Moderator: Anirysova
Kasia214 napisał(a):A co to jest w ogóle ta ''pigmentacja'' ?
Kasia214 napisał(a): Boże ale ja zielona jestem....
Kasia214 napisał(a):A co to jest w ogóle ta ''pigmentacja'' ?Boże ale ja zielona jestem....
Ania Gd napisał(a):Martyna
jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć to zadaj sobie trochę trudu i sama poszukaj.....
w internecie, w książkach ....
Pan Bober (nie Bóbr) nie musi Ci podawać gotowych informacji na srebrnym półmisku.
Barbapapa napisał(a):Wiele dziesiątków lat temu była prowadzona na Syberii selekcja hodowlana w kierunku otrzymania lisa mającego krótszy dystans ucieczki ( łatwiej było je zabić). Okazało się że lisy zmieniły kolor, wszystkie stały się podobnie umaszczone, z białym kołnierzem.
annanxo napisał(a):Ania Gd napisał(a):Martyna
jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć to zadaj sobie trochę trudu i sama poszukaj.....
w internecie, w książkach ....
Bardzo mi się przykro zrobiło po przeczytaniu tego, chociaż nie było skierowane bezpośrednio do mnie.Po to się zapisałam na to forum i je czytam, bo powinno być najlepszym lub jednym z najlepszych źródeł informacji o berneńczykach. Bo jest na nim dużo osób, które hodują, mają lub/ i pasjonują się berneńczykami od dawna. Ale widzę, że doświadczeni hodowcy i właściciele uważają się za lepszą kastę, która wiedzę i doświadczenie powinna zachować dla siebie. Po co nowym ułatwiać życie? Niech sobie znajdą inne źródła informacji w internecie albo w książkach...
To czemu właściwie ma służyć to forum jeśli nie popularyzacji wiedzy o mądrej hodowli tej rasy?
Przykro...
![]()
![]()
Tess napisał(a): Szanowni forumowicze, czy mogę " wyczyścić" wątek z tematu ortograficznego?
dorciaj napisał(a):>>> ja to jeszcze założyłabym chyba wątek dla pigmentacji, albo skopiowała to co tu napisano do jakiegoś istniejącego związanego z tematyką - bo to bardzo ciekawe
Poker napisał(a):Nie Tess ja się nie zgadzam na żadne cięcia(....)Tu miejsce do popisu dla Pani Administrator, na ten tychmiast wycinać każdy post nie na temat ( również nie na temat uważam posty rozżalonych włascicielek chorych piesków, wszak sytuację znamy i pamiętamy co kiedyś pisały ) czas na czysta merytorykę w załozonym temacie.
Grażyna
Busola napisał(a):ja i tak Was kocham
Powrót do - Wszystko dot. rozmnażania i rozrodu. Dobór hodowlany. Inbreed.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości