bardziej sklonna jetem do zakupu Bernenczyka,jednak jeszcze poczekam na Wasze opinie.
zanim zdecyduje sie na psiaka mam pytanie czy znacie jakas dobra hodwle tych psiakow we Wloszech?
obecnie mieszkam w slonecznej Italii

niestety tanie linie lotnicze ktorymi latam nie akceptuja zwierzat na pokladzie wiec zorganizowalabym sie samochodem(czytalam o Waszych podrozach wiec chyba nie byloby to az tak bardzo uciazliwe dla psiaka

wiec wybor psa to pierwsza rzecz ktora mnie teraz nurtuje, nastepna to wybor hodowli-zagranica czy Polska?
pozniej pewnie bedzie problem ktora hodowla?

no i ostatnia sprawa - Bernenczyk we Wloszech?co sadzicie na ten temat? mieszkam na polnocy,nad morzem wiec ja osobiscie nie widze duzej roznicy klimatycznej jesli chodzi o Polske i miejscowosc gdzie mieszkam:-) jednak niestety nie ma sniegu

sama sobie wmawiam ze jednak nie byloby az tak strasznie zle psiakowi bo mieszkanie w bloku lecz duze z balkonem, niedaleko lasek i gory wiec mialby gdzie na spacery wychodzic a w mieszkaniu posadzki marmurowe i terakota wiec brak dywanow i chlodek na podlodze (ale tu znow obawa przed szczeniecymi zabawami i ewentualnymi poslizgami) ale czekam na Wasze opinie. co sadzicie o posiadaniu psiaka tutaj? i co sadzicie na temat hodowli?
pozdrawiam wszytskich dumnych wlascicieli kochanych bernusiow i duzych szwajcarow oraz tych ktorzy tak jak ja marza o tych psiakach