeszcze pasienie - to dopiero musi byc frajda, zupełnie dla mnie niezbadana dziedzina.
Ogólnie lubie rózne aktywności z psem, ale musze niestety mierzyć siły na zamiary i brac poprawke na moje mozliwosci a z tym jest mi najtrudniej :(
lewka napisał(a):Nieufnosć do obcych to kolejne określenie (jak zachowania dominacyjne) które przez rózne osoby rozumiane jest w różny sposób. Jezeli nieufność to zwykły lęk powodujacy zachowania agresywne i ostrość pozorną to taki pies odpada. Jezeli jednak jest to u pewnego siebie psa rezerwa i dystans, który pies zachowuje do obcej osoby to cecha, która absolutnie mi nie przeszkadza.
Powrót do Szwajcarskie spotkania
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości