Brak apetytu

Moderator: Anirysova

Re: Brak apetytu

Postprzez Anna Rozalska » 2009-11-03, 09:50

Na cycochy najlepszy Altacet w żelu, smarowanie 3 razy dziennie , dużo ruchu coby szczeniaczki wybić z głowy. Ciąża urojona trwa tyle co cieczka. Do jedzenia nie zmuszać CU minie i apetycik wróci.
Anna Rozalska

Ostrzeżeń: 0
psy: Lamia Aninbernus TM Inzaghi
Hodowla: Kamień Milowy

Postprzez Busola » 2009-11-03, 12:24

Anna Rozalska napisał(a):Na cycochy najlepszy Altacet w żelu, smarowanie 3 razy dziennie , dużo ruchu coby szczeniaczki wybić z głowy. Ciąża urojona trwa tyle co cieczka. Do jedzenia nie zmuszać CU minie i apetycik wróci.

Aniu, niekoniecznie, jeśli zadziała sie od razu w odpowiedni sposób to minie i nawet w kilka dni, pod warunkiem głodówki i męczących spacerków.

Doris, jesli masz taką mozliwosc, wyjedź z Neską gdzies na weekend, wymaltretuj, przegłodź na maksa

Ja bym cycuchów wcale nie tykała, założyłabym jeszcze kołnierz by sie nie lizała, sama czynnośc smarowania moze równie dobrz pobudzać laktacje jak lizanie przez suke.
Busola

Postprzez Roxanka » 2009-11-03, 13:05

Busola czasami trzeba zadziałać, bo nadmiar mleka trwający za długo może powodować poważne stany zapalne.
Tak było u Roxy - mleko utrzymywało się za długo mimo pozabieranych zabawek i dużej ilości ruchu.

Doris zapytaj weta o syrop na wstrzymanie laktacji - nie pamiętam jak się nazywa, ale jest taki. Chyba że mleka jest mało i po kilku dniach porządnego wymęczenia suni samo zniknie.
Roxanka

psy: TUNDRA Maltabar [']

Postprzez Anna Rozalska » 2009-11-03, 15:23

Jeśli sutki nie są twarde to najlepszy jest Altacet albo okłady z sody pod warunkiem, że sunia z tym okładem bedzie leżała. Lepiej zadziałać wcześniej niż doprowadzić do stanu zpalnego i brać hormony.
Anna Rozalska

Postprzez EwaM » 2009-11-03, 18:12

Ja robię okłady z sody.Sunia leży,jak ja okład trzymam :lol: Altacet natychmiast zlizuje,więc to bez sensu u nas,bo jeszcze masażem stymuluje cycuchy do produkcji mleczka.Raz dostała lek na powstrzymanie laktacji,nazwy nie pamiętam,a pamiętam,że wet ceną mnie straszył,ale zachowywała się po nim strasznie.Była tak pobudzona,że myślałam,iż na serce mi zejdzie.Poza tym gdzieś wtedy czytałam,że taka kuracja może skutkować ropomaciczem,więc od tamtej pory przeszłyśmy na sodę,dłuższe spacery i ograniczenie jedzenia :-)
EwaM

psy: Nera-prawie BPP i Bora-prawie bokser:))))

Postprzez kreska » 2009-11-04, 09:19

Lata na laktacje dostala jakis zastrzyk, z leku, ktorego nazwy nie znam, a ja dostalam zakaz glaskania :roll: 1 dzien glodowka i meczace spacerki i bylo po CU :-D
pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Postprzez Anna Rozalska » 2009-11-04, 09:55

Zastrzyki lub lek Galastop to ostatecznośc gdy sutki są twarde i bardzo nabrzmiałe. Na samym poczatku laktacji wystarczają okłady i smarowanie.
Anna Rozalska

Postprzez Doris i Neska » 2009-11-04, 14:41

Dzieęi wam wszytkim za rady. Na weekend na pewno zabierzemy ją na budowę niech się wygania.Mleka jak dla mnie jest mało więc na razie spróbuję z sodą.Cycków chyba nie wylizuje, a przynajmniej nie zauważyliśmy.Co do ograniczenia jedzenia to Neska nigdy nie była żarłokiem.Czyli mamy jej nawet nie głaskać, nie miziać ?
Doris i Neska

Postprzez kreska » 2009-11-04, 15:17

Psu ma byc "zle" tak slyszalam od kilku wetow :roll: malo jedzenia, duzo wysilku i "0" przyjemnosci jak sie warunki bytowe pogorsza to odejdzie ochota na ciaze ;-) to okrotne ale u mnie dzialalo u wszystkich suk, ktore byly z nami :roll:
pozdr
kreska

psy: Fibi,Bibi,Balu,Lila,Lilawati, Solo i Łatka(*)
Hodowla: SOULBERN

Poprzednia strona

Powrót do - Inne schorzenia