NAJLEPSZA HODOWLA

Moderator: Halina

Re: NAJLEPSZA HODOWLA

Postprzez madzik1 » 2008-09-21, 21:02

oczywiście - jak tylko będę miała chwilkę wstawię fotki Dakarka;) mamy już kilka fotek - ale on jak widzi aparat od razu do nas podbiega i ciężko zrobić nieporuszone zdjęcie;)

beta68 masz rację, jak będą fotki na tle przedmiotów - będzie widać jak rośnie:)

Co do forum - znalazłam Was przez przypadek - to naprawdę wspaniałe, że jest miejsce gdzie można się powymieniać informacjami na temat bernusiów. Na pewno będę tutaj częstym gościem:)

jestem taka szczęsliwa, że znaleźliśmny nasze szczęście- Dakarka - właśnie leży obok mnie na kanapie ze swoją zabawką;):):):)

pozdrowionka,
magda
madzik1

Ostrzeżeń: 0
psy: Dakarek

Postprzez Brożkin » 2008-09-21, 21:22

Co :?: Pies leży na kanapie :?: Nie wolno tak postępować :!: Psy mają swoje posłanka i nie powinny leżeć na łóżku :!:
Tak właśnie uważałem zanim przyszła do nas Bona. No może przez pierwsze dwa dni wspólnego mieszkania próbowałem być wierny swoim przekonaniom. Potem sytuacja "troszkę" się zmieniła... :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Przepraszam za swój wygląd :-/ Była noc.

Oczywiście gratuluję z całego serca i życzę wszystkiego dobrego!Oby maleństwo zdrowo się chowało i żeby nie było żadnych problemów. No i oczywiście rób masę fotek! Już za 3-4 miesiące będziesz je oglądać z niedowierzaniem ;-)
Pozdrawiamy - Adam i Bona
Brożkin

psy: Bona, Tobi

Postprzez madzik1 » 2008-09-21, 22:09

no tak;) haha

super fotka;)

muszę przyznać, że to nie ja tylko mój mąż dzisiaj stwierdził - że Dakarek taki smutny to może weźmiemy go na kanapę żeby posiedział z nami :mrgreen: rozłożył koc i osobiście położył Dakara obok siebie :mrgreen:

w sumie myślę , że na kanapie w salonie może sobie leżec ale do sypialni nie wchodzi - śpi grzecznie na swoim posłanku ;-) troszkę płacze jak zamykamy wieczorem drzwi od sypialni - ale trwa to tylko chwilę (co prawda za nami dopiero 2 noce... zobaczymy jak będzie dalej).

Tylko wydaje mi się, że jest jeszcze taki smutnawy - czasem radośnie podskakje i się bawi ale ogólnie tak sobie leży lub podchodzi do mnie albo do męża i popłakuje - nie wiemy o co mu chodzi:( myślę, że jeszcze tęskni za swoją rodzinką z hodowli... nie wiecie może ile to potrwa?

pozdr. magda
madzik1

psy: Dakarek

Postprzez Alicja i Spartki » 2008-09-22, 07:48

Pozdrowienia dla Dakarka od spartków :mrgreen: :mrgreen: -no to juz macie swoje słoneczko na pochmurne dni w domu :-D :-D
Brozkin zdiecie BOMBA a minka Boni mówi wszystko co trzeba -komentarz do zdiecia zbędny :-D :-D .Tak sie uśmiałam.
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Busola » 2008-09-22, 08:54

Madzia, u nas trwało to około tygodnia, potem Dalmiśka już pokazała diabelskie rogi ;-) i poczuła sie na prawde jak u siebie.

A poza tym to nie chciałabym abyś na forum była tylko gościem ;-) - prosimy sie tu zadomowic :mrgreen:
Busola

Postprzez meggy » 2008-09-22, 09:14

Magda wilkie gratulacje -macie prawdziwy skarb w domu -super ze bedziecie na forum :-P maly CUDNY :mrgreen:
meggy

Hodowla: FCI " Majowy Skarbiec "

Postprzez Bercia » 2009-03-04, 09:53

Witam wszystkich.
Jestem na etapie poszukiwań wymażonego szczonka i mam pytanie. Czy ktoś zna może hodowle ''Ze Sfory Ariadny'' ?
Sunia z tej hodowli to ''QUANTA z Góralskiej''
Z góry dziękuje za info.
Pozdrawiam.
Bercia

Postprzez dariacw » 2009-03-10, 14:56

Ja również witam wszystkich. Także dopiero poszukuję małą kluskę i mam pytanie. Znacie hodowle z Poznania "Brabusz"???
dariacw

psy: DSPP Swissy i labek Unga

Postprzez frappe » 2009-03-10, 22:33

Słyszałam o Brabusz dobre opinie ale osobiście Państwa Logów nie znam.
dariacw jesteś z Poznania ?
frappe

Postprzez Agnieszka » 2009-03-11, 13:46

Znam hodowle Brabusz i szczerze polecam.Własciciele z wielkim sercem wychowują psiaki :-)
Agnieszka

psy: www.czandoria.pl

Postprzez Halina » 2009-03-11, 15:19

O jeśli pytasz o Brabusz to ja również polecam. Tam obecnie zamieszkuje Nigel ode mnie. Właściciele rzeczywiście podchodzą z wielkicm sercem do swoich psów.
Halina
Moderator

psy: Karo, Sotella,Ofra, Kora[*], Bora[*], Berni[*]
Hodowla: Szumiąca Knieja

Postprzez Ewa » 2009-03-11, 19:32

a ja mam suńkę od nich ;-)
Ewa

Postprzez dariacw » 2009-03-11, 21:49

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi
frappe tak jestem z Poznania
Mam wybrane trzy hodowle
Brabusz bo blisko, no i skoro polecacie to już kolejny plus
Szumiąca Knieja, Pani Halinko chyle czoła, i Spartańska Osada, Pani Alicjo przed Panią również, bo wg mnie to elita.
dariacw

Postprzez brązowyBern » 2009-03-11, 22:07

Bercia napisał(a):Witam wszystkich.
Jestem na etapie poszukiwań wymażonego szczonka i mam pytanie. Czy ktoś zna może hodowle ''Ze Sfory Ariadny'' ?
Sunia z tej hodowli to ''QUANTA z Góralskiej''
Z góry dziękuje za info.
Pozdrawiam.

Witam serdecznie!
Mam Jodie z Góralskiej, hodowla raczej mało znana, ale z okazu jaki tam nabyłam jestem przeogromnie zadowolona :)
brązowyBern

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-03-11, 22:46

Jejciu bardzo dziękuję za miłe słowa :-) .Ja bardzo kocham swoje spartki wszystkie wnusie i nie ukrywam że są moją największą miłoscią-chłop już dawno mi tę zdrade wybaczył :mrgreen: Ci co u nas goscili to potwierdzą ten fakt :-D . Czwórka dzieci też juz się dawno przyzwycziła do przedziwnych czy śmiesznych sytuacji w naszym domu.Moi rodziice ciagle przecierają oczy ze zdumienia jak daje sobie rade i pytają co jeszcze nowego wymyslę :mrgreen: a ja powiem szczerze nie wyobrażam sobie życia bez spartków a tak sie to niewinnie zaczęło :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Oj elitą to bym siebie nie nazwała raczej bernenską wariatką :mrgreen: :mrgreen:
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez dariacw » 2009-03-11, 22:53

alicja napisał(a):Ja bardzo kocham swoje spartki wszystkie wnusie i nie ukrywam że są moją największą miłoscią

alicja napisał(a):powiem szczerze nie wyobrażam sobie życia bez spartków a tak sie to niewinnie zaczęło :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Oj elitą to bym siebie nie nazwała raczej bernenską wariatką :mrgreen: :mrgreen:

o to właśnie chodzi, o opasję, miłosc, oddanie :-D
dariacw

Postprzez Anirysova » 2009-03-12, 12:56

Daria, oprócz tych trzech (bardzo dobrych) wymienionych przez ciebie hodowli mogę polecić jeszcze trzy z okolic Poznania:
Czereda Kusego - http://www.czereda.republika.pl - w tej chwili mają szczeniaki,
Berneńskie Łąki - http://www.kapada.pl - szczeniaki planowane są na lato,
Berneńskie Ranczo - http://www.bernenskie_rancho.republika.pl - tu to chyba szczeniaki będą dopiero w przyszłym roku, ale za to na pewno z super pochodzeniem :-)
Anirysova
Moderator

psy: Monia, Wiki, Banu, Sisi i Duma
Hodowla: Anirys Team FCI

Postprzez Kaja z Sabą » 2009-03-12, 15:30

AniRysTeam napisał(a):\
Berneńskie Ranczo - http://www.bernenskie_rancho.republika.pl - tu to chyba szczeniaki będą dopiero w przyszłym roku, ale za to na pewno z super pochodzeniem :-)

Spodziewają się szczeniąt 15.03.09r - tak przynajmniej jest napisane na stronie ;-)
Kaja z Sabą

psy: Saba (Aninbernus ETIUDA) (*)

Postprzez Martyna » 2009-03-12, 16:19

tak, tak za parę dni mają urodzić się szczenięta w Berneńskim Ranczu..
Mamuśka - Dirke Berneńskie Rancho , i Favorit Van De Klaverhoeve .
Informacje i kontakt są na stronie ;-)
Martyna

psy: BPP Hera (*), obecnie BA Milka i MOPS Lusia

Postprzez dariacw » 2009-03-12, 17:38

AniRysTeam dzięki za informację, zaraz zobaczę na strony tych hodowlii.
dariacw

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hodowle Berneńczyków