Ja odchowałam Lu na Happy dogu (ich junior dla starszych był chyba jedyną karmą zawierajacą 3 rodzaje mięsa- z jagnięciny, ryby i kurczaka). Ale ostatnio skład dla juniorów im isę pogorszył

Lu w wieku ok 6-7 mcy miała robione wyniki krwi- był idealne. Choć ja nigdy nie karmiłam samym suchym- dodatkowo było mięso, podroby, ser biały, żółtko- starałam się jak najbardziej urozmaicać. A'propos nieszczęsnego zbilansowania - opinia jednego z vetów z AR jak karmi swoje psy- daję karmę, zalewam zupą i dodaje surowe mieso i tak 2 razy dziennie... Jakie zbilansowanie? To takie gadanie....
Tu temat na dogomanii:
http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=33
A zwłaszcza posty osoby ktrebor
Ostatnio byłyśmy u dr Rudnickiej która bada karmy pod katem zagrzybienia i stwierdziła iż najczęściej zagrzybioną karmą bywa...Hills
Royal z kolei jest konserowwany dwoma składnikami które są zabronione w ludzkiej żywności...
I tak dalej ;) Do każdej karmy, do każdego sposobu żywienia można sie przyczepić--- sama musisz dobrać karme do psiaka- jeśli pies ma brzydkie kupy, gazy, drapie się- to zmieniaj karmę bez zastanowienia że 10 innym służy- to bardzo indywidualna sprawa.