Moderator: Anirysova
Daria + Chila i Luna napisał(a):(...) Niektorzy robią badania poziomu hormonów w celu uzyskania pewności o jajeczkowaniu i próbie kontroli płci:) (...)
AniRysTeam napisał(a):Można też zrobić na wszelki wypadek test na brucelle canis i herpes wirus (w skandynawi zalecają szczepić na herpes - w Polsce szczepionka też jest dostępna).
Daria + Chila i Luna napisał(a):to jest ze przy pewnym poziomie jest wieksze prawdopodobienstwo na psy i przy pewnym na suczki (...)
Busola napisał(a):brucelloza to paskudny wirus - o ile mi wiadomo test na obecnośc kosztuje około 160-180zł- Aniu, faktycznie tyle to kosztuje?.
Busola napisał(a):AniRysTeam napisał(a):Można też zrobić na wszelki wypadek test na brucelle canis i herpes wirus (w skandynawi zalecają szczepić na herpes - w Polsce szczepionka też jest dostępna).
brucelloza to paskudny wirus - o ile mi wiadomo test na obecnośc kosztuje około 160-180zł- Aniu, faktycznie tyle to kosztuje?
rozmawiając z moim (znaczy Dalmisi) wetem dowiedziałam sie że ponoc nie ma testu na herpes u psów, jedynie szczepionka - zastanawia mnie bezpieczeństwo ewentualnie zarażonej suki i szczepionej na herpes.
Aga-2 napisał(a):Busola napisał(a):brucelloza to paskudny wirus - o ile mi wiadomo test na obecnośc kosztuje około 160-180zł- Aniu, faktycznie tyle to kosztuje?.
Brucella canis, to bakteria beztlenowa, a nie wirus.
Powrót do - Początki hodowli, czyli co każdy hodowca wiedzieć powinien. Nie tylko sprawy papierkowe.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości