Moderator: Apcik
Aga-2 napisał(a):To zdjęcie to już aktualne nie jest, ale wklejam dla zachowania ciągłości wątku.
To jest 62-gi dzień ciąży i to w trakcie poroduZdjęcie jest z czwartku, a we środę zaczęliśmy rodzić. Najprawdopodobniej rozpoczęły się tzw. bóle przepowiadające i najwidoczniej nie były one zbyt silne, bo panna jak tylko widziała smycz, to do razu była gotowa do spaceru. Szczeniaki zaczęły się rodzić w nocy z czwartku na piątek i pierwsza suczka był martwa. Może dlatego też ta pierwsza faza porodu trwała tak długo.
Halina napisał(a):Agata, Asta pięknie wyglądała. No a co do gotowości spacerowej w tym czasie to norma. Jak moje sucze zaczynają łazić to już wiem, że się szykują. Kora łazi bez przerwy półtorej doby przed porodem. Łazi po domu w kółko, wyciąga mnie na spacery co chwila. Nie ważne dzień czy nocy. W międzyczasie ze trzy potężne jamy wykopane, to już specjalność Bory, choć i Kora jak nie pogrzebie w ziemi w ciągu doby przed porodem to nie byłaby sobą
Hekate napisał(a): a gdzie fotki pozostałego towarzystwa, prosimy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości