Brak apetytu i pragnienie:(

Moderator: Anirysova

Re: Brak apetytu i pragnienie:(

Postprzez Busola » 2009-09-05, 08:14

Kurcze, oby to tylko ten jeden kłebuszek :roll:

Kreska, mysle że nawet jessli Lacie dolega cos jeszcze poza tym zalegającym kłebuszkiem to zapewne jest to spowodowane własnie tym kłebuszkiem. Nie wiadomo jakie toksyny wykorzystywane do produkcji ...miotły. Byc moze zatruły organizm dlatego poza gastrycznymi dolegliwosciami są jeszcze zmienione parametry. Oby to było odrwacalne.
Trzymam kciuki za was dziewczyny.
A weta to za j... szmaty i niech z Pałacu Kultury dynda przez tydzień :evil:
Busola

Ostrzeżeń: 0

Postprzez Magda » 2009-09-05, 08:34

Trzymamy kciuki!!!!

AT napisał(a):zapytaj się wetów czy ten drobiazg przypadkiem nie wyszedłby na ,,niepotrzebnym" ich zdaniem kontraście ;-)

Dokładnie, ciekawe co powiedzą....
AT napisał(a):A fachowość wetów mnie przeraża...

Mnie też :evil:
Magda

Postprzez iwona_k1 » 2009-09-05, 09:17

AT napisał(a):zapytaj się wetów czy ten drobiazg przypadkiem nie wyszedłby na ,,niepotrzebnym" ich zdaniem kontraście ;-) Kciuki trzymamy. A fachowość wetów mnie przeraża...

A najgoorsze jest to ,że bernuś nie poskarży się i nie powie co mu dolega,a człowiek miota sie i odchodzi od zmysłów....brakuje takiego :roll: dra Hausa
iwona_k1

psy: Ursa Puchate Kreple,Zorn(*) Agis Petkowskie Wzg

Postprzez Kasia » 2009-09-05, 14:31

iwona_k1 napisał(a):
AT napisał(a):zapytaj się wetów czy ten drobiazg przypadkiem nie wyszedłby na ,,niepotrzebnym" ich zdaniem kontraście ;-) Kciuki trzymamy. A fachowość wetów mnie przeraża...

A najgoorsze jest to ,że bernuś nie poskarży się i nie powie co mu dolega,a człowiek miota sie i odchodzi od zmysłów....brakuje takiego :roll: dra Hausa

Zgadzam się z Wami. Brakuje wetów, którzy są z powołania i mających dużą wiedzę. A lekarzy w typie dr House'a ze świeczką szukać :roll:
Kasia

psy: Oliver i Rita [*]

Postprzez Kasia » 2009-09-05, 14:32

a Łacie życzę zdrowia,żeby wszystko się dobrze skończyło
Kasia

psy: Oliver i Rita [*]

Postprzez eurydyka » 2009-09-05, 17:11

iwona_k1 napisał(a):Zgadzam się z Wami. Brakuje wetów, którzy są z powołania i mających dużą wiedzę. A lekarzy w typie dr House'a ze świeczką szukać

Nie wiem czy Kreska przeczytała wiadomość ale dostała namiary na takiego weterynarza,który przeczytał dostarczony laborat i od wczoraj czeka na telefon.Umówiłam się że zadzwoni Pani dzisiaj między 21-22 ponieważ do wieczora operuje .
eurydyka

psy: DSPP GALA CZANDORIA, ARONA CZANDORIA

Postprzez kreska » 2009-09-05, 18:20

[/quote]
Nie wiem czy Kreska przeczytała wiadomość ale dostała namiary na takiego weterynarza,który przeczytał dostarczony laborat i od wczoraj czeka na telefon.Umówiłam się że zadzwoni Pani dzisiaj między 21-22 ponieważ do wieczora operuje .[/quote]

Witam,
nie dostalam zadnej wiadomosci z namiarem? :-(
Latka w nocy miala takie rozwolnienie ze zalala caly dom :roll: to cholerstwo tak smierdzi chemicznie ze sie nieda wywietrzyc z domu.
Bylam dzis u weta z "prezencikiem" troche go przytkalo ale powiedzial ze to nie moze byc powod :roll: powolywalam sie na forumowe opinie ale generalnie wszystkei odzocil :!:pytalam czy w zwiazku z tym ze nosila to cos przez 2tyg w zoladku powinna cos dostac, bo moze jest podrazniony,w odpowiedzi uslyszalam ze jak chce to moge podac ranigast :shock: Przyszly badania na krzepliwosc, ktora jest praktycznie w normie w dolnej granicy i oscyluje na poziomie bledu czyli jest ok. Nie zrobili badania na plytki :!: ma niski poziomi wit. B12 a nie B3 :roll:
Narzie je samopoczucie jest srednie, brzucho ma dalej lekko nadety no i nie ma apetytu. Dostala z reki troszke bulki i kurczaka z ryzem :roll: no ale troszke jakby mniej pije!
Bede wdzieczna za podanie kontaktu na pw.

pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez eurydyka » 2009-09-05, 18:52

Proszę odpisać czy wiadomość doszła.Pozdrawiam
eurydyka

Postprzez kreska » 2009-09-05, 19:02

Doszla!
Jeszcze raz bardzo dziekuje!
pozdr
kreska

Postprzez AT » 2009-09-05, 20:00

Kreska idź z nią do innego weta - kurcze przecież nie ma pewności, że wszystko z siebie wydaliła, niech ktoś bidule w końcu porządnie zbada. Jak zrobiła śmierdzącą chemią kupę to nic dziwnego, że miała problemy z przyswajalnością...
No i nic mnie tak nie wkurza jak lekarska arogancja - naprawdę błądzić może każdy ale czasem warto się przyznać do błędu... W Stanach tych wetów co to leczyli Latkę puścili by z torbami...
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez iwona_k1 » 2009-09-05, 22:03

http://pl.wikipedia.org/wiki/Niedob%C3% ... #Etiologia
Śluzówka podrażniona,to wszystko mogłoby tłumaczyć..Bardzo to przykre,że nasze psiaki są w takich rękach...
iwona_k1

Postprzez Busola » 2009-09-05, 22:38

Kreska , ja bym jeszcze temu ...panu tą qupe śmierdzącą dostarczyła, moze by otrzeźwiał po niuchnięciu :evil:
...moze jednak ten kontrast?
Niecierpliwie czekamy na wieści po konsultacji z ..."drem Housem"
Kciuki trzymamy oczywiście
Busola

Postprzez eurydyka » 2009-09-05, 22:46

Też czekam.Strasznie wierzę w tego człowieka.Takich ludzi już nie ma.Będę dziękować Bogu do konca życia ,że do Niego trafiłam.
eurydyka

Postprzez Busola » 2009-09-06, 08:21

Kreska, jak taaam?
...bo ja tu jak na szpilkach
Busola

Postprzez iwona_k1 » 2009-09-06, 13:18

:?:
iwona_k1

Postprzez Wydra » 2009-09-06, 13:45

:?:
Wydra

Postprzez kreska » 2009-09-06, 19:03

AT napisał(a):Kreska idź z nią do innego weta
No i nic mnie tak nie wkurza jak lekarska arogancja - naprawdę błądzić może każdy ale czasem warto się przyznać do błędu... W Stanach tych wetów co to leczyli Latkę puścili by z torbami...

Ale do jakiego :?: Na SGGW konsultowali ja wszyscy w tym profesorowie, ktorych nazwisk nie bede wymieniac :-| dr.Neska, ktora "podpisala sie pod diagnozowaniem i sposobem "leczenia" a w lecznicy jest 4 wetow m.inn. dr.Niziolek :roll:
Po konsultacji wiem na razie tyle ze diagnozowanie jest chaotyczne :roll: i mam sie upierac na endoskopie przelyku i zoladka czyli narkoza :roll: dr. potwierdzil mozliwosc enteropatii bialkogubnej i podal mi nazwe leku, ktory wedlug niego powinno sie dodatkowo podac. No i powinna dostac jak najszybciej bialko w osoczu lub w inny sposob :roll:
Lata jaby sie troszke lepiej poczula, jest bardziej kontaktowa a odksztuszanie wystapilo raz, ma widoczny apetyt ale na ludzkie jedzonko :roll: na kurczaka z ryzem musze ja namawiac i zjada troche z reki.
Podjecie decyzji o narkozie jest dla mnie bardzo trudne bo wiaze sie z ogromnym ryzykiem, naprawde nie wiem co mam dalej robic :-( . Jutro chce jeszcze skonsultowac dalsze dzialania z innym wetem.
Dziekuje za wsparcie :!:
pozdr
kreska

Postprzez Busola » 2009-09-06, 21:13

Kreska, a rozmawiałas z tym wetem co go Eurydyka poleciła?
Busola

Postprzez AT » 2009-09-06, 21:46

Cóż jak widać profesorowie też się mylą (może rutyna?). Może właśnie do jakiegoś ,,zwykłego" dobrego weta - czekamy na jakieś dobre wieści co do diagnozy. Jeśli sunia ma apetyt na ludzkie jedzonko to może spróbuj ją oszukać nakładając sobie na talerz ugotowany dla niej ryżyk z kurczaczkiem (możesz dla bardziej ,,ludzkiego" zapachu dodać odrobinę bazylii lub inne łagodne zioło - ale dosłownie ociupinkę) a potem jej niby ,oddać" te pyszności ;-) . Dobrze by było, żeby sunia coś jadła- musi nabrać siły.
AT

psy: Mufka (*)

Postprzez kreska » 2009-09-06, 22:20

Busola napisał(a):Kreska, a rozmawiałas z tym wetem co go Eurydyka poleciła?

tak, ale jak pisalam kazal mi nie odpuszczać endoskopii przelyku i zoladka a to sie wiaze z narkoza i jak sam przyznal jest pewne ryzyko :roll:

pozdr
kreska

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do - Pasożyty