Moderator: Anirysova
Drixon napisał(a):nie znam osobiście psa który by nie lubił wystaw![]()
manga napisał(a):Pies ze slaba psychika nie lubi wystaw co za bzdura!!!!!!!! Nie kazda kobieta nadaje sie na modelke bo to ciezka praca i tak samo jest z psem tylko ze to Ty oczywiscie pewnie wiesz co jest dla Twojego psa najlepsze bo przeciez nic Ci nie powie prawda...
manga napisał(a):Wy traktujecie zwierzeta wlasnie jako swoj dochod widac to po waszych wypowiedziach.Nie znacie ludzi a ich oceniacie,zakladacie ze oczywiscie psy z domowej hodowli zostana porzucone lub juz sa w schronisku a skad wiecie ze wasze nie sa??(pewnie dlatego ze maja rodowod prawda wystarczy spojrzec na foxa itp).Wszystko zalezy od tego na jakiego wlasciciela pies trafi taka prawda.I nie zaprzeczam sama sobie sa po porstu domowe hodowle ktore sa uczciwe i sa te ktore nie sa wiec zalezy na kogo sie trafi a jesli sprzedawane szczeniaki maja rodowod wtedy nie ma sie o co obawiac o to mi chodzi dokladnie.
Cefreud napisał(a):używaj najprostszego-skoro psy nie mają papierów,to jaką masz gwarancję,czy nie pochodzą ze związku córki z tatą?
MagdaMR napisał(a):A czy mi się słusznie wydaje, że rodzice Draco byli rodzeństwem?![]()
http://www.szczescietymoje.pl/psy/Dracoh/dracoh.html
AniRysTeam napisał(a):MagdaMR napisał(a):A czy mi się słusznie wydaje, że rodzice Draco byli rodzeństwem?![]()
http://www.szczescietymoje.pl/psy/Dracoh/dracoh.html
Przecież widać na podstawie rodowodu, że nie
Busola napisał(a):Iwonka, ty wiesz że Zornik pochodzi z krewniaczego skojarzenia, nabywcy psów bez papierów nie mają o tym pojęcia, baa, nawet hodofcy tych bezpapierowych nie moga wiedzieć czy nie kojarzą osobników spokrewnionych.
Różnica polega na tym że możemy zdecydować czy chcemy zinbreedowanego psa czy nie.
Zornik to mam nadzieję nieliczny wyjatek.
...dlatego wybierając psa musimy to robic bardzo starannie, nie mając informacji o przodkach a tym samym ich chorobach kupujemy "kota w worku". W przypadku psó rodowodowych możemy po jednym dniu klikania myszką dowiedzieć sie wielu informacji na temat przyszłeg oczłonka rodziny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości