wynki badań i brak apetytu

Moderator: Anirysova

Re: wynki badań i brak apetytu

Postprzez anula » 2009-05-09, 20:59

Ania... trudno znaleźć słowa.
anula

Ostrzeżeń: 0
Hodowla: Astrolabium

Postprzez Marszal » 2009-05-09, 21:07

To straszne.............brak słów, bardzo współczuję :cry:
Marszal

psy: Maks

Postprzez iwona_k1 » 2009-05-09, 21:21

to jest porażka medycyny weterynaryjnej ,byłaby i ludzkiej...nowotwory niestety długo pozostają w utajeniu...
nie znajduję słów...W takich sytuacjach myślę co mo zna było zrobić , biję się z myślami i chciałabym cofnąć czas :cry: :cry: :cry:
Bardzo mocno Was przytulamy...
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez agares22 » 2009-05-09, 21:28

Nie do wiary ....Żeby tylko nie cierpiał :cry: :cry: :cry: :cry:
agares22

Postprzez Cefreud » 2009-05-09, 22:41

bardzo mi przykro... :-(
Cefreud

psy: CeFreud (*),Wall-e i Kubuś-sz koty,Pimki(*)

Postprzez Agama » 2009-05-09, 22:53

:-( :-( :-( Aniu trzymaj się .....................
Agama

psy: Philadelphia, Alhambra, Fiona, Kayah i Nemezis
Hodowla: Z CICHEJ GÓRKI

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2009-05-09, 23:32

Dlaczego pożegnania są takie trudne? Dlaczego One nie mają przyobiecanego odejścia we śnie za swoją dobroć, wierność, ogromne pokłady ufności utopione w oczach? Dlaczego muszą cierpieć? I dlaczego zawsze jest o krok "za późno", kiedy weterynarze informują nas o Ich stanie?

Aniu, chciałabym powiedzieć, że wiem, co przeżywasz. Ale to nieprawda. Wcale tego nie wiem. U nas zadecydował Los, machnął łapą i zabrał, co uznał za swoje.

U Was ten okrutny Los doświadcza jeszcze tak bardzo Ciebie, Twoją Rodzinę i przede wszystkim Drixa. Każde spojrzenie w te oczy, w których ciągle dostrzegasz tak wielką Miłość, jest cierpieniem. Aniu, możesz mnie znienawidzić, ale pożegnaj się z Nim, póki jeszcze do Niego docierasz, bo to potem tak strasznie uwiera. Wykorzystaj każdą chwilę Wam podarowaną. I powiedz Mu, że to tylko na jakiś czas i że przyjdziesz.

Nie umiem w tej chwili napisać niczego krzepiącego. Ten rok jest okrutny, zbiera coraz większe żniwo. Z naszego podwórka znikają po kolei uśmiechnięte mordki.

Aniu, bądź silna dla Niego. I staraj się z Nim być do końca!
Jestem z Wami!
Vel_Pan_Rekin

Postprzez iwona_k1 » 2009-05-09, 23:59

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Ania Swęderska » 2009-05-10, 06:00

Aniu! :-( :-( :-( :-(
Ania Swęderska

psy: Fiona z Aresibo

Postprzez Drixon » 2009-05-10, 07:03

rano Drix zwymiotował wczorajszą kolacje (czyli ponad 12 godz. nie strawił ryżu z mięskiem), jest dziś nieco bardziej 'ożywiony' niż wczoraj po 'głupim jasiu'... chyba do karmienia pozostaje nam żywienie Nutridrinkami - tego nie zwracał :roll:
idziemy na spacer póki chłodno na dworze, dla niego ciepło jest zabójcze - przypomina mi się Odys i jego zakonserwowanie mrozami - na Drixowe nieszczęście mamy za ciepły maj :-(
teraz modlę się żeby On sam wybrał się za TM bez mojej ingerencji, jak tylko pomyśle o zastrzyku śmierci, po którym przestanie bić to Kochane Serce to ..... mam ochotę odjeść z nim :-(
Drixon

Postprzez dorciaj » 2009-05-10, 08:24

Aniu, bardzo mi przykro.
Sami niedawno musieliśmy podjąć taką decyzję.
Ciężko było. Płakaliśmy. Ale podjęliśmy decyzję dla psiaka - nie dla siebie.
Niechcieliśmy, żeby cierpiał choć jeden dzień więcej. Należało mu się to od nas.
My zostaliśmy z tą pustką. Ale pocieszała i pociesza nas myśl, że już się nie męczy, nie cierpi.

Decyzja strasznie trudna przed Tobą. Przytulam najmocniej jak potrafię.
dorciaj

psy: Fito Piorun Aris

Postprzez Anna Rozalska » 2009-05-10, 09:05

Aniu , nie mów że taki zastrzyk to zastrzyk śmierci .Pies po prostu zasypia w twoich ramionach. Masz swiadomość, że już nie cierpi i biega szczęśliwy za TM. My 3 lata temu przeżywaliśmy to samo za nim pojawiła się Lamia.
Diagnoza - chłoniak żłośliwy i walka z choróbskiem ponad 4 miesiące. Człowiek walczy do końca o życie przyjaciela ale gdy medycyna jest bezradna poddaje się. W naszym przypadku nie chcieliśmy patrzeć jak choroba zniszczy do końca cały organizm , aby sama odeszła w cierpieniu i pomogliśmy jej przejść za TM. To była najlepsza decyzja jaką mogliśmy wtedy podjąć. Bardzo Wam współczujemy i życzymy dużo wytrwałości w walce z chorobą. Dopóki pies chce żyć i czuje sie w miarę dobrze to ok ale jeśli cierpi to decyzja należy do Was.
Anna Rozalska

psy: Lamia Aninbernus TM Inzaghi
Hodowla: Kamień Milowy

Postprzez Zuzanda » 2009-05-10, 09:43

Drixon napisał(a):rano Drix zwymiotował wczorajszą kolacje (czyli ponad 12 godz. nie strawił ryżu z mięskiem), jest dziś nieco bardziej 'ożywiony' niż wczoraj po 'głupim jasiu'... chyba do karmienia pozostaje nam żywienie Nutridrinkami - tego nie zwracał :roll:
idziemy na spacer póki chłodno na dworze, dla niego ciepło jest zabójcze - przypomina mi się Odys i jego zakonserwowanie mrozami - na Drixowe nieszczęście mamy za ciepły maj :-(
teraz modlę się żeby On sam wybrał się za TM bez mojej ingerencji, jak tylko pomyśle o zastrzyku śmierci, po którym przestanie bić to Kochane Serce to ..... mam ochotę odjeść z nim :-(

Aneczko ,rzeczywiście zimno pomaga zwłaszcza przy oddychaniu .Jesli chodzi o pomoc w przejściu za TM to wiem że najtrudniejsza jest nasza wewnętrzna decyzja .Ale ja widząc to COŚ ból ,umęczenie ,cierpienie przy KAŻDYM oddechu Odzia wiedzałam że musze schować swoje uczucia i rozterki i pomóc mu .Odszedł w domu na moich kolanach ,przytulony ,spokojny .To jest okropne ,bardzo płakałam wręcz szlochałam ale też wiem że czekało go tylko 2-3 doby ogromnego bólu przy kazdym oddechu .Lekarz ,który był u nas osłuchując Go powiedzał że nie wie dlaczego żyje ,chyba tylko miłością do nas bo płuc już niemiał ,i mimo że już nie jadł ,wody też już nie mógl przyjmować to wstawał i merdał ogonem .One BERNY takie są .Pamietaj że masz jeszcze Ozika i on też Ciebie potrzebuje .Ściskam Cię mocno kochana
Dziś jade na cmentarz odwiedzć Odyska
Zuzanda

psy: Laponia ,Tomek(*) ,Bleki
Hodowla: Black Velvet

Postprzez Barbel » 2009-05-10, 09:48

nie potrafię tego czytać.... :-( :cry:
Aneczko... bądź z nim, my tez jesteśmy...
Barbel
Moderator

psy: Barnaba (*),

Postprzez Drixon » 2009-05-10, 10:59

Kochani wiem, że mam Ozika - wierzę że zdążył się nauczyć wiele dobrego od Drixa, ... ta mała bestia wie co się dzieje, leży przy Driksie i go pielęgnuje na swój psi sposób - liże go po pyszczku, uszkach ... :cry: a ja ryczę, bo wiem że cierpą obaj - Drix bo coś go boli i się dusi,Ozik bo wie że jego najlepszy kumpel gaśnie .... każdy oddech jest wykonywany przeponą, już od jakiegoś czasu nie chrapie (jak ja za tym chrapaniem tęsknie), nie leży na pleckach, czasem nie ma siły i ochoty wstać ....
nie mam już marzeń ... :cry:
Drixon

Postprzez Tess » 2009-05-10, 11:14

Mój Boże, tak strasznie mi przykro. Nie ma słów, żeby oddać to co czuję. Jesteśmy z Wami.
Tess

psy: Niuniuś i Mila ( Maisa Szumiaca Knieja )

Postprzez Ula » 2009-05-10, 12:45

słowa to za mało....
Abrunia też ma kilka dni.
w tej pustce nie będzie dało się żyć.

.........za co im się to dzieje?!
Ula

psy: Abrunia[*], Megi, Sonia, bezdomniaki na DT

Postprzez Vel_Pan_Rekin » 2009-05-10, 12:56

Ula napisał(a):.........za co im się to dzieje?!

Czasem myślę, że za nas....

Aniu, ten zastrzyk, który nazwałas "zastrzykiem śmierci", może być również zastrzykiem miłości, zatrzykiem szacunku, zastrzykiem podziękowania, zastrzykiem empatii...

On nie potrafi Ci powiedzieć, że tego chce, choć cierpi. On Cię kocha i widzi, jak Twoje i Ozzika serca rozrywają się na miliony małych kawaleczków. On wie, że liczysz na cud. Ale On też wie, też czuje, iż umiera... Jeśli znajdziesz w sobie tyle siły, daj Mu przejść przez to godnie....

Jesteśmy z Wami.
Vel_Pan_Rekin

Postprzez Magda » 2009-05-10, 13:18

Łzy same ciekną z oczu.. :cry:
Magda

Postprzez annasm » 2009-05-10, 14:31

Aniu!
Jesteśmy z Wami w każdej chwili, pamiętaj nie cierpisz sama, nie znajdę słów pocieszenia...
Bądź dzielna, to nie "zastrzyk śmierci", czasem wyrazem największej miłości jest to że pozwalamy komuś odejść...
annasm
Administrator

psy: CHUCK Tanais(*), WINNIE(*) I COOPERS CHOICE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do - Histiocytoza złośliwa i inne typy nowotworów