Moderator: Halina
a_ga.isk napisał(a):Ja uważam że dobrą hodowlą jest v/d Samaika ale to niestety nie polska ;)
Pozdrawiam
agares22 napisał(a):Karolciu, myślę, że jest to trudne pytanie. Na naszym forum są obecni właściciele kilku lub kilkunastu hodowli. Może powinni się "pokazać" , podac adres strony, a Ty poszukasz, poczytasz i wybierzesz swoją małą kluske
Agi napisał(a):agares22 napisał(a):Karolciu, myślę, że jest to trudne pytanie. Na naszym forum są obecni właściciele kilku lub kilkunastu hodowli. Może powinni się "pokazać" , podac adres strony, a Ty poszukasz, poczytasz i wybierzesz swoją małą kluske
Ale mnie zbulwersowała Twoja odpowiedź. !!!! Dziewczyno zastanów się co mówisz!!!!!
Co kogo obchodzi, że są tu hodowcy. Bardzo dobrze, że są. Jeśli będą mieli zdrowe psy to napewno każdy z kupujących dobrze napisze o hodowcach, natomiast jeśli będą hodowcy sprzedawli psy z dyspazją albo z innymi ukrytymi wadami, to uważam że dobrze że sie innych o tym przestrzega!
Proponujesz ludziom oglądać strony i wybierać???? To nie są kolorowe zabawki. TO żywe istoty!!!! Owszem strona bardzo pomaga, ale lepiej kierować się sprawdzonymi hodowlami. Tam gdzie hodowcy dbają o swoje pieski w szczególny sposób i sprzedają je zdrowe.
Życzę więej zdrowego rozsądku .
Agi napisał(a):agares22 napisał(a):Karolciu, myślę, że jest to trudne pytanie. Na naszym forum są obecni właściciele kilku lub kilkunastu hodowli. Może powinni się "pokazać" , podac adres strony, a Ty poszukasz, poczytasz i wybierzesz swoją małą kluske
Ale mnie zbulwersowała Twoja odpowiedź. !!!! Dziewczyno zastanów się co mówisz!!!!!
Co kogo obchodzi, że są tu hodowcy. Bardzo dobrze, że są. Jeśli będą mieli zdrowe psy to napewno każdy z kupujących dobrze napisze o hodowcach, natomiast jeśli będą hodowcy sprzedawli psy z dyspazją albo z innymi ukrytymi wadami, to uważam że dobrze że sie innych o tym przestrzega!
Proponujesz ludziom oglądać strony i wybierać???? To nie są kolorowe zabawki. TO żywe istoty!!!! Owszem strona bardzo pomaga, ale lepiej kierować się sprawdzonymi hodowlami. Tam gdzie hodowcy dbają o swoje pieski w szczególny sposób i sprzedają je zdrowe.
Dżiani napisał(a):Agi napisał(a):agares22 napisał(a):Karolciu, myślę, że jest to trudne pytanie. Na naszym forum są obecni właściciele kilku lub kilkunastu hodowli. Może powinni się "pokazać" , podac adres strony, a Ty poszukasz, poczytasz i wybierzesz swoją małą kluske
Agi, napisz mi prosze jak można sprzedać 8 tygodniowego psa z dysplazją? Albo z tymi ukrytymi wadami? O jakich wadach ty mówisz? O wadach tak bardzo ukrytych jak np. padaczka, czy niewydolność nerek, czy o wadach 'ukrytych' dla kupującego jak np. wady zgryzu?
Masz całkowitą rację że pies to żywa istota a nie kolorowa zabawka, ale dlaczego od razu sugerujesz innym, aby nie wybierali psa oglądając strony tych 'nie sprawdzonych' hodowli'?
A jakie/które w/g ciebie to są te sprawdzone?
Zapewniam cie że NIE MA hodowli w której rodzą się tylko super-hiper bajkowo piękne i zdrowe szczeniaki. Nie ma takiej ani w Polsce ani nigdzie na całym świecie i w żadnej rasie. Bo choćby hodowca z siebie wychodził to pewnych rzeczy nie jest w stanie pokonać a natura/genetyka robi swoje.
W Twoim poście najbardziej podoba mi się to: "....Tam gdzie hodowcy dbają o swoje pieski w szczególny sposób i sprzedają je zdrowe." Piękne!!! ale zdradź mi proszę co to znaczy "dbać w szczególny sposób" bo może się czegoś znowu nauczę...
Agi ja Tobie też życzę więcej zdrowego rozsądku i rozstropności zanim coś napiszesz.
Kropla Nadziei napisał(a):Agi napisał(a):agares22 napisał(a):Karolciu, myślę, że jest to trudne pytanie. Na naszym forum są obecni właściciele kilku lub kilkunastu hodowli. Może powinni się "pokazać" , podac adres strony, a Ty poszukasz, poczytasz i wybierzesz swoją małą kluske
Czytam i zastanawiam się co jest tu bulwersującegoDla mnie bulwersująca jest Twoja wypowiedź, która ma kompletnie wypaczony sens
I tak naprawdę to wydaje mi się, że nie wiesz o czym piszesz albo nie rozumiesz wypowiedzi innych skoro nie możesz pojąć, że każdy ma prawo do swojego zdania i wyboru. Od oglądania stron www hodowli do zakupu szczenięcia jest bardzo daleko, tak więc nie rozumiem co jest w tym złego.
Powrót do Hodowle Berneńczyków
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość