Moderator: Halina
wesola napisał(a):Co do studiów to czeka mnie to dopiero w przyszłym roku (chodzę do technikum 4 letniego). Na studia napewno pójde zaoczne więc wypada mi z tygodnia tylko 1-2 dni Na wakacje żadne też napewno nie jadę do cały czas siedzę w domu. A piesek miałby naprawde fantastyczne warunki (w pobliżu dużo miejsca do biegania, park, jezioro itp)
Cefreud napisał(a):hihi.Też mam takie obserwacje.Rotek zostawał sam i nie niszczył nic.Z mojej "puchatej kulki" jak tylko wychodziłam za próg robił się gremlins
wesola napisał(a): Napewno nie zrezygnuje z posiadania tego psa bo...od kiedy go pierwszy raz go zobaczyłam stałam się BERNOCHOLICZKĄjest to choroba jak wszyscy tutaj wiedzą nieuleczalna. Ten pies jest ucieleśnieniem wszelkich psich zalet, a do tego taki piękny że chciałoby się tylko go miziać i tulić. i mają tak cudowny charakter
![]()
grafi napisał(a):Natomiast moim zdaniem psy rodowodowe zdecydowanie częściej cierpią na wszelkiego rodzaju przypadłości niż przysłowiowe kundelki.
wesola napisał(a):
A wracając do mojego przysłego psa- macie rację zaczne odkładać kase na psa z rodowodem. Tylko że czasami bardzo trudno jest znaleźć psa niewystawowego. Tak naprawdę to nie wiem gdzie szukać. na allegro czy innych tego typu serwisach rzadko są takie ogłoszenia a na stronach hodowli tez nie zawsze pojawiają się takie informacje. Ostatnio dzwoniłam do jednej hodowli psów oczywiście rodowodowych i właścicielka powiedziała mi, że cena psa niewystawowego kształtuje się w granicach 1500-1800 zl
Powrót do Berneński Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości