Piękna Twoja sunia i super, że już Cię tak dobrze zna-jak pójdzie do nowego domku, to nie będzie dla niej już taki nowy - zna Wasz zapach!! Napewno dasz radę
ja przez pierwsze tygodnie jak przybył do mnie Alto, byłam ponoć tak zakręcona, rozstrzepana i takiego powera dostałam, że przyjaciele się bali czy jakiś prochów nie zaczełam brać ale w sumie wpakowałam się w jeden narkotyk i jestem uzależniona nim do dziś, nazywa się Alto
Ja mam nadzieje ze 'bernenczykowy narkotyk' tez da mi sile na te pierwsze dni!postaram sie zdac wieczorem relacje z pierwszego dnia pobytu trzymajcie kciuki
Ja do wyprawki dołożyłabym jeszcze jakieś dobre książki o wychowywaniu psów. Może Zofię Mrzewińską na początek, bo cienkie, dobrze napisane i szybko się czyta. A później pozycje z listy, którą już tu ktoś wrzucił w innym wątku.
Asiu, w tym wątku masz listę: viewtopic.php?f=17&t=2871&start=15 , możesz też zajrzeć tu: http://www.szkoleniepsow.fora.pl/ksiazki,28/ Jakbym miała polecić kolejność to zacznij od książeczek Zofii Mrzewińskiej, to absolutna klasyka. Poza tym są cieniutkie, czyta się jednym tchem, no i niedrogie. Później proponuję Turid Rugaas "Sygnały uspokajające", a w następnej kolejności Jean Donaldson "Pies i człowiek" i Terry Ryan, Kirsten Mortensen "Przechytrzyć psa", której chyba w tym spisie nie ma, ale jest naprawdę świetna.