Leszno'07- Championy

Moderator: Aga-2

Postprzez Agata » 2007-02-28, 14:40

Anonimie miej odwagę się w końcu podpisać, bo częstotliwośc Twoich wypowiedzi wskazuje na to, że regularnie czytasz i udzielasz się na Forum. Nikt nie atakował Oti, za to Ty pod przykrywką "anonimowy" oczerniasz czyjąć sukę. Od razu uprzedzam, że takie posty, godzące w innych hodowców, do tego anonimowe będą przeze mnie usuwane. Nie potrzeba takich głosów w forumowych dyskusjach.

Żałuję, że zadałam to pytanie ale tak nacechowana wydała mi się wypowiedź Asi, trochę dla mnie niezrozumiała, bo uważam, że absolutnie nie żal przegrać z taką suką jak Oti. W końcu to wystawa championów i konkurenca na najwyższym poziomie. Asia odpowiedziała, że nie to miała na myśli i ok. Że zmiana sędziego w ostatniej chwili denerwuje to chyba całkowicie zrozumiałe anonimie? Szczególnie, jeśli jest to zmiana zdaniem wystawcy niekoniecznie pozytywna. Sam fakt bycia w Polsce sędzią nie jest niestety prestiżem, są sędziowie, którzy nie czują rasy, którą przyszło im sędziować, są wybitni specjaliści, szanowani na całym świecie.
Agata

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Ania Gd » 2007-02-28, 14:53

Agata
ja myślę że Twoje pytanie nie było niczemu winne.
Odnoszę wrażenie że Anomin chciał koniecznie komuś dokopać
a "jak ktoś chce psa uderzyć to kija zawsze znajdzie"
(bardzo przepraszam wszystkich miłośników psów)

Ja też uważam, że niektórzy sędziowie "nie są warci wystawiania nogi za próg"
Są osoby jadące na wystawę dla oceny swojego psa przez konkretnego sędziego,
a wiedząc że będzie oceniał inny sędzia po prostu by nę wystawę nie pojechały.
I taka nagła zmiana sędziego (jeżeli nie było jakiegoś naprawdę istotnego powodu)
jest brakiem poszanowania czasu i pieniędzy uczestników wystawy.
A Asia wyjaśniła że chodziło jej właśnie o zmianę sędziego.
A jaki sędzia takie lokaty.
Można się było o tym przekonać chociażby w Bydgoszczy.
Przyznacie że I lokata u Pani Satu to zupełnie inna ranga niż I lokata u p.Mrugasiewicza :shock:
Ostatnio edytowano 2007-02-28, 15:09 przez Ania Gd, łącznie edytowano 2 razy
Ania Gd

Postprzez Anonim » 2007-02-28, 14:57

Moja wypowiedź w tym temacie była tylko jedna i w dodatku podpisana pseudonimem "Anonim", pozostali goście, to nie ja, choć chyba po to jest użytkownik "Gość", by móc wypowiadać się w tej formie gościa, czyli anonimowo, a podpisać się jakimś zmyślonym imieniem i nazwiskiem może każdy, więc o co ta wrzawa???Mi chodzi tylko o to, że jeśli jakiś sędzia przyznaje (i słusznie) 1 miejsce psu z poza waszego forum, to zaraz jest dla was mało kompetętny, a przecież uprawnień sędziego do sędziowania jednej czy wielu ras nie dostał z kapelusza i należy uszanować jago opinię, a wypowiedź "Bernerin" w stosunku do tej sędzini była pozbawiona tego szacunku. Być może zaważyło umaszczenie (tak, jak pewnien gość to napisał), ale jak sami napisaliście jeśli są 2 psy do porównania i obydwa mają ładną budowę i inne cechy, to wzięcie pod uwagę symetrycznego umaszczenia jest jak najbardziej na miejscu, bo wzorzec mówi właśnie o tym, że ideałem jest właśnie ta symetryczność.
Anonim

Postprzez Szam » 2007-02-28, 15:27

Wybaczcie, ale budowa jest dużo wazniejsza niz symetrycznosc. I nie pisze tu ani o Oti ani Nelly.

Mamy u nas i nietylko, mase pieknie umaszczonych bernow z kiepska budowa...

To tylko stwierdzenie, nie pisze tu o zanym psie.
Szam

psy: Jamajka, Lulu, Hummer, Gina & aussiki

Postprzez Agata » 2007-02-28, 17:15

Anonim napisał(a):Mi chodzi tylko o to, że jeśli jakiś sędzia przyznaje (i słusznie) 1 miejsce psu z poza waszego forum, to zaraz jest dla was mało kompetętny

Warto by było pomyśleć zanim się coś napisze. Skąd te piekielne spiskowe teorie?
JEDNA osoba wypowiedziała się tak, że mogło się wydać, że werdyktu sędziny nie uznała. JEDNA na prawie 300 Uzytkowników. To jest po prostu chore...tworzenie teorii o jakiejś forumowej elicie, o trzymaniu sztamy ze wszystkimi forumowiczami. Stek bzdur.
Nikt nie atakował Oti, nikt nie kwestionował werdyktu sędziny. Po co to dorabianie teorii?
Wieczne uogólniena, nadinterpretacje :evil:

Sędzina zdaniem Bernerin jest mało kompetentna z zupełnie innych względów (co wynika z jej postów) niż ta konkretna wystawa.

Zastanów się trochę anonimie...to nie jest forum dziesięciolatków, które bronią się nawzajem.
Przypuszczam, że inni podobnie jak ja mają własne zdanie na temat tych dwóch suczek, niezależnie od tego w czyich rękach one się znajdują.
Agata

Postprzez Anonim » 2007-02-28, 18:34

Niestety, ale ta wypowiedź tak właśnie zabrzmiała (a przynajmniej dla mnie), a wy ponoć przedstawiacie się jako ci, którzy nie negują opinii sędziego, bez względu na to, kim on jest. Poza tym to wkońcu jest chyba dział " Dyskusje i wyniki " więc chyba każdy ma prawo dyskutować i wyrażać swoją opinię, a nie tylko składać gratulacje " dla forumowych psiaków " Więc sama najpierw się zastanów, co piszesz, bo z takimi poglądami nie powinnaś być administratorem, gdyż jesteś zbyt stronnicza, masz zbyt mały dystans do różnych wypowiedzi i gdy tylko znajdzie się jakiś rozmówca, który nadaje tętna tematowi i jego wypowiedzi nie są po twojej myśli, poprostu blokujesz rozkręcającą się dyskusję!
Anonim

Postprzez saganka » 2007-02-28, 18:43

Anonimie, a skad wiesz?? Tak czesto nas odwiedzasz? No to przedstaw sie pieknie, chetnie Cie poznamy. Anonim to tez ladne imie, ale takie.... anonimowe :-/
saganka

Postprzez Anonim » 2007-02-28, 18:45

Więc niech takie zostanie :mrgreen:
Anonim

Postprzez saganka » 2007-02-28, 18:47

A co z odwaga cywilna?? My tu nie bijemy, a Twoja wiarygodnosc by wzrosla. Bo tak to jestes niezbyt wiarygodny i trudno Twoje wypowiedzi traktowac powaznie.. :->
saganka

Postprzez Anonim » 2007-02-28, 18:49

Nie interesuje mnie odwaga cywilna, a jak jest sami najlepiej wiecie doskonale. 8-)
Anonim

Postprzez saganka » 2007-02-28, 19:00

Wiemy jak jest. I dlatego powinnismy pominac Twoje wypowiedzi. Ignorowanie boli najbardziej "nadajacych tetna tematowi" Anonimow, prawda?
saganka

Postprzez Agata » 2007-02-28, 19:08

Nie blokuję żadnych dyskusji to raz.
Dwa, skąd wiesz co jest, a co nie jest po mojej myśli?
Po trzecie nie jestem stronnicza i jakbyś nie zauważył to zareagowałam JA, kiedy wydawało mi się, że Asia podważa słuszność decyzji.

A moja wypowiedź, której nie zrozumiałeś i do której się odniosłes dotyczyła Twoich insynuacji, jaoby miało dla mnie, czy dla kogokolwiek innego znaczenie to czy pies należy do Forumowicza, czy nie. Nie ma to znaczenia.
Ostatnio edytowano 2007-02-28, 19:16 przez Agata, łącznie edytowano 1 raz
Agata

Postprzez Anonim » 2007-02-28, 19:10

Jak kogo, bo mnie nie :lol: jak na razie, to ja świetnie się bawię, a jak cię coś boli, to weź aspirynkę i do łóżeczka aaaa
Anonim

Postprzez Agata » 2007-02-28, 19:11

Anonim napisał(a): a wy ponoć przedstawiacie się jako ci, którzy nie negują opinii sędziego, bez względu na to, kim on jest.

A gdzieśmy się tak przedstawili? Już drugi raz bierzesz wypowiedź JEDNEJ osoby i przypisujesz ją grupie.

bo z takimi poglądami nie powinnaś być administratorem

A jakie mam poglądy? Proszę mnie oświecić?

Nie lubię po prostu jak ktoś nadinterpretuje, uogólnia i nadaje sprawie rozgłos, którego nie jest warta.
Agata

Postprzez Anonim » 2007-02-28, 19:23

Nie starczyło by latarni na świecie, żeby cię oświecić, bo niektórzy już tak mają, można im napluć w twarz, a pomyślą, że deszcz pada :-P

Katowice ładne miasto nie?

O co chodzi z tymi Katowicami :?: ;-)
Anonim

Postprzez Gość » 2007-02-28, 19:24

Anonim napisał(a):Jak kogo, bo mnie nie :lol: jak na razie, to ja świetnie się bawię, a jak cię coś boli, to weź aspirynkę i do łóżeczka aaaa

Oj to chyba ta wypowiedz jest ponizej poziomu....
Przyganial kociol garnkowi....

Oti to bardzo ladna suczka.... Choc juz nie wszystkie berny z drugiego skojarzenia tej pary sa takie ladne :-)

Brombkowa
Gość

Postprzez Agata » 2007-02-28, 19:28

Gościu żenujące są Twoje wypowiedzi.
A najzabawniejsze, że niestety nie jesteś w sieci Anonimowy, jakbyś sobie tego życzył.

Jeśli nie przestaniesz "trollować" zostaniesz zbanowany przez swoje IP.
Agata

Postprzez Anonim » 2007-02-28, 19:33

Kafejek w tym kraju jest duuuuuuuużo...
Brak odp. na te Katowice
no i rozmowa nie nawiązuje już do tematu, więc pa pa
Anonim

Postprzez Gość » 2007-02-28, 19:42

Anonim napisał(a):Kafejek w tym kraju jest duuuuuuuużo...
Brak odp. na te Katowice
no i rozmowa nie nawiązuje już do tematu, więc pa pa

nieladnie: zepsuc komus krew, namieszac i raczkiem, chylkiem sobie pojsc....
Rzucanie oskarzen anonimowo jest najlatwiejsze.

A nawet jesli ktos faktycznie bardziej kibicowalby Nelly niz OTI to chyba oczywistym jest, ze to dlatego, ze to pies forumowiczow. Nie wszyscy wlasciciele bpp sa na forum, czasem trudno kibicowac mniej znajomemu bernowi. I to wcale nie o urode chodzi, ale o sympatie do wlasciciela, o fakt, ze nie jest on dla nas ANONIMOWY....

Nie ma obowiazku zapisywania sie na forum, ale potem nie nalezy dziwic sie, ze "forumowe kciuki" trzymane sa glownie za psy forumowe...
I ja uwazam, ze w tym przypadku jednak "anonimowosc" jest troche z piaskownicy...
Bo co przyszlo z "legalnego" podokuczania Agacie jako Modowi (pomijajac kwestie jej wypowiedzi)? Satysfakcja? Moze i tak... Ale jakze anonimowa... Tak sobie dokuczaja dzieci w szkole, piszac na murach: Bolek jest glupi! Zeby tylko nikt nie widzial.

Brombkowa
Gość

Postprzez Gość » 2007-02-28, 19:56

A nawet jesli ktos faktycznie bardziej kibicowalby Nelly niz OTI to chyba oczywistym jest, ze to dlatego, ze to pies forumowiczow.

No właśnie o to chodzi, o tę stronniczość i jeszcze coś
Oti to bardzo ladna suczka.... Choc juz nie wszystkie berny z drugiego skojarzenia tej pary sa takie ladne

to nie na temat, bo nie chodzi w tym temacie o to jakie wyszły psy z kolejnego skojarzenia tej pary (jak byś nie zauważyła to mowa miała być o wystawie, a nie miotach), bo ta sugestia jest jakoby porównaniem , że po skojarzeniu rodziców Neli wszystkie szczenięta są super hiper, tyle tylko, ze to nie było porównanie miotów suk, a tylko i wyłącznie porównanie Chempionów, więc trzymaj się tematu, narka.
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wystawy 2007