Do tego jakieś zabawki, "smaczki"....wedle uznania.
Moderator: annasm
BASTARD napisał(a):Jeżeli chodzi o zapach, to ma go, jak każdy pies. A jak zmoknie albo wpakuje do jakiejs kałuży to uhuhuh... lepiej nie podchodzic ;)))))
Guard napisał(a):Z wszystkim się zgodzę, ale zapachu będę bronić !
magat napisał(a):, .. chyba niestety moja odpowiedź będzie " nieco " nietaktowna w tak miłej atmosferze, ale toche sie obawiam,
że szukając psa który będzie|:
duży stróżujący- i niedrogi w utrzymaniu
obrony i nieufny - i przyjazny i miły dla dzieci,
przebywający na podwórzu i ładnie pachnacy ?
troche sie boję, że tak dużym wymaganiom to i Duży Szwajcar nie sprosta
magat napisał(a):, .. chyba niestety moja odpowiedź będzie " nieco " nietaktowna w tak miłej atmosferze, ale toche sie obawiam,
że szukając psa który będzie|:
duży stróżujący- i niedrogi w utrzymaniu
obrony i nieufny - i przyjazny i miły dla dzieci,
przebywający na podwórzu i ładnie pachnacy ?
troche sie boję, że tak dużym wymaganiom to i Duży Szwajcar nie sprosta
kerovynn napisał(a):DSPP to "domowe misie do przytulania, takie żywe maskotki". Myślę, ze jakby Ci tak szwajcar raz i drugi zaglądnął figlarnie w oczy i do tego uśmiechnął się na całą szerokość paszczy to szybko byś mu zmieniła status na psa typowo domowego![]()
Szwajcara po prostu chce się mieć przy sobie cały czas, za szwajcarem się bardzo tęskni, szwajcara się kocha nad życie, a te uczucia są w 200% odwzajemniane - i tylko z tego powodu nie nadaje się na stróża do budy
Proponuję poszukać innej rasy
asia78 napisał(a): Amanda śpi w nocy w domu, jestem spokojniejsza, bo wiem, że nikt jej właśnie nie truje na dworze i nikt nie wejdzie do domu bez jej reakcji.
Grando napisał(a):Wlasnie przywiozłam do domu małego Grando:)
to mój pierwszy pies, wiec jestem troche przerazona.
Na poczatek zsikal sie w miejscu, gdzie mial spac i spi w miejscu, gdzie mial sikac. Nie wiem co to bedzie:P
Zal mi go, bo widze ze jest zdezorientowany i przestraszony. biedaczysko.
Powrót do Duży Szwajcarski Pies Pasterski
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości