NAJLEPSZA HODOWLA

Moderator: Halina

Re: NAJLEPSZA HODOWLA

Postprzez Ania Gd » 2009-03-12, 18:21

Ostatnio edytowano 2009-03-12, 19:25 przez Ania Gd, łącznie edytowano 1 raz
Ania Gd

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Kaja z Sabą » 2009-03-12, 18:25

Ania Gd napisał(a):
Rodowód planowanego miotu
http://www.ben.3000.pl/spis/rod.php?nr=0

O ciekawy rodowód :mrgreen: :lol: :-P
Kaja z Sabą

psy: Saba (Aninbernus ETIUDA) (*)

Postprzez Anirysova » 2009-03-12, 18:28

Kaja z Sabą napisał(a):
AniRysTeam napisał(a):\
Berneńskie Ranczo - http://www.bernenskie_rancho.republika.pl - tu to chyba szczeniaki będą dopiero w przyszłym roku, ale za to na pewno z super pochodzeniem :-)

Spodziewają się szczeniąt 15.03.09r - tak przynajmniej jest napisane na stronie ;-)

Ja jestem jeszcze w 2008 :oops: pomyłka, jasne, że będą mieli w tym :-D
Anirysova
Moderator

psy: Monia, Wiki, Banu, Sisi i Duma
Hodowla: Anirys Team FCI

Postprzez Boyowa » 2009-03-12, 18:47

Daria, ja na Twoim miejscu ( ale nie jestem Tobą, wiec sama decydujesz ) ;-) Wybrałabym szczeniaka z ''Spartańskiej Osady'' ;-) Pani Ala jest wspałniałą osobą, dba o swoje psiaki, kocha je :-) :-) ( niestety, ja nigdy pani Ali nie poznałam :-( (( mam nadzieje, że w końcu to nastąpi :-P )) ale te wszystkie inf. mam z bdb źródeł :mrgreen: ) ;-)
Ostatnio edytowano 2009-03-12, 22:17 przez Boyowa, łącznie edytowano 1 raz
Boyowa

psy: Beastie Boy Majowy Skarbiec

Postprzez Juju » 2009-03-12, 19:15

Kasia214 napisał(a):Z tego co widzę po rodowodach z pozostałych hodowli za ciekawie nie jest...

Nie powiedziałabym, myślę że mioty w pozostałych hodowlach są również ciekawe. Podobnie jak Anie nie chcę tutaj reklamować ani faworyzować żadnej z hodowli choć swój typ mam :-P
Ostatnio edytowano 2009-03-12, 19:28 przez Juju, łącznie edytowano 1 raz
Juju

psy: Abusia Fabiolcia i Galisia <3

Postprzez Ania Gd » 2009-03-12, 19:18

Ania Gd

Postprzez Juju » 2009-03-12, 19:34

tak Aniu tylko że teraz będa szczeniaki po Boliwi i Misi
Rodowód Boliwi
http://www.ben.3000.pl/spis/rod.php?nr= ... =0&matka=0
i Misi
http://www.ben.3000.pl/spis/rod.php?nr= ... =0&matka=0
chyba nic nie pomyliłam
Juju

psy: Abusia Fabiolcia i Galisia <3

Postprzez Martyna » 2009-03-12, 20:13

Kasia214 napisał(a): ;-) Pani Ala jest wspałniałą osobą, dba o swoje psiaki, kocha je :-) :-) ( niestety, ja nigdy pani Ali nie poznałam :-(

Oj tak, tak.. :)
Martyna

psy: BPP Hera (*), obecnie BA Milka i MOPS Lusia

Postprzez Ania Gd » 2009-03-12, 20:29

Próbowałam wstawić rodowód szczeniąt tych planowanych skojarzeń ale w linku wychodzi "pusty".
Może Ben potrafi to zrobić.
Ania Gd

Postprzez Busola » 2009-03-12, 20:39

Aniu, chyba sie tak nie da
po prostu każdy kto ma ochote musi znaleźć numerek suki i psa i kliknąc skojarzenie, jakis czas temu tez próbowałam, bez rezultatu - rodo puste :-|
Busola

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-03-12, 20:44

Mówisz Aniu sprawiedliwie.wiec wygladłao to tak.kiedy pojechalismy kupić Arcie zabrałam ze soba rodowód. spartana.Spytałam pani Cichockiej czy moge kryć spartanem .powiedzała mi ze tak .Ja jednak po powrocie do domu zadzwoniłam jeszcze do pani Szostak i ponowiłam pytanie ,też otrzymałam odpowiedz ze zwiazek zezwala na krycie ale żebym sie jeszcze upewniła. .Zadzwoniłam też do Warszawy do głównego zwiazku i też otrzymałam odpowiedz twierdzącą.jeszcze wtedy nie miałam zielonego pojęcia że istnieje strona Bena.Tą stronę pokazała mi Jola od Chviaska jak przyjechała do nas .Powiem dalej nie uważam sie za człowieka bez czci i wiary.Staram sie prowadzić hodowlę tak jak najlepiej potrafie i wiem że hodowla to nauka przez całe życie a do tego wszystkiego jest jeszcze bardzo potrzebne cholerne szczęście , wiedza,pieniądze i przede wszystkim miłosć.Wiesz Aniu chciałbym być tak idealnym ,oczytanym i mądrym hodowcą jak Ty - niestety nie jestem i jeszcze długo nie bedę ale to nie dlatego ze nie chce.
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Martyna » 2009-03-12, 20:50

Pani Alu, nikt na pewno w to nie wątpi, że jest pani świetnym hodowcą.. !
O miłości jaką pani przekazuje swojej gromadzie, to wiele piesków może tylko pozazdrościć.. ;-)
Martyna

psy: BPP Hera (*), obecnie BA Milka i MOPS Lusia

Postprzez Ania Gd » 2009-03-12, 21:08

Alu
znowu bierzesz to wszystko za bardzo do serca.

Podałam tego linka żeby nikt mi nie zarzucił, że znalazły sie tam informacje o Berneńskim Ranchu, Czeredzie i pozostałych hodowlach, a Spartańską Osadę przemilczałam, bo Ciebie znam ładnych parę lat i bardzo Cię lubię (tak na marginesie). I tym właśnie się różnisz, bo innych hodowców znam wyłącznie z widzenia a niektórych wogóle.

Na wstępie napisałam, że osoba zainteresowana nabyciem szczeniaka sama musi sprawę przemyśleć i wyciągnąć własne wnioski. Ja niczego nie narzucam. Zamieściłam wyłącznie ogólnodostępne informacje.
U Ciebie takie skojarzenie "przydarzyło Ci sie" jeden raz i więcej to się nie powtórzyło w przeciwieństwie do innych.
Próbowałam zamieścić linki do rodowodów szczeniąt z obydwu planowanych miotów ale to nie wychodzi.
W planowanych miotach żadne "kolorowanki" już sie nie pojawiają. Jest OK.

Alu - czy wolałabyś, żebym Hodowlę Spartańska Osada ignorowała i pomijała milczeniem, jakbym była z Tobą skłócona albo nigdy nie słyszała o istnieniu Twojej hodowli ? Mam nadzieję że nie.
Prowadzisz swoją hodowlę po swojemu i wkładasz w to całe swoje serce. I to jest OK.

No i jeszcze jedno - nie jestem idealnym, oczytanym i mądrym hodowcą ...... nie jestem hodowcą ......
bo jeden miot to co najwyżej amator a na pewno jeszcze nie nominacja na hodowcę.

A tak na marginesie to ZK nawet nie zabrania kojarzyć ze sobą miotowego rodzeństwa tj. brata z siostrą ani matki z synem ani ojca z córką. I dlatego tak wiele o tym mówimy, bo zależy to wyłącznie od hodowców.
Ania Gd

Postprzez Alicja i Spartki » 2009-03-12, 21:17

Aniu nie gniewaj sie ale ja mam wrażenie że masz jakieś dziwne poczucie sprawiedliwosci-mi sie zrobiło przykro a wiesz dlaczego bo pamietam jaka byałm szczęsliwa to był mój pierszy miot z metryczkami wydawało mi sie że wszytko jest tak jak należy-przecież pytałm trzech osób dwóch hodowców i w związju.Wiesz przecież tyle lat jestem ławnikiem zawsze starałam się ludziom pomagać zawsze w i najgorszym starałąm sie szukać swiatełka nadzieji na lepsze dawać szansę innym bo uważam że kazdy na to zasługuje ale to moze tylko ja tak myslę i czuje.
przepraszam za wypowiedz nie na temat .
Ostatnio edytowano 2009-03-12, 23:41 przez Alicja i Spartki, łącznie edytowano 1 raz
Alicja i Spartki

psy: spartki w ilosci 10 szt
Hodowla: spartanska Osada

Postprzez Ania Gd » 2009-03-12, 21:47

Alu - ależ ja nikogo nie obwiniam.
Całkowicie powstrzymałam się od jakiegokolwiek komentarza.
A wiesz że niełatwo mi to przychodzi hi hi hi hi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ania Gd

Postprzez dariacw » 2009-03-13, 08:47

Ania Gd bardzo dzięuję za linki, pierwsze słyszę o stronie bena, dobrze wiedzieć, że taka istnieje :-)
Kasia214 już byłam prawie zdecydowana na szczeniaczka z tej hodowli, ale mój mąż wylał na mnie kubeł zimnej wody, że możemy nie zdążyc z przeprowadzką :evil: a w takim zamieszaniu lepiej nie brać do domu szczeniaczka, niestety ma rację :-(
dariacw

psy: DSPP Swissy i labek Unga

Postprzez brązowyBern » 2009-03-14, 17:29

Przyznam szczerze, że chętnie dowiedziałabym się co myślicie o hodowli z Góralskiej. Jestem nowicjuszką w tych sprawach i w związku z tym za bardzo nie wiem jaką renomę ma ta hodowla. Kupiłam tam szczeniaka zupełnie z przypadku, tylko nie linczujcie ;)

Więc jakie jest wasze zdanie w tym temacie?
brązowyBern

Postprzez Boyowa » 2009-03-14, 18:14

Pani Asiu, chciałam wejść na ich stronke a trafiłam na takie forum i dyskusje o tej hodowli
http://www.goldenretriever.fora.pl/hodo ... ,1540.html

Ja sie wypowiedzieć za bardzo nie moge bo hodowli nie znam ;-)
Boyowa

psy: Beastie Boy Majowy Skarbiec

Postprzez brązowyBern » 2009-03-14, 18:34

Własnej strony to właśnie chyba nie mają. Też trafiłam na tę stronę, ale mam nadzieję uzyskać opinie z jeszcze innych źródeł. Dziękuję za fatygę :)
brązowyBern

Postprzez Cefreud » 2009-03-14, 20:10

napisz do Eweliny od Smutków i do Irka z Aresibo -oni mają(mieli) psy z Góralskiej.Na forum też coś pisało ale nie pamiętam gdzie w jakim wątku.Chyba coś o wypuszczaniu psów bez papierów,ale nie jestem pewna
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hodowle Berneńczyków